Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

RH zapowiada się bardzo krwisty,takie czerwienie bardzo ożywiają rabatki... :D Podobnie co czerwone tulipany ,dzisiaj ... pierwsze co rzuciło mi się w oczy ,gdy już ;:3 zaświeciło,to właśnie one,piękne rozwinięte i nawet pachnące... :shock:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też optuję za czerwonymi tulipkami. ;:138 no, fioletowe też są Ok, ... no i te biało-zielone... co je mam :;230

Twoja rabata cebulowa :shock: :shock: :shock: super ;:138 i kolorystycznie tyż piknie ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Łupy super, fiołek nie podobny do fiołka, ale ogród się rozwija w iście szalonym tempie. :uszy
Też jestem za czerwonym. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Spotkanie zmobilizowało mnie do zajrzenia do Twojego wątku :). Rabata tulipanowa imponująca.
Widzę, że również skusiłaś się na powojnik wielopłatkowy. Ale jak sobie było odmówić takiego cudeńka :;230 ? Piękny też ten pełny.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Goś - ta rabata to nie jest efekt przemyśleń :;230 To pomieszanie cebul, nad którym nie jestem w stanie zapanować. Co roku staram się oznaczyć kolory tulipanów i je przegrupować. Jaki efekt - sama widzisz... W tym roku chyba zostawię je w spokoju, czyli poddam się. Zobaczymy co z tego wyjdzie ( pewnie nowe małe tulipanki o kolorach...?)

Aniu Zielona - no nie próżnuje i przyznam się, że jak w sobotę wróciłam do domu to zaniemówiłam. Rano było znacznie spokojniej .Miałam nadzieję, że nie tylko ja widzę jajecznicę... Fiołek zadziwiający, prawda? No i jak było nie kupić. Trzeba to dziwactwo z bliska pooglądać :!:

Wiktorio - teraz tylko muszę zapanować nad mszycami, przędziorkami, bruzdownicami, gąsienicami, grzybami wszelkiego autoramentu i ... utopię tył domu w różach :heja . Tyle, że mszyce już się wymykają spod kontroli :evil: I co ja pocznę dalej? Spalarnia zarazy - wszędzie piszą, żeby spalić - to palę :wink: Muszę przyznać, że to wygodne. Wszelkie "odpady z róż" wysypuję wiadrami i już po nich. Dziękuję za pochwałę zakupów. Różanecznik zadziwiająco hop do przodu.

Grześ - ubawiłeś mnie - jak w ogrodzie różanym, ino róż nie widać :;230 Muszę oglądnąć u ciebie fioletową konkurencję. Ale nie dziś, bo padam...

Dorotko - dziwne rzeczy po tej zimie - pieris nie zadbany na zimę, faktem, że przywalony śniegiem z odśnieżania podjazdu. Mógłby być kurczę większy, ale tak go nieszczęśliwie posadziłam, że jest w miejscu w którym stoi auto do wypakowania zakupów... no żeby nosić jak najmniej. Scenariusz jest więc taki, że czynnik PSI rzuca się na powitanie, radość nie mieści się na podjeździe i spontanicznie przelewa się na rabatę, a tam... no właśnie biedny pieris... I znowu trzeba sobie argumentować, że ładnie się rozkrzewi.... Połamańce próbowałam bezskutecznie ukorzeniać w różnych porach roku - jak dotąd bez skutku. Jajecznicowy narcyz pachnie niebiańsko. Fiołek kwitnie baaaaaardzoooooo niepozornie - sprzedający miał kwitnący egzemplarz pokazowy i prosił, żeby mu zostawić. Kwiatuszki bardzo maleńkie, ciemno fioletowe. Z wrażenia zapomniałam obwąchać. Mój już chyba po przekwitnięciu, bo pąków nie widzę. Błękitny powojnik po prostu mnie zahipnotyzował :D. Veronica na metkowym zdjęciu bardziej lila, raczej zimny kolor - pewnikiem przekłamania w przekazie aparatu i kompa.

Nelu - jak zobaczyłam RH, to pomyślałam sobie "żywa rana". Wstyd się przyznać, ale z uwagi na kilkuletnie błędy uprawowe nie pamiętam jak kwitnie i on i jego koledzy :oops: Zapachy cebulowych mieszają się w słonku... bardzo przyjemne uczucie :D

Ewo- witam w fanklubie czerwonych :;230 i reszty :;230 . Z pięknem kolorystycznym... piękno jest w oku patrzącego :wink: Rabata cebulowa powiadasz... A może wrzosowo - wrzoścowa, a może iglakowa... Czekaj jak zakwitą niezapominajki :;230 Tak na prawdę, to straszliwy tam bałagan. Lubię ogrodowe bałagany :wink:

Grażynko - witaj wśród czerwonolubnych :D Fiołek dziwaczny a ogród szaleje.

Sucz wyrwała klawisz z klawiatury... zazdrosna chyba. Kończę ...
magdala

Post »

Izabelko - zrób przy okazji zdjęcie cebulicy ,o której u mnie pisałaś ;:109

Jak to psica wygryzła klawisz...????
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza, ja jeszcze nie wyraziłam uznania dla zakupów, już to czynię! Fiołek ma przecudne listki, zapach, kwiaty nieważne! Ach, to moje skrzywienie w kierunku ozdobnych liści odzywa się :) Ależ Ty masz łany tulipanów! Pięknie!
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Piękne zakupy targowe - że też przegapiłam białe szafirki :(
I super clematis , bardzo mi się podoba :)
A fiołek - śliczne listki - a jaki kolor kwiatów ?
Bardzo kolorowy jest Twój ogród :) Tak u Ciebie radośnie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

O rany, rany :shock:
Wszystko piękne ale ten powojnik będzie najpiękniejszy :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Zgadzam się, powojnik bije wszystko na głowę. Szkoda tylko, że letnie kwiaty nie są już pełne, ale i tak zachwycają kolorem. No niestety, czynnik P'si w ogrodzie= straty i trzeba się do tego przyzwyczaić :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiosna, myśli trudno skupić, robi człowiek różne zaskakujące rzeczy... Na przykład wykasowuje całą serię zdjęć :evil: dla pewności formatując kartę :twisted:

Magduś - było i zdjęcie cebulicy. Ale nie ma co, jutro będzie jeszcze lepsze :D Sucz wyłuskała klawisz pazurkiem... chyba chciała, żeby ją pogłaskać, a nie klawiaturę. Jeden precyzyjny ruch, i.... już :;230

Martuś - chyba tak jest jak napisałaś o fiołku, to znaczy, że został zredukowany do lisktów :;230 Ale się zrobiły łany tulipanów - już ich więcej nie będę wykopywać, segregować... z roku na rok coraz większy bałagan :wink:

Witaj Miiriam - hm... może dlatego, że przegapiłaś trafiły w moje łapki :wink: Fiołek miał bardzo drobne i bardzo ciemno fioletowe kwiatuszki. No, kolorowo się zrobiło a radość co nieco szaleńcza :;230 Ale coś się człowiekowi po zimowej bieli należy od życia. Zaczęła rozkwitać biała tawuła - przywodzi myśl o śniegu... ale i tak bajeczna :tan

Aniu Różana- chyba się pomyliłaś... oba powojniki będą najpiękniejsze ;:3

Dorotko - siódma dwadzieścia trzy :shock: Mam nadzieję, że powojniki docenią te doły które dla nich wykopałam... Wiem, że trzeba się przyzwyczaić do popsich strat ogrodowych, ale i tak cierpię... No a teraz jeszcze klawisz od klawiatury.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

No - jeśli tak - to niech Ci pięknie rosną i się rozrastają ciesząc bielą :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Myślałem że tylko mnie się jeszcze to białe ble po nocach śni...ale widzę że Ty je utożsamiasz z innymi białymi roślinkami...
My to jakiś uraz psychiczny mamy po tej zimie....
Ja je TAM widzę...oczami wyobraźni....
A fioletowa konkurencja nie obfocona......czasu ni ma.....
jutro będą ładniejsze :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bernadetto to bardzo uprzejme z Twojej strony. Dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu, ale bywałam pod krzywą jabłonią, bywałam... Będę musiała zaległości nadrobić.

Grześ - ależ Ty prowokacyjnie na tym leżaku wyglądasz... aż zazdroszczę. No, nie mogę się otrząsnąć z bieli, to fakt :wink: Twoją działeczkę też już wydeptywałam. Muszę z rewizytą się wybrać niebawem.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

aleb-azi pisze: Aniu Różana- chyba się pomyliłaś... oba powojniki będą najpiękniejsze ;:3
Aj, bo ta godzina..
Pewnie, że się pomyliłam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”