Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

:wit Olu potuptałam po Twoim wątku i jestem pod wrażeniem tej zielonej poduchy i kobeii.
Ma piękne kwiaty. A hamaczek, też marzyłam o takim, ale nie mam miejsca. Życzę słoneczka ;:3 ;:3 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Ślicznie u Ciebie. Widzę, że Ciebie też gnębi coraz wyżej podnoszona poprzeczka. Nie ma to jak naczytać się forum. Kiedyś wystarczało mi, że jakaś roślinka przeżyła. Potem zachciało się, żeby była w miarę zdrowa i raczyła zakwitnąć. Teraz tłuką się po głowie "kompozycje". Aż strach bierze co będzie następne! :twisted: :;230 :;230 :;230

Ta roślinka wygląda na karmnik ościsty.
Obrazek
Agata
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Riane - też tak mam... kiedyś wystarczało to,co miałam...obejrzałam trochę ogródków na forum i zaczęła sie choroba- storczykowa, hortensjowa... trawki też już chodzą po głowie :;230
Przydałoby sie przekopać cały ogródek i wszystko wymienić.... dosadzić nowe, więcej.... przydałoby sie też więcej m2 :;230

Też myślałam,ze karmnik ościsty, tylko mój jakiś płaski, nie taka soczyście zielona poducha.... ale skoro rośnie na słońcu-pewnie dlatego, bo mój w półcieniu.
Kiwi jest juz na liście do kupienia :D

Anna
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, u Ciebie kobea kwitnie już chyba ze trzy miesiące :roll: u mnie pokazał się pierwszy kwiatek :;230 a jak się z niego cieszę :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Igorku, jesień skrada się małymi krokami. Choć tej nocy przymrozek zważył już niektóre dalie. Chyba czas je zacząć wykopywać. I to w pełni uświadamia nadchodzącą zimę. Ale jeszcze pozostają nam kolory jesieni :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
__________________________________________________________________________________________________
Stasiu żurawki w takiej cenie ;:224 A zupka smakowała i zamierzam zamrozić dynię na specjalne okazje.

Halinko, dla mnie to żaden kłopot. Łopata w ruch i po krzyku. Daj znać na pw gdzie wysłać
_________________________________________________________________________________________
Janeczko, to domownicy mają trochę racji, że Cię nie zabierają do sklepów. Łazienka chyba jest priorytetem, tylko tych różyczek będzie brak :cry:
Ciekawy pomysł na zupkę z dyni, ale znając moich panów, niestety nie przejdzie :evil:

Tosiu, kobea zrobiła misterny parawan i kwitnie, kwitnie ?. do dzisiaj pomimo nocnego przymrozku. Hamak jest składany .Na zimę wędruje pod zadaszenie i nie zajmuje wiele miejsca .
Za słonko dziękuję. Całą sobotę i niedzielę zaglądało do ogrodu
;:3
______________________________________________________________________________________________
Agatko, i tak chyba powinno być. Poprzeczki są po to aby je podnosić i starać się je pokonywać. A jak to wychodzi ?. Bywa różnie, ale najważniejszy jest zapał i chęci.

Tak. Masz rację, roślinka z całą pewnością to karmnik ościsty. Poczytałam na jej temat i jestem zachwycona jej możliwościami. Wiosną przystępuję do dzielenia. To dopiero będzie trawniczek bez koszenia
__________________________________________________________________________________________________
Aniu, mój karmnik rośnie i w słońcu i w cieniu. Wszędzie jednakowo wygląda.

Basiu, to kobea Tobie zbuntowała się na całego w tym roku. Moja bez nawozu daje radę. Popatrz tylko :

Obrazek Obrazek

I jeszcze coś z dzisiejszego dnia :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu-ileż ty masz jeszcze kwiatów ;:224 kobea-zadziwiajaca o tej porze....czy ją sama wysiewasz czy kupujesz sadzonki?
i róże kwitną i marcinki,powojnik i rozchodnik...cudnie,nic dziwnego ,że masz zlot motylków :D
a to białe,śliczne...to co to? czyżby tuberoza?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu pięknie ci wszystko jeszcze kwitnie ale niebieski
marcinek wyjątkowy nie widziałam takiego koloru ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Alu, kobeę wysiałam w domu (chyba w lutym już trzeba wysiewć). Potem powędrowała wprost do gruntu i tylko na początku sypnęłam wieloskładnikowym nawozem a potem tylko podlewanie :D

Dziękuję za podpowiedź z nazwą roślinki. To będzie tuberoza, tylko coś późno zaczęła kwitnąć. Nie wiem czy ją pozostawić w gruncie, czy wykopać ? Pachnie pięknie . Prawie jak jaśmin.

Wiosną kupowałam różne cebulki a teraz mam niespodzianki :D

Stasiu u Ciebie także sporo pieknych marcinków. W tym roku mają trochę inne zabarwienie. W poprzednim był bardziej blady. Pewnie reaguje na składniki w glebie.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

to białe to chyba tuberoza ,u mnie też tak kwitnie a jak pachnie .... stoi na tarasie aby nie zmarzła .. mam ją pierwszy rok i czytałam że zimuje w chłodnym miejscu a kwitnie właśnie teraz w październiku ..
marcinki i róże też i u mnie się nie dają ,tylko nie wiem jak długo .. minął następny ciepły dzień .. może już dzisiaj nie będzie tak mroźnie,....
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Olu Droga ;:167 bardzo dziękuję ;:180 ;:180 ;:180

Namiary wysłałam na PW ;:196 ;:196 ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, tuberoza nie zimuje w gruncie i podobno w następnym roku nie bardzo chce kwitnąć :roll: można tylko liczyć na kwitnienie jej dzieci, i to za dwa lata. Ciesz sie więc nią teraz i wąchaj, wąchaj, wąchaj :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
x-d-a

Post »

Olu, Twoja kobea jest przepiękna ;:63 Musi Cie bardzo lubić, że odwdzięczyła się taką masą kwiecia :P
Ja posiałam w zeszłym roku białą i fioletową - wyrosły wysokie jak topole, liści miały mnóstwo, a kwiatów...jak na lekarstwo :( I chociaż kwitły już od lipca to się zraziłam i w tym roku dałam sobie spokój z kobeą...
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Skąd wzięłaś tyle tyle motyli na tym ładnym rozchodniku ,u mnie nawet ze świecą nie znalazłbym ani jednego ,widać poszły spać na zimę ,a to śpiochy . :;230 . Ładne róże ,a ta co ma jeszcze chęć zakwitnąć ,jak się pospieszy to jeszcze ją zobaczymy na forum ,dopinguj ją [może pogłaskaj ].Dzielny powojnik ,czy ma jeszcze jakieś pączki .
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Olu, fajnie podpisujesz fotki. ;:63
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Oluniu Droga ;:167 olbrzymia paka od Ciebie, z trzmielinką, dotarła z samego rana ;:138 ;:138 ;:138
Pięknie dziękuję ;:196 ;:196 ;:196
Ale duuuży, piękny krzak wykopałaś :shock:

Obrazek

Obrazek

To będzie pierwsza trzmielinka oskrzydlona z ślicznymi owockami w moim ogrodzie :tan :tan :tan

Jeszcze raz pięknie dziękuję ;:180 ;:180 ;:180
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”