Miejsce na ziemi -Ave cz.3
Witaj Ave, u mnie dzisiaj od rana leje, ale że jest to pierwszy porządny deszcz -chyba- od miesiąca, to nie narzekam, tylko cieszę się, że roślinki dostaną w końcu trochę wody.
Ale prognozy na następne dni są bardzo fajne - ma być ciepło i słonecznie, więc może uda nam się dokończyć nasze sadzenie i przesadzanie...
Miłego dnia
Ale prognozy na następne dni są bardzo fajne - ma być ciepło i słonecznie, więc może uda nam się dokończyć nasze sadzenie i przesadzanie...
Miłego dnia

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ave Eve
...........na fotach WIOSNA
.......czyli w sercu maj
smoki tulipanów nie uwazają
........wykopuje przy okazji,wsadzam przy śliwkach i z roku na rok bardziej się dziwię wiosną
jutro włożę w podłoze "papugi" i z pewnoscią zapomne gdzie
......szkoda diamentów na taką kolekcjonerkę jak ja.........popodziwiam u Ciebie Ewuś
cmokasy

smoki tulipanów nie uwazają

jutro włożę w podłoze "papugi" i z pewnoscią zapomne gdzie

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
No tak, ja ganiam po cudzesach, a u mnie tylu znakomitych Gości
Dalu, moze w sobotę uda mi sie dokończyć to co nie skończyłam... szkoda, że nie będzie takiej letniej pogody jak dzisiaj po południu...
Agniesiu-Agness - poprawiło się, prawda
Normalnie lato się zrobiło, latałam w cieniutkiej bluzeczce i ... ciepło było 
Za to rano... psioczyłam jak... szewc, bo wzięłam wolne w pracy z przeznaczeniem na grzybki, ale z powodu tego ochydnego porannego deszczu (nic nie zapowiadało poprawy pogody) zamiast do lasu pojechałam na rynek kupić buraki na zimowe przetwórstwo - żeby do cna nie zmarnować tego dnia. Ale nie poddam się, drugie grzybowe podejście w piątek
Hanuś, nie wiedziałam, że łódzkie takie sprzyjające hojobie
Niestety, pomimo tego, że hojki pachną anielsko zostałam zaszczepiona przeciwko tej chorobie, bo kilkumiesięczne wyjazdy (jakie w sezonie działkowym są moim udziałem) doprowadziłyby te cudne roslinki do zagłady, a na to nie mogłabym się zgodzić
Smoku Drogi - pomysł z sadzeniem tulipów pod śliwkami - nie do przecenienia, muszę spróbować - też lubię niespodzianki

Dalu, moze w sobotę uda mi sie dokończyć to co nie skończyłam... szkoda, że nie będzie takiej letniej pogody jak dzisiaj po południu...
Agniesiu-Agness - poprawiło się, prawda

Za to rano... psioczyłam jak... szewc, bo wzięłam wolne w pracy z przeznaczeniem na grzybki, ale z powodu tego ochydnego porannego deszczu (nic nie zapowiadało poprawy pogody) zamiast do lasu pojechałam na rynek kupić buraki na zimowe przetwórstwo - żeby do cna nie zmarnować tego dnia. Ale nie poddam się, drugie grzybowe podejście w piątek

Hanuś, nie wiedziałam, że łódzkie takie sprzyjające hojobie

Smoku Drogi - pomysł z sadzeniem tulipów pod śliwkami - nie do przecenienia, muszę spróbować - też lubię niespodzianki

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja Kyushu jest duuuuużo bardziej ażurowa. Zaszalała. Na jednej kiści ma chyba tylko ze sześć kwiatów płonnych.
(mam nadzieję, że nie pomyliłam, płodne to te, które się nie rozwijają, czyli punkciki ?).

(mam nadzieję, że nie pomyliłam, płodne to te, które się nie rozwijają, czyli punkciki ?).
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Ave Eve
a jakie masz na liście chciejstw?.........hmmm FO napędziło mnie na hortensje,a zwłaszcza te fotki z ogrodów w tym Twojego ......własnie kupiłam dębolistną
wszystkie hortensje wsadzam obok siebie na jednej rabacie przy murze , dobrze robię?
cmokasy

a jakie masz na liście chciejstw?.........hmmm FO napędziło mnie na hortensje,a zwłaszcza te fotki z ogrodów w tym Twojego ......własnie kupiłam dębolistną

wszystkie hortensje wsadzam obok siebie na jednej rabacie przy murze , dobrze robię?

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
o rany i smok zachorowałminismok pisze:Ave Eve![]()
a jakie masz na liście chciejstw?.........hmmm FO napędziło mnie na hortensje,a zwłaszcza te fotki z ogrodów w tym Twojego ......własnie kupiłam dębolistną![]()
wszystkie hortensje wsadzam obok siebie na jednej rabacie przy murze , dobrze robię?![]()
cmokasy

z uśmiechami Iza
u liski
u liski