Małgosiu 
według kalendarza biodynamicznego, cały ten tydzień jest bardzo dobry na siewy, czyli w dobrym dniu wysiałaś nasiona trawy pampasowej, trytome ogrodową, powojnika tunguckiego, ale czwartek jest dniem kwiatu więc ja wybrałabym czwartek
Będzie dobrze !!!
Maju 
dziękuję, jak dobrze, że mi to wszystka o azaliach domowych napisałaś
Ja, je potraktowałam zupełnie przeciwnie, były przesuszone, miały ciemno, a od wczoraj w podstawkach woda stała, a ja je zraszałam od góry.
Boże, jaka ja jestem zielona, robiłam wszystko odwrotnie.
Jak, przeczytałam Twoją wiadomość, to od razu poleciałam wylać wodę z podstawków.
Ze słoneczkiem będzie gorzej, przez te moje kotki
Oluniu 
ja też na dzień wyniosłam na balkon mojego ciemiernika, ale trochę miałam mieszane uczucia, bo na moim balkonie bardzo ciepło, strona południowa, nooo i nie wiem, czy mu tam nie było za ciepło
Z tymi kwiatkami gorzej, jak z małymi dziećmi
Gdybym była na tych Targach Poznańskich, to bym wszystkie ciemierniki kupiła, bo ja mam do nich słabość.
Wygląda na to, że dobrze, że ten Poznań daleko od Sącza, bo bym tam na pewno głowę straciła
Aniu 
na mojej działce też grasują klany nornic i już nie wiem, co robić, żeby się ich pozbyć

Wszędzie dyndają na metalowych prętach puszki po piwie.
W tamtym roku posadziłam czosnki ozdobne i te zwykłe, gdzie się da oraz wilczomlecze, cesarskie korony i słoneczniki.
Jak się okaże, że wyjadły mi cebulki z koszyczków, to wypowiem im ostrą walkę
Aniu 
ja też nasadziłam sporo czosnków ozdobnych i ząbki tego zwykłego czosnku upycham gdzie się da, bo ponoć dobrze robi wszystkim roślinkom.
A aksamitki, nagietki i nasturcje, to też wysiewam po całym ogrodzie, bo bardzo lubię za kolor.
Kochani, no, to muszę się Wam jeszcze przyznać, że nakupiłam wczoraj nasion: astrów peoniowych (SONATA, MAGDALENA, STANISŁAW), browallia amerykańską, gipsówka wytworną różową, linica Marokańska, lwie paszcze, nagietek , aksamitka niska; nasiona warzyw oraz zioła: cząber ogrodowy, bazylia, roszponka.
Już sobie przyrzekłam, koniec zakupu nasion, a jednak nie koniec
Do listy zakupów dopisałam:
gorczyca, gryka, nostrzyk, mięta polna, majeranek, to w związku z tymi naturalnymi metodami wypłaszania szkodników
Czosnek ozdobny