U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Przemku Twój ogród ciekawy w każdej odsłonie w zimowej też ,żałuję że nie przemyślałam tego kupując działkę pod budowę , bałam się że w większym ogrodzie nie dałabym rady , a teraz zabrakło miejsca na trawnik ;:7 i w ogóle brakuje przestrzeni .
Genia :wit
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Bożenko dziękuję za zaproszenie :D do wiosny można sobie zaplanować jakąś wyprawę póki co, zwłaszcza na letnich oponach, mało mobilny jestem :roll: ale do wiosny planuję to zmienić i będę bardziej mobilny :P A mój ogród właśnie od iglaków zaczynałem tworzyć były i są najważniejsze tu na forum trochę pobłądziłem, bo jak się oprzeć hostom, żurawkom , irysom , liliowcom , różom... :;230 itd.

Gosiu tak myślę :)

Lidko pieski, a właściwie suczki :) są bardzo zadowolone , też lubiż się w śniegu bawić zwłaszcza ta większa :wink:

Geniu ale z ilością gatunków w przeliczeniu na powierzchnię nikt Ci nie dorówna ;:108 Jeśli chodzi o powierzchnię do rozwijania swoich pasji to nigdy nie miałem z tym problemu, :D ale widzę że taki problem pojawia się bardzo często u forumowiczów :(
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
panoramix360
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 lis 2010, o 16:21

Post »

Cieszę się bardzo że ogród i forma jego pokazania się spodobała. W swojej kolekcji panoram mam jeszcze 3 muzea, hotele, salon samochodowy, i część miasta Łuków.

Muszę pokazać wasze forum właścicielowi ogrodu. Na pewno chętnie będzie podziwiał prace włożoną w wasze ogrody a jeszcze chętnie opowie o szczegółach swojego.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku masz cudne widoki zimowe z okna.
Nawet do lasu nie musisz wyjeżdżać, żeby odetchnąć zapachem igliwia. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Grażynko :D lubię taką iglastą zieleń, zapach lasu i chyba stąd moje zamiłowanie do iglaków w ogrodzie, zwłaszcza że w mojej bliskiej okolicy prawdziwych lasów nie ma :roll: , jedyna namiastka to 3ha starej przerośniętej plantacji choinek którą widzę z podwórka, mimo iż z lasem ma niewiele wspólnego to jednak jakaś namiastka jest i chodzę tam gdy chcę poczuć leśne powietrze :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

3ha to już coś. ;:333
Może dochowasz się własnych grzybów ? :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Grażynko w tych przerośniętych choinkach to grzyby rosną od lat, tylko tyle ludzi wstaje wcześniej niż ja :;230 i jak ja pójdę co znajdę 2-3 grzybki, dlatego na grzyby do tego lasku nawet się nie wybieram :D

Zima na całego nawet nie sądziłem że w nocy napadało tyle śniegu :shock: , ale nie miałem problemu aby obsypać nim dodatkowo najdelikatniejsze rośliny, tylko z dokopaniem się do drogi trochę się zeszło :roll:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Przemek, pożycz śniegu - bo u mnie tego towaru nie ma. To nie żarty, tylko całkiem serio, serio ....
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Lidko korzystaj do woli, oddawać nie trzeba :wink: , ale teraz juz chyba i u Ciebie choć trochę podadało, u mnie dziś już dużo więcej śniegu ten kulisty iglaczek na nóżce z poprzedniego zdjęcia dziś juz zupełnie pod śniegiem :)

Zapraszam na jeszcze ciepły, pachnący chlebek, własnego wypieku (znaczy mojej mamy) :wink: zapach w całym domu, pełnożytni na zakwasie ;:137
Obrazek

ten wypiek to taki nasz dzisiejszy sposób na zimową nudę :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku moja mama też piekła , ale to już tyle lat temu było. Najbardziej lubiłam piętkę z masłem domowej roboty a latem jeszcze jagody z lasu .
Dla nie proszę piętkę tego pysznego chleba .
Genia
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Przemku, dzięki za pozwolenie ! Jakby tak było można wirtualnie i śnieżek i ten pyszny chlebuś przesłać (plus masełko swojej roboty), to ja się oczywiście piszę :tan . Śniegu u mnie spadło z 5 cm i na tym koniec :cry: . Pocieszam się, że jeszcze trochę "dopada" ;:108 .
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I z tym się zgadzam.
Jeśli mięsko i kiełbaski to tylko z własnej wędzarni.
Bez szprycowania, "uzadatniania", konserwowania i wszystkich innych świństw.
Nie ma jak swoje wędlinki. :uszy
A chlebka ukroiłam kromeczkę, bo aż zapachniało. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Łukaszu bardzo proszę :) widać, że Genia zna się na rzeczy , tylko masełko domowej roboty jo już raczej nieosiągalne.

Lidko to dopiero początek zimy , a właściwie to koniec jesieni :roll: , to żadna przyjemność przedzierać się przez zaspy :? A Ty mając te kilka cm śniegu możesz cieszyć sie zimowymi, białymi krajobrazami, a życie nie jest tak utrudnione :)

Paweł to mnie sie jakoś kroki poprzestawiały :D , bo najpierw zaczeliśmy od domowych wędlin, nawet fajna z tym zabawa , dymek z wędzenia też jakoś przyjemniej pachnie, niz sklepowe wędzonki , a znacznie później trafiłem na przepis, na domowy tradycyjny chleb. I chlebek zimą czasem pieczemy, a wędlin już nie robimy, bo po pierwsze bardzo trudno sie im oprzeć, a po drugie wychodziło tego dość dużo, a u mnie zbyt mało osób, a długo mrożone to juz nie to :roll:

Grażynko to prawda :P zapach i smak niepowtarzalny, tylko niestety takich wyrobów nie można kupić , nawet te najbardziej tradycyjne, nie dosyć, że ceny z księżyca niczym nie uzasadnione :? to i tak receptury podrasowane niestety. A przemysł przetwórstwa mięsnego, jest niestety najbardziej zchemizowany :roll: . Dążęnie do maksymalizacji zysku jest wręcz przerażające.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

My kupny chleb jemy tylko wtedy, gdy idziemy do kogoś w gościnę :lol: Od paru lat pieczemy własny :) Mam nadzieję, że w lecie uda mi się postawić wędzarnię ;:65
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Paweł wiem jak się dłużej je taki swój chleb, to ten ze sklepu jakoś dziwnie smakuje, :roll:

Może odrobina zieleninki :P tym razem domowej bo za oknem wszędzie biało

w moim pokoju na parapecie palemkowe przedszkole
Obrazek

biało zielona szeflera
Obrazek

i w zielonej wersji
Obrazek

anthurium
Obrazek

i w wersji mini ale za to obficiej kwitnące :)
Obrazek

ta odmiana z kolei długo kwitnie
Obrazek

to natomiast rekordzistka w długości kwitnienia i do tego bezproblemowa roślina echmea wetęgowana
Obrazek

i jeszcze może takie coś :wink:
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”