Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

A mi ten Judaszowiec serce złamał jak zamarzł na amen zeszłej zimy ;:145
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aguniu, a kto to powiedział, że kochać to można tylko jedną osobę? :;230 Choć wyznaję filozofię związków monogamicznych, to czasem zdarza mi kochać więcej niż jedną osobę. Miłości ci dzisiaj u mnie dostatek!
Danuś nie będę się powtarzać! ;:167 Dlatego właśnie Judaszowca nie zamówiłam, boję się wymarzania!
Kochane dzięki za upewnienie mnie, że dobrze wybrałam miejscówkę dla świeżynki ;:170
Ewciu przeglądając ofertę pokazują sadzonki, powinno być ok. Linki podsyłam na priv. ;:196 Nie może się nie udać!
Aniu no ja też poszalałam trochę, na szczęście 13tka się zbliża. Postanowiłam wszystko wydać na chabazie! Derenie to miłość od pierwszego wejrzenia - zobaczyłam takie w USA i przepadłam... Nawet nie wiedziałam co to jest! A potem szukałam u nas.
To był pierwszy dereń jakiego spotkałam na żywo:
Obrazek
Constancjo bardzo dziękuję za linka! Podglądając tego kielisznika potem wsiąkłam dalej! I takie oto masz efekty!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja sobie podjadę w maju i wybiorę :heja Te hortensje ...normalnie oczy mi wypadły :shock:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Danuś, są jeszcze inne, ale na nie trzeba dużo kasy! Zwłaszcza te jak piłka do siatkówki, co ważne nie potrzebują podpór, choć kwiaty wielkie i ciężkie!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Neluniu siedzę w sklepie i spisuję co chcę ...M sie zgodził na 20 sztuk ;:224 Więcej u mnie sie nie zmieści ;:145 Kochana sama zobczysz jak przyjedziesz ja mam mikroskopijny ogródek dlatego zawsze zdjęcia te same ...chyba zacznę cykać na leżąco z innej perspektywy ;:306
Cudny ten dereń ze zdjęcia ...mnie jeszcze korci China girl ;:173 Mam zamówionego ...zobaczymy co z tego wyjdzie :uszy
Chcę jeszcze dokupić host,bodziszków,przetaczników i wierz szczepionych ;:167 Ale jak ja to upchnę ;:oj Powoli koniec zakupów ;:174
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Danuś, ale planujesz zakupy ;:oj tyle pięknych roślin ;:180
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Danuś, 20 sztuk to i tak dużo ;:209 Zależy czy 20 drzew czy stokrotek :;230 Twój M i tak ma cierpliwość, mój powoli traci rachubę i już nawet nie reaguje na zakupy kwiatkowe. Twój ogródek jest boski! Pomimo małej powierzchni masz tam nieziemski klimacik i różne zakątki. Pamiętam, że kiedy go zobaczyłam to z wrażenia bałam się coś napisać! U mnie nawet za 20 lat nie będzie tak jak u Ciebie, choć będę się starać. Mam dobrych mentorów to może mi się uda ;:306
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja będę zamawiać kielisznika w e-clematis. Z future...tez zmawialam kilkaroslinek m.in trawki ;:215
Nelu deren dereniem, ale ten dom ;:oj. Mówicie o małych ogrodach :;230 spojrzcie do mnie :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie opowiadaj masz cudowny ogród ...stylowy i bardzo zadbany wkładasz w ten cudny kawałek świata całe serce !!
Dziękuję za pokrzepiające słowa ,ale Renia potwierdzi ,bo widziała nie ma się czym zachwycać ...mało placu i i powoli tłok się robi .Reniu plany mam ,ale jak to u mnie bywa...nie chwal dnia przed zachodem słońca ;:108 Jak kupię to wtedy powiem MAM ;:108 Już nic nie planuję ;:185
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Madzia, Twój ogródek choć mały jest niezwykle urzekający i ten "swojski" klimat zaprasza do odpoczynku. Mały nie mały, narobić się trzeba! A wiesz, że w środku ten domek jest urządzony w stylu schabby? Każdy element cudnie dopasowany, zresztą tam (na Long Island) to chyba najbardziej popularny styl. Zauroczyły mnie tam np. taaakie lustra,
Obrazek
szkoda, że nie bardzo u mnie, do staroci, takie pasuje.

Danuś oczywiście, wkładam w to miejsce mnóstwo energii i pracy, żałuję że kasy nie mam nigdy na tyle, żeby zrobić profesjonalny projekt, obsadzić od razu tym, co by się chciało. Jest jak jest, a cieszę się i tak z każdego badylka jak dziecko! Może Twój ogród jest mały, w sensie mało placu, ale tym bardziej godne podziwu jest dobre urządzenie i dobór roślin. Zanim u mnie sie tak zagęści, upłynie jeszcze sporo wody w rzeczkach! Ale cieszy mnie to, mam co robić przez najbliższe lata. W tym roku chciałabym jeszcze na tym "ugorze" przed domem narażonym na zalewanie zrobić kwietną łąkę. Już się dogadałam z panem od glebogryzarki... ale najpierw wojna z chwastami! W tym roku znów będzie sporo pracy, ale dobrze że już przekopywać nie muszę tych "hektarów"!
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

...no to ładnie ... dopiero pierwsze dni stycznia, a Wy już kusicie nowymi zakupami i planami wiosennymi... chyba znowu przestanę na FO zaglądać, bo jak tu inaczej ustrzec się przed nowymi chciejstwami ;:224

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Danuś, po raz wtóry za skromnie o swoim ogrodzie piszesz ;:108
Potwierdzam, że nie jest ogromny, ale tak gustownie i pięknie urządzony, że powala ;:108 Ścieżki,łuki, chodniczki, kącik wypoczynkowy, oczko, dobór i kompozycje roślin super ;:108 i wszystko konsekwentnie do końca !!!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu kochana jesteś,ale te wszystkie komplementy to chyba nie o mnie i moi ogrodzie ;:131 To bardzo miłe co piszesz ,DZIĘKUJĘ!!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lukrecjo, super zakupy zrobiłaś..biel jest taka elegancka ;:173
Mnie też kuszą oferty sklepów internetowych..a miałam oszczędzać zimą :? Judaszowca posadziłam wiosną...ciekawe czy przetrwa :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Zauroczyły mnie tam np. taaakie lustra,
Heh, mam identyczne w sypialni :heja
W te wakacje wybieram się do Stanów z moimi dziewczynkami, bo rodzina mocno naciska na przyjazd. Mają też dom na Long Island, ciekawe czy w stylu chabby :?:
Jest jak jest, a cieszę się i tak z każdego badylka jak dziecko!
ja mam podobnie Nelu ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”