Miejsce na ziemi -Ave cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, najwyżej poprzesadzamy wiosną :) Patrzyłam na prognozę - w tygodniu jako tako, a na weekend - ma lać - i jak tu cokolwiek planować...
x-d-a

Post »

Witaj Ave, u mnie dzisiaj od rana leje, ale że jest to pierwszy porządny deszcz -chyba- od miesiąca, to nie narzekam, tylko cieszę się, że roślinki dostaną w końcu trochę wody.
Ale prognozy na następne dni są bardzo fajne - ma być ciepło i słonecznie, więc może uda nam się dokończyć nasze sadzenie i przesadzanie...
Miłego dnia :lol:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ave Eve no to w niedzielę robiłyśmy to samo w ogrodzie. Tylko u mnie deszczu nie było, tylko słoneczna piękna pogoda. Nawet śniadanie z Królciem zjedliśmy na tarasie (chyba ostatni raz w tym roku)
Całuski Kaśka
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewciu :)
Na pierwszej stronie twojego wątku widziałam że usiłowałaś ukorzenić gałązki tui...
Przyjęło się coś?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś witaj w deszczowy poranek :D U mnie leje, wściekam się bo zaczęli mi robić taras, wczoraj położy kilka płytek i przestój przez deszcz, tulipanki jeszcze nie posadzone, bardzo mi ta pogoda nie na rękę :cry: Mam nadzieję, że na dniach się poprawi :roll:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ewuś, Tobie takżę życzę hoyoby, bo podobno zapach lilii/ jasminu, jaki wydziela większośc z nich, właśnie teraz, o tej porze roku, jest nieziemski.
A w końcu Łódź, to polskie zagłębie hoyowe - największe skupienie sklepów,
hodowli i.. sprzedających z all! :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ave Eve :D ...........na fotach WIOSNA :lol: :lol: .......czyli w sercu maj :D

smoki tulipanów nie uwazają :wink: ........wykopuje przy okazji,wsadzam przy śliwkach i z roku na rok bardziej się dziwię wiosną :lol: :lol: :lol:

jutro włożę w podłoze "papugi" i z pewnoscią zapomne gdzie :lol: :lol: ......szkoda diamentów na taką kolekcjonerkę jak ja.........popodziwiam u Ciebie Ewuś :D

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, ja ganiam po cudzesach, a u mnie tylu znakomitych Gości :lol:

Dalu, moze w sobotę uda mi sie dokończyć to co nie skończyłam... szkoda, że nie będzie takiej letniej pogody jak dzisiaj po południu...

Agniesiu-Agness - poprawiło się, prawda :lol: :lol: Normalnie lato się zrobiło, latałam w cieniutkiej bluzeczce i ... ciepło było :D
Za to rano... psioczyłam jak... szewc, bo wzięłam wolne w pracy z przeznaczeniem na grzybki, ale z powodu tego ochydnego porannego deszczu (nic nie zapowiadało poprawy pogody) zamiast do lasu pojechałam na rynek kupić buraki na zimowe przetwórstwo - żeby do cna nie zmarnować tego dnia. Ale nie poddam się, drugie grzybowe podejście w piątek :lol: :lol:

Hanuś, nie wiedziałam, że łódzkie takie sprzyjające hojobie :lol: :lol: Niestety, pomimo tego, że hojki pachną anielsko zostałam zaszczepiona przeciwko tej chorobie, bo kilkumiesięczne wyjazdy (jakie w sezonie działkowym są moim udziałem) doprowadziłyby te cudne roslinki do zagłady, a na to nie mogłabym się zgodzić :lol:

Smoku Drogi - pomysł z sadzeniem tulipów pod śliwkami - nie do przecenienia, muszę spróbować - też lubię niespodzianki :lol: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Mój powojnik zmasakrowany przez uwiąd "powstał z popiołów" :wink: i pnie się w górę...

Moje ukochane hortensje dają jesiennemu ogrodowi i cienistym zakątkom kolorowy akcent...

Obrazek
Obrazek

a ta rabata jeszcze się "zagęściła", bo dosadzilam obok róże i tulipany...
tu: jeszcze jak był luz... :lol: :lol:

Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja Kyushu jest duuuuużo bardziej ażurowa. Zaszalała. Na jednej kiści ma chyba tylko ze sześć kwiatów płonnych. :roll:
(mam nadzieję, że nie pomyliłam, płodne to te, które się nie rozwijają, czyli punkciki ?).
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja swoich hortensji w tym roku nie poznałam, dostały takiego powera (deszczowa wiosna, zakwaszona dodatkowo rabata), że... ;:154
Mam nadzieję, że w przyszłym roku też się tak postarają, tym bardziej, że ja z kolei zaszalałam z hortensjowymi zakupami, ale mam jeszcze parę na liście chciejstw...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ewuniu, bajeczne te hortensje, naprawdę warto je mieć, dużo dają uroku jesiennemu ogrodowi :wink:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewuniu wszystkich nas w tym roku na hortensje wzięlo :)
I ja zaszalałam ... a teraz patrzę jak się przebarwiają :)
z uśmiechami Iza
u liski
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ave Eve :D

a jakie masz na liście chciejstw?.........hmmm FO napędziło mnie na hortensje,a zwłaszcza te fotki z ogrodów w tym Twojego ......własnie kupiłam dębolistną :roll:

wszystkie hortensje wsadzam obok siebie na jednej rabacie przy murze , dobrze robię? :?

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

minismok pisze:Ave Eve :D

a jakie masz na liście chciejstw?.........hmmm FO napędziło mnie na hortensje,a zwłaszcza te fotki z ogrodów w tym Twojego ......własnie kupiłam dębolistną :roll:

wszystkie hortensje wsadzam obok siebie na jednej rabacie przy murze , dobrze robię? :?

cmokasy
o rany i smok zachorował :)
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”