Lukrecjowy ogród
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lukrecjowy ogród
A mi ten Judaszowiec serce złamał jak zamarzł na amen zeszłej zimy 

marzenia się spełniają! Dana
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Aguniu, a kto to powiedział, że kochać to można tylko jedną osobę?
Choć wyznaję filozofię związków monogamicznych, to czasem zdarza mi kochać więcej niż jedną osobę. Miłości ci dzisiaj u mnie dostatek!
Danuś nie będę się powtarzać!
Dlatego właśnie Judaszowca nie zamówiłam, boję się wymarzania!
Kochane dzięki za upewnienie mnie, że dobrze wybrałam miejscówkę dla świeżynki
Ewciu przeglądając ofertę pokazują sadzonki, powinno być ok. Linki podsyłam na priv.
Nie może się nie udać!
Aniu no ja też poszalałam trochę, na szczęście 13tka się zbliża. Postanowiłam wszystko wydać na chabazie! Derenie to miłość od pierwszego wejrzenia - zobaczyłam takie w USA i przepadłam... Nawet nie wiedziałam co to jest! A potem szukałam u nas.
To był pierwszy dereń jakiego spotkałam na żywo:

Constancjo bardzo dziękuję za linka! Podglądając tego kielisznika potem wsiąkłam dalej! I takie oto masz efekty!

Danuś nie będę się powtarzać!

Kochane dzięki za upewnienie mnie, że dobrze wybrałam miejscówkę dla świeżynki

Ewciu przeglądając ofertę pokazują sadzonki, powinno być ok. Linki podsyłam na priv.

Aniu no ja też poszalałam trochę, na szczęście 13tka się zbliża. Postanowiłam wszystko wydać na chabazie! Derenie to miłość od pierwszego wejrzenia - zobaczyłam takie w USA i przepadłam... Nawet nie wiedziałam co to jest! A potem szukałam u nas.
To był pierwszy dereń jakiego spotkałam na żywo:

Constancjo bardzo dziękuję za linka! Podglądając tego kielisznika potem wsiąkłam dalej! I takie oto masz efekty!
-
A ja sobie podjadę w maju i wybiorę
Te hortensje ...normalnie oczy mi wypadły 

- Lukrecja
- 1000p
Danuś, są jeszcze inne, ale na nie trzeba dużo kasy! Zwłaszcza te jak piłka do siatkówki, co ważne nie potrzebują podpór, choć kwiaty wielkie i ciężkie!
-
Neluniu siedzę w sklepie i spisuję co chcę ...M sie zgodził na 20 sztuk
Więcej u mnie sie nie zmieści
Kochana sama zobczysz jak przyjedziesz ja mam mikroskopijny ogródek dlatego zawsze zdjęcia te same ...chyba zacznę cykać na leżąco z innej perspektywy
Cudny ten dereń ze zdjęcia ...mnie jeszcze korci China girl
Mam zamówionego ...zobaczymy co z tego wyjdzie
Chcę jeszcze dokupić host,bodziszków,przetaczników i wierz szczepionych
Ale jak ja to upchnę
Powoli koniec zakupów 

Cudny ten dereń ze zdjęcia ...mnie jeszcze korci China girl

Chcę jeszcze dokupić host,bodziszków,przetaczników i wierz szczepionych

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Danuś, ale planujesz zakupy
tyle pięknych roślin 

- Lukrecja
- 1000p
Danuś, 20 sztuk to i tak dużo
Zależy czy 20 drzew czy stokrotek
Twój M i tak ma cierpliwość, mój powoli traci rachubę i już nawet nie reaguje na zakupy kwiatkowe. Twój ogródek jest boski! Pomimo małej powierzchni masz tam nieziemski klimacik i różne zakątki. Pamiętam, że kiedy go zobaczyłam to z wrażenia bałam się coś napisać! U mnie nawet za 20 lat nie będzie tak jak u Ciebie, choć będę się starać. Mam dobrych mentorów to może mi się uda 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja będę zamawiać kielisznika w e-clematis. Z future...tez zmawialam kilkaroslinek m.in trawki
Nelu deren dereniem, ale ten dom
. Mówicie o małych ogrodach
spojrzcie do mnie 

Nelu deren dereniem, ale ten dom

-
Nie opowiadaj masz cudowny ogród ...stylowy i bardzo zadbany wkładasz w ten cudny kawałek świata całe serce !!
Dziękuję za pokrzepiające słowa ,ale Renia potwierdzi ,bo widziała nie ma się czym zachwycać ...mało placu i i powoli tłok się robi .Reniu plany mam ,ale jak to u mnie bywa...nie chwal dnia przed zachodem słońca
Jak kupię to wtedy powiem MAM
Już nic nie planuję 
Dziękuję za pokrzepiające słowa ,ale Renia potwierdzi ,bo widziała nie ma się czym zachwycać ...mało placu i i powoli tłok się robi .Reniu plany mam ,ale jak to u mnie bywa...nie chwal dnia przed zachodem słońca

- Lukrecja
- 1000p
Madzia, Twój ogródek choć mały jest niezwykle urzekający i ten "swojski" klimat zaprasza do odpoczynku. Mały nie mały, narobić się trzeba! A wiesz, że w środku ten domek jest urządzony w stylu schabby? Każdy element cudnie dopasowany, zresztą tam (na Long Island) to chyba najbardziej popularny styl. Zauroczyły mnie tam np. taaakie lustra,

szkoda, że nie bardzo u mnie, do staroci, takie pasuje.
Danuś oczywiście, wkładam w to miejsce mnóstwo energii i pracy, żałuję że kasy nie mam nigdy na tyle, żeby zrobić profesjonalny projekt, obsadzić od razu tym, co by się chciało. Jest jak jest, a cieszę się i tak z każdego badylka jak dziecko! Może Twój ogród jest mały, w sensie mało placu, ale tym bardziej godne podziwu jest dobre urządzenie i dobór roślin. Zanim u mnie sie tak zagęści, upłynie jeszcze sporo wody w rzeczkach! Ale cieszy mnie to, mam co robić przez najbliższe lata. W tym roku chciałabym jeszcze na tym "ugorze" przed domem narażonym na zalewanie zrobić kwietną łąkę. Już się dogadałam z panem od glebogryzarki... ale najpierw wojna z chwastami! W tym roku znów będzie sporo pracy, ale dobrze że już przekopywać nie muszę tych "hektarów"!

szkoda, że nie bardzo u mnie, do staroci, takie pasuje.
Danuś oczywiście, wkładam w to miejsce mnóstwo energii i pracy, żałuję że kasy nie mam nigdy na tyle, żeby zrobić profesjonalny projekt, obsadzić od razu tym, co by się chciało. Jest jak jest, a cieszę się i tak z każdego badylka jak dziecko! Może Twój ogród jest mały, w sensie mało placu, ale tym bardziej godne podziwu jest dobre urządzenie i dobór roślin. Zanim u mnie sie tak zagęści, upłynie jeszcze sporo wody w rzeczkach! Ale cieszy mnie to, mam co robić przez najbliższe lata. W tym roku chciałabym jeszcze na tym "ugorze" przed domem narażonym na zalewanie zrobić kwietną łąkę. Już się dogadałam z panem od glebogryzarki... ale najpierw wojna z chwastami! W tym roku znów będzie sporo pracy, ale dobrze że już przekopywać nie muszę tych "hektarów"!
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
...no to ładnie ... dopiero pierwsze dni stycznia, a Wy już kusicie nowymi zakupami i planami wiosennymi... chyba znowu przestanę na FO zaglądać, bo jak tu inaczej ustrzec się przed nowymi chciejstwami
Pozdrawiam Jola

Pozdrawiam Jola
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Danuś, po raz wtóry za skromnie o swoim ogrodzie piszesz
Potwierdzam, że nie jest ogromny, ale tak gustownie i pięknie urządzony, że powala
Ścieżki,łuki, chodniczki, kącik wypoczynkowy, oczko, dobór i kompozycje roślin super
i wszystko konsekwentnie do końca !!!

Potwierdzam, że nie jest ogromny, ale tak gustownie i pięknie urządzony, że powala

-
Reniu kochana jesteś,ale te wszystkie komplementy to chyba nie o mnie i moi ogrodzie
To bardzo miłe co piszesz ,DZIĘKUJĘ!!

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lukrecjo, super zakupy zrobiłaś..biel jest taka elegancka
Mnie też kuszą oferty sklepów internetowych..a miałam oszczędzać zimą
Judaszowca posadziłam wiosną...ciekawe czy przetrwa 

Mnie też kuszą oferty sklepów internetowych..a miałam oszczędzać zimą

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Heh, mam identyczne w sypialniZauroczyły mnie tam np. taaakie lustra,

W te wakacje wybieram się do Stanów z moimi dziewczynkami, bo rodzina mocno naciska na przyjazd. Mają też dom na Long Island, ciekawe czy w stylu chabby

ja mam podobnie NeluJest jak jest, a cieszę się i tak z każdego badylka jak dziecko!