Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Idy74 2009r cz.2

Post »

Witajcie wszyscy ;:7 Strasznie się za Wami stęskniłam :!: :!: :!: Dziękuję za miłe słowa .
No i mamy listopad ,a ja się zastanawiam gdzie podział się wrzesień i pażdziernik :roll: :?: :!: Żałuję ,że nie mogłam być z wami wczesną jesienią i podziwiać kolory w ogrodach ,ale zima długa i nadrobię wszystkie zaległości .
Tydzień temu sprzątnęłam foliak z zeschłych krzaków pomidorów i łezka mi się zakręciła ,że to już koniec sezonu :( i ,że znowu trzeba czekać tyle miesięcy na to ,aby sadzić ,podlewać i doglądać ... ObrazekNo cóż smutny widok ...
Na razie u mnie trwa wzmożona produkcja nasion ,bo pomidorki spożywamy nadal Obrazek,ale niedługo zostanie po nich tylko wspomnienie :( Oby do wiosny ....
Wczoraj byŁam w stolicy i spotkałam się z naszą ALĄ Obrazekto bardzo sympatyczna i urocza osóbka.Dzięki niej stałam się posiadaczką WIELGAŚNEJ :shock: folii z piecem .Po złożeniu i obcięciu paru rurek jakoś to wlazło do busa Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Ido :) Mam nadzieję, że już nie będziesz tyle pracować... Fajny prezent :shock:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Miło Cię widzieć Ido!
Pozdrawiam, Monika
ida74
---

Post »

No i coś mi zeżarło post więc kończę zaczęty wątek :twisted:
Po włożeniu jakimś cudem tego wszystkiego do busa Obrazekpojechaliśmy z otwartymi drzwiami 300km do domu .Co i róż na sb było słychać,że drzwi mamy otwarte :wink: Teraz tylko poskładać te puzle do kupy i można sadzić.Cała zima zejdzie mi na planowaniu co i jak posadzić :roll: Ale taka folia to jest potencjał ;:224
ALU ;:180 DZIĘKUJĘ :!: :!: :!: ZA TAKI PREZENT :!:
ida74
---

Post »

aha zapomnialam ,że teraz muszę jakoś przekonać m do założenia jakiegoś podlewania ,bo nie wyobrażam sobie do chodzenia z konewką po takim terenie. 8-) Na to też mam całą zimę ...
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51

Post »

Iduś! prosimy o fotki jak to cudeńko poskładasz ;:224
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iduś ja jeszcze też zajadam pomidorki z rozsady od Ciebie.
Zdążyłam pozbierać wyrośnięte choć zielone i teraz na bieżąco w skrzyneczce czerwienieją.
Teraz to dużo krzaków pomieścisz pod dachem.
Jakie wymiary będzie miał foliak od Ali :?:
ida74
---

Post »

Moniko dla mnie ten prezent to ziszczenie moich marzeń o dużej, profesjonalnej-no prawie :wink: foli.Teraz to sobie w niej poużywam :D

OLU foliak na gotowo będzie miał 6m na 10,a wysokość to chyba 2,5m.No i jest piec ,więc sezon rozpocznę wcześniej.
Cieszę się ,że pomidorki smakują i jeszcze nie zakończyłaś sezonu pomidorowego.Ja już rozglądam się za nowymi cudakami ,a m puka się w głowę ;:14 ale rozumie mojego fioła .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ida74
---

Post »

Smoniko relacja z układania tzn składania foliaka będzie obowiązkowo :lol: Oby do wiosny.
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Iduś cieszę się, że w końcu masz u siebie większy tunelik. Ja na wiosnę też w końcu będę miała taki w którym da radę chodzić wyprostowanym ;) Je też jeszcze mam trochę swoich pomidorków do zajadania się, masz rację - oby do wiosny :) ;:3 Ja już się niecierpliwię i chętnie bym coś posiała ;:65
ida74
---

Post »

Misiu ,a jak te pomidory teraz smakują :roll: mniam .
Na siewy jeszcze przyjdzie nam długo poczekać.teraz czas na zasłużony odpoczynek .
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Iduś to ja, już się za Wami stęskniłam :D cieszę się, że Was poznałam.. ;:196
Wszystkie roślinki pięknie posadzone, (eh aż się boję ... sama nie wiem jak mam to wszystko wiosną rozplanować... tyle krzewów bym chciała... a i żeby jakoś ładnie kolorystycznie dopełnić je kwiatami... chyba moja wizja jest nierealna bo znów będzie wciskanie wszystkiego gdzie się da :lol: tyle miejsca... a wiem że to i tak dużo za mało :lol:), pogoda jest ładnie więc na pewno się poprzyjmują :) a tawułki są cudne... takie duże kępy...i tak bardzo chciałam je kiedyś mieć w ogródku... no i mam :)

A powiedz mi Kochana... bo zaciekawiły mnie badylki... bo dostałam od Ciebie jakieś dwa krzewy... jeden taki z długim korzeniem i drugi taki długi z wieloma odrostami... co to za ciekawostki?
A irysy i liliowce jakie będą miały kolorki?

I życzę teraz zimowego odpoczynku, proszę mniej pracować i zadowalać męża bo na to zasługuje :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Iduś będziesz teraz miała ciepełko a nie pomieszają ci się pory roku? ;:63
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ida rany jak ja dawno u Ciebie nie byłam... jakoś mi zginęłaś ...
ale znalazłam Cię :)
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---

Post »

Ależ pogoda od 3 dni :evil: tylko zakopać się w łóżku z dobrą książką ;:37
Mojej mamie to dobrze właśnie dzisiaj poleciała sobie do Egiptu na dwa tygodnie Oby do emerytury ,to i ja polecę :D

Alu -te kolorowe gałązki to trzmielina .Liljowce jedne są łososiowe,a drugie brązowe :roll: .Kosańce są w kolorze ciemnego fioletu.
Mój m się zabrał za konserwację foliaka,a ja zamówiłam obornik koński .Chcemy go jeszcze przed zimą postawić,żeby szybciej rozpocząć sezon wiosenny.Już robię plany :roll: co i jak .Szukam pompy na all.
Jeszcze raz dziękuje za taki prezent i myślę ,że nie raz się spotkamy. ;:196

Taro Cieszę się ,że u Ciebie wszystko ok ;:196 Mam nadzieję przyspieszyć wiosnę w foliaku.

Lisko zaraz lecę do Ciebie nadrobić zaległości. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”