Parę moich kaktusów - banditoo
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Parę moich kaktusów
WR 707 P. penicillata jest popularny. Natomiast nie znałem 707a (Parodia herzogii), 707b (Parodia aureispina) i 707c (Parodia sanagasta). Nigdzie ich nie widziałem jako rośliny.
Ciekawym co z tych Jacka wyrośnie...
Ciekawym co z tych Jacka wyrośnie...
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jak wyrośnie, to 707c ale nasiona podpisane jako aureispina.A i jest jeszcze możliwość że obróciłem etykietke i jest to Parodia hummeliana Lau 567 ale wydaje mi się że nie obróciłem. Chyba zamówię w SuucSeed bo ostatnio tam zamówiłem nasiona eriosyce i 90% wykiełkowało.
- banditoo
Faucarie nie przestają kwitnąć i nie zamierzają bo nadal pąki wypuszczają, dzisiejsze kwitnienie, już w domu

By banditoo at 2011-10-16
Zabrałem dzisiaj uebelmanie do domu bo kto wie czy je nie przymrozi, na razie wszystkie pozostałe siedza w foliaku i na balkonie, a jeszcze cześć ferrocactusów wniosłem, latispinus zaczął wypuszczać dwa pąki ale myśę że już nic z nich nie będzie no chyba że jak dostanie ciepła to coś się zmieni

By banditoo at 2011-10-16
Zabrałem dzisiaj uebelmanie do domu bo kto wie czy je nie przymrozi, na razie wszystkie pozostałe siedza w foliaku i na balkonie, a jeszcze cześć ferrocactusów wniosłem, latispinus zaczął wypuszczać dwa pąki ale myśę że już nic z nich nie będzie no chyba że jak dostanie ciepła to coś się zmieni
- hen_s
Faucarie ładne - coś późno u Ciebie kwitną.
Z uebelmanianami jesteś ryzykant - to wybitne ciepłoluby! Mam nadzieję, że im nie zaszkodziły te chłodne noce...

Z uebelmanianami jesteś ryzykant - to wybitne ciepłoluby! Mam nadzieję, że im nie zaszkodziły te chłodne noce...
- banditoo
Faucarie to od miesiąca caly czas kwitną
Przecież cieplutko jest, a te szczepione wyglądają jakby jeszcze chciały rosnąć, myślę że za tydzień znikną parodie i noto i jeszcze parę innych a za 2 tyg pozostałe
Przecież cieplutko jest, a te szczepione wyglądają jakby jeszcze chciały rosnąć, myślę że za tydzień znikną parodie i noto i jeszcze parę innych a za 2 tyg pozostałe
- hen_s
Rzeczywiście.cieplutko jest

U mnie na balkonie 4tego piętra -3 namierzyłem, przy gruncie było -5 stopni. Wszystkie rośliny pozostawione a więc pelargonie, fuksje etc. przemarzły doszczętnie.
Tutaj zimny wschód.

- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
W Gdańsku dziś też był przymrozek. Ale niewielki (~-1*C) i tylko we wyższych partiach miasta. Tam, gdzie mam kaktusy, czyli na poziomie morza mrozów jeszcze nie było. Z zależności od wysokości i odległości od morza temperatura u nas może różnić się o ok. +/-5*C.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- banditoo
ja tam mrozów nie widziałem, a w foliaku tym bardziej, na balkonie na 8 piętrze też nie jest źle.tylko niektóre ferraki na balkonie dostaly lekkich przebarwień a te w foliaku jeszcze stoją.
Henryku trzeba było zostać we Wrocławiu to byś miał dłużej ciepło
Henryku trzeba było zostać we Wrocławiu to byś miał dłużej ciepło

- banditoo
- julita20
- Od: 29 lip 2010, o 16:42
Jakie ładniutkie 

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
U mnie tylko szczepione coś wypuszcza ;). A to skręcone jest dopiero fajne
.

Pozdrawiam, Aleksander
- banditoo
Właśnie szczepione to wiem że tak szybko wypuszczają, ale nie spodziewałem się że na własnych korzeniach też.A niby ten skręcony powinien być ten sam co ten z odrostami. Postanowiłem że nie będę szczepił bo mam trochę szczepionych astro a chciałbym mieć nieszczepione, zresztą dobrze rosną bez szczepienia i już widać parę fajnych form, kikko czy veriegaty i różne dziwne, ogólnlnie fajna zabawa.
- banditoo
Nie ma co wklejać, szaro ponuro, nowości parę jest , ale nie chce się robić fotek w taką pogodę. A najgorsze że niedługo trzeba będzie zabrać kaktusy z działki a jak zapakowałem w nowo zakupione skrzynki to zrobiło się paręnaście a nosić nie lubię, wiec przekładam wywóz do ostatniego momentu. Ale nareszcie kończę robić akwarium i mnożarkę wiec w grudniu troszkę się posieje to porobie jakieś fotki.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Ja mam do przeniesienia jakieś 200 kuwet i nie marudzę 

Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- banditoo
Tomek bo ty masz lata praktyki
, co nie zmienia faktu że nie lubię tego momentu. Jak fajnie było by mieć ogrzewaną szklarenkę.