Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Judyś odpowiem na posty i pokażę moje pobojowisko. Piszesz, że zaplanowałaś przeróbkę skalniaka, a pewnie nie zrobisz w tym roku, a ja odwrotnie nie planowałam i robię- impuls :roll: :lol: ale za to nie robię tego co planowałam :roll: :lol:

Hanuś dziękuję :D jesteś niesamowita 8) :lol: Troszkę razi ta łysa pergola, ale to właśnie tu obgoliłam pnące róże i posadzę clematisy :D

Witaj Geniu :D praca cieszy jeśli efekty będą zadowalające, oby :roll: :lol:

_oleander_ na ten deszcz to czekam i czekam i nic z tego :roll: Ale ja sadzę przeważnie w błotko, tak, że myślę, że będzie ok :D

Iguś, nie śmiem chcieć, bo Ty u mnie nic nie chcesz wybrać na podmiankę 8) :lol:

Oto relacja z mojego ogrodowego pobojowiska :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś :D ale szalejesz w ogrodzie :shock:
Jeszcze masz siły do pracy?? :wink:
Ale widzę, że masz pomocnika :lol:

Już sobie wyobrażam jak będzie pięknie jak to skończysz ;:80
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anuś mam pomocnika, mam- a jakże :lol: podzieliliśmy się pracą, ja robię a on za mnie odpoczywa :wink: :lol: :lol: :lol:
Mam nadzieję, że efekt będzie ciekawy :roll: skalniak był naprawdę duży, a zrobił się byyyyczy :roll: :lol:
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

:shock: o matulu...faktycznie jakby piorun w rabarbar walnął!!! To ja jednak się nie zabiorę w tym roku...dobrze, że Ty Aguś rozwaliłaś jeden skalniak, to ja już nie muszę!!! :;230
Aguś czytałam, ze rozdzielałaś już swoje rozchodniki...więc może ja też już mogę Ci obiecanego białasa podesłać????Doradź!
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Łał.......... :shock: ja cię kręcę :roll:
Aż mi głupio :roll: .Moje pierwsze ogrodowe zakupy to właśnie na skalniak były-20 sztuk.
A skalniaka jak nie było tak nie ma :lol: .
I chyba długo nie będzie bo nie wiem gdzie :roll:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Teraz rewolucja ale czekajcie na efekt końcowy bo zapowiada się ciekawie...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Agness a co będziesz sadziła na tym nowym skalniaku?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

izabella1004 pisze:Agness a co będziesz sadziła na tym nowym skalniaku?
Agnieszko no właśnie co :?: myślę że dobrze byłoby już jesienią coś posadzić :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Aguś podpowiadaj ,podpowiadaj jak robisz skalniak,mnie też czeka nowa rabata,ale chyba będę musiała podwyższyć,bo tam nie miałyby rośliny w czym rosnąć,muszę nawieść ziemi,mam sporo fajnych kamieni takich kwadraciaków,więc chciałabym je wykorzystać,a jakoś pomysłu nie mam i tak zwlekam :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Ja myslę ,ze będzie bosko :shock: Nie sadż zbyt gęsto ,bo potem i tak wszystko się rozrosnie.Moze jakis korzeń lub dzban tam wcisniesz?Strasznie lubię tak tworzyc tylko gorzej z efektem :wink: Posadż jakies niskie trawki -ładnie wyglądają. :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Agnieszko, ale zmiany, kiedy zaczniesz sadzić rośliny na nowym skalniaku?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko już nie mogę doczekać się jak to będzie wyglądało skończone .
Ale sobie pracy narobiłaś .
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, prawdziwy plac budowy :shock: Masz więcej pracy niż ja przy zakładaniu nowego skalniaka, bo musiałaś rozebrac stary i ewakuować wszystkie rośliny. Szacunek dla Ciebie!
Rozchodnik z białymi listkami już wydałem, bo obiecałem wcześniej, i pozostał mi jeden pęd. Jeśli chcesz ukorzeniać z listka, to Ci podeślę, a rozetkę dopiero w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judyś masz rację, liczy się sztuka :wink: :lol: :lol: a czy w Twoim ogródku, czy w moim, tu już tylko szczegół :lol: :lol: :lol: ważne, że jeden skalniak w robocie 8) :lol: Judyś pewnie że możesz :lol: ja wykopywałam kwitnące, one pięknie się przyjmują :D Judyś , ale Ty wiesz, że ja przyjmuję tylko osobiście 8) :lol: z ręki do ręki 8)

Aguś kupowałaś na skalniak, a pewnie miejsce znalazły na rabatach :wink: :lol: u mnie część roślinek też tak przeczekuję, aż powiększę skalniak :D W końcu i Twoje się doczekają :lol:

Marylu naprawdę rewolucja :roll: :lol: mam nadzieję, że wyjdzie coś ciekawego 8)

Izuniu na skalniak wrócą wszystkie roślinki, które z niego wykopałam na okres przebudowy, mam od wiosny kupione lewizje, które mączą się całe lato w doniczkach, i jeszcze pomalutku podokupuję sobie jakieś ciekawe roślinki, mój skalniak zarośnięty był już do granic możliwości, dlatego też go przerabiam, ale uwielbiam wszelkie skalniakowe maluszki, już od jakiegoś czasu choruję na goryczki- strasznie mi się podobają, ale nie mogę nigdzie trafić. Teraz zamówiłam sobie sporo cebul na allegro, więc niskie tulipany, krokusy, szachownice też pójdą na skalniak.

Joluś ja chcę już teraz obsadzić skalniak, niech roślinki jeszcze do zimy dobrze się ukorzeniają i rozrastają, powsadzam po prostu to co mam, a później na bieżąco będę dosadzać nowe nabytki :D Joluś wybiorę na pewno ;:196 :lol: tylko muszę trochę czasu znaleźć 8) :lol:

Halinko, u mnie największy problem to właśnie brak kamieni, dlatego nie powiększam- tak jak miałam w planach - małego skalniaka, całkowicie z niego zrezygnowałam, wciągnę go po prostu do kwaśnej rabaty, która jest nieopodal. Tylko pozbierałam duże kamienie, których mnóstwo miałam poukładanych pomiędzy iglakami na rabatach i o 1/3 powiększyłam duży skalniak :D Ale teraz brakuje mi tych dużych kamieni pomiędzy iglakami :roll: :lol:

Anuś strasznie mi się podobają dzbany z wylewającą się roślinnością, ale niestety jeszcze się takiego nie dorobiłam :roll: Korzeń mam i będzie tam władowany :D Roślinki faktycznie rozrastają się jak szalone, przed przeróbką na skalniaku zrobił mi się busz :roll:

Maju mam nadzieję, że jutro już uda mi się ruszyć z wysadzaniem roślinek, mam nadzieję, że w dobrym stanie przetrwają te kilka dni, leżą wykopane w cieniu i każdego dnia mają prysznic
:roll: Najbardziej martwię się o sasanki :?

Geniu ja tak właśnie mam, już znajomi się ze mnie śmieją, że ja nie mogę spokojnie żyć, tylko ciągle wymyślam sobie jakąś robotę :roll: Niby obiecuję, że już zmniejszam sobie pracę i nic nowego nie robie, a tu ledwo minie kilka dni i już znowu coś kombinuję, zmniejszam trawnik, coś dosadzam , coś przesadzam :roll: Dziś koleżanka powiedziała, że powinnam sprzedać kosiarkę, bo niedługo już mi wcale nie będzie potrzebna, a będę miała pieniądze na nowe roślinki :roll: :lol: Była to oczywiście szpileczka z jej strony :wink: :lol:

Jacku masz rację, że roboty 2 x tyle, bo nie tylko trzeba zrobić, ale wcześniej rozebrać, wykopać roślinki, i wytachać te wszystkie kamienie i drewienka :roll: Ale mam rzetelnego pomocnika :D , mojej Oli chłopak włączył się w najcięższe prace :D Tak, że idzie błyskawicznie, 2 dni i wszystko rozebrane i usypane, jutro mam nadzieję ułożyć kamienie i wysadzić część roślinek :D Sama to bym pewnie robiła to co najmniej tydzień :? Jacku rozchodniczek niech sobie spokojnie rośnie u Ciebie, Judytka obiecała, że się ze mną podzieli swoim, ona ma większy krzaczek :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko widzę ,że u Ciebie prawdziwa ogrodowa rewolucja :lol:
Dużo pracy ale jaka potem będzie satyfakcja ,jak już roślinki zajmą swoje miejsca a całość nabierze planowanego wyglądu :!:
Ja od wiosny kupuję kamienie na moją rabatę (ale nie planuję skalniaka tylko chcę urozmaicić samą rabatkę) i kupić nie mogę :roll:
Dzisiaj nawet przejeżdzaliśmy obok takiego składu kamorów ale ja dopiero po czasie załapałam żeby tam wejść i już byliśmy za daleko ,żeby się wracać :lol:

Aguś ,cudne to zdjęcie z kocurkiem na stole......nie mogę się na nie napatrzeć :!: :D
To prawdziwa ,gotowa pocztówka albo obrazek na ścianę :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”