Zieleń to życie-zielono mi - evluk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś jestem pod wrażeniem zmian jakich dokonaliście,takie choćby małe zmiany bardzo cieszą,a Twoje są wielkie,pergola fajna ,niedawno robiliśmy swoją,więc wiem jak to cieszy :D .Pomysł z cegłami super! Spotkanie motylków fajnie udało Ci się sfocić :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo-Bardzo mi się podobają i zakątek śródziemnomorski i pergolo-altanka.Motyle na mniszku cudne!Do zobaczenia na Bielanach.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witajcie w to upalne, niedzielne popołudnie, ufff ale gorąco !!!!
Bardzo dziękuję, za odwiedziny w wątku i komentarze.
Moje ukochane hortensje to: wiechowata- bukietowa, krzewiasta i ogrodowa.....Te gatunki posiadam od kilku lat. W tym roku od Moni dostałam pnącą i ładnie u mnie rośnie.
Moje chciejstwo to: Hortensja dębolistna,hortensja miękkowłosa i piłkowana :roll: Marzą mi się te trzy panny ach :oops: :wink:
Po pergolo- altance docelowo będzie się piął winogron i glicynia. Obydwa już tam rosną. Glicynia na starej pergoli rosła z 10 lat a winogrono odmiana Skarb Panoni- bardzo kapryśny, ale smaczny, też rośnie około 10-12 lat.
Dziś kilka fotek z wykańczania śródziemnomorskiego, altanko- pergoli oraz początki zakładania nowej rabaty, w innej części ogrodu.
Byłam dziś na Bielanach i spotkałam się z Ewą Janiną Sadowską- urocze spotkanie ;:109
Ewa podarowała mojemu Michasiowi encyklopedię kotów,ale się będzie cieszył jak wróci z Bukowiny Tatrzańskiej :)

Wklejam zdjęcia, i idę pozwiedzać Wasze ogródeczki...
Miłego popołudnia :)

P.S Bratki kwitną nieprzerwanie od września ubiegłego roku :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakładanie nowej rabatki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewuś rabatka środziemnomorska superowa..no i ta cegła. :D :shock:
Czy kładłaś na cemencie czy na ziemi.
Co do Ciebie wejdę do nowości widzę....altanka widzę gotowa.
Piękniście Ewuś.
Pozdróweczki ślę. :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj, przepiękny ogród. Zauważyłam u Ciebie duże drzewo czy to przypadkiem nie berberys z bordowymi listkami? Jestem bardzo ciekawa, zawsze myślałam że rośnie niewysoki a tutaj widać że jest spory. Do jakiej szerokości urosła Twoja hortensja bukietowa? Moją posadziłam chyba za blisko innych roślin?
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ależ piękne te widoczki u Ciebie :shock: :lol: :roll: tylko siedzieć i wzdychać.... :roll:
widzę że praca wre...ledwo jedno skończyłaś a tu już drugie rośnie...rabatka :lol:
fajny pomysł z tą siatką na altance...pokaż lepiej,więcej :lol: :lol: :lol:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witam ponownie:
Aniu Ten krzew o czerwonych liściach to berberys, mamy w swoim ogrodzie kilka odmian tych kolczastych piękności, zróżnicowanych po względem kształtu, wysokości i koloru liści....
Hortensje bukietowe- mogą przybierać ogromne kształty, w sprzyjających warunkach (lekki półcień i wilgoć )osiągają monstrualne rozmiary.
Grażynko ta siatka to cieniówka, bez niej w upalne dni ciężko by było wytrzymać w altance przesiadując tam w ramach relaksu, :roll:
Musi tam pobyć dopóki się bardziej nie rozrośnie winogrono i glicynia......
Elżbietko: cegła była kładziona jak bruk, na piachu, ubijana. Na obrzeżach rabat na agro włókninie, okładana po zewnętrznej stronie pasami darni, aby lepiej się trzymało to wszystko.
Taki pracowity teraz mamy czas w ogrodzie,że brakuje czasu na inne rzeczy... Muszę teraz do maksimum wykorzystać, iż M jest w domu i ma chęć realizować moje projekty(sami rozumiecie), śpieszę się, bo obawiam się buntu. :roll:
Wszystko ma przecież swoje granice, nie?;:109 :lol: Szczególnie męska cierpliwość :;230 :;230 :;230
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo
Ale Wam idzie ta robota, bardzo nam się podoba ta altana. I przyznaję Ci rację - szybko takie prace naszym M. się nudzą.
A co do marzeń ... to się spełniają :) trzeba tylko wierzyć.

pozdrawiam
Ewa

ps u nas też było bardzo gorąco 33stopnie w cieniu o godzinie 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Ewo,
Pięknie i przytulnie u Ciebie...
Napisałaś gdzieś ( u Tomgrocha?),że lubisz bujną zieleń i plamy kwiatów - właśnie coś takiego chciałabym osiągnąć u siebie.
Przykro mi, ale Twoich wymarzonych hortensji nie mam, u mnie są te najbardziej popularne, żałuję...
Bardzo mi się podoba to wykorzystanie starych cegieł u Ciebie ! Altanka jest super !
Jestem ciekawa ,co planujesz na nowej rabacie, zapowiada się ciekawie... Zazdroszczę Ci,że zaczęłaś tworzyć coś nowego! Ja obiecałam sobie nie zaczynać nowej rabaty, zanim nie skończę obsadzania już istniejących. Też wpadłam na pomysł położenia pni drzewa na granicy z trawnikiem ! Zrobiłam tak przy wrzosowisku. Czekam na zdjęcia z postępów prac...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Ewo,
Pięknie u Ciebie jest nad wyraz! Zastanawiam się jak duże mogą być te monstrualne rozmiary H.bukietowej? W moim lesie miała by chyba dobrze? :oops: :?
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
x-d-a

Post »

Ewuniu, piękne zdjęcia, piękne widoczki, piękne kwiaty, piękne dodatki i elementy małej architektury!
Aż się ma ochotę pospacerować po Twoim ogrodzie, a po chwili przysiąść i popodziwiać z bliska te kwiatki i owady.
Ja mam też do Ciebie pytanie, bo pamiętam ,że jesteś specjalistką od hipków. Czy już należy zaprzestać podlewania i zacząć przesuszać roślinkę? A gdzie ją najlepiej teraz umieścić - w zimnym miejscu, czy w ogrodzie? ja dopiero zaczynam moją przygodę z hipkami i byłbym wdzięczna za rady...
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Ewciu, cudnie wygląda altanka i nowa rabata zapowiada się super.
Na Twoim przegorzanie widzę pszczółkę a do mnie przyleciały na przegorzan te ogromne czarne owady co Ci mówiłam
kiedyś. Napstrykałam im zdjęć i wkleiłam na mój wątek.
Zajrzyj proszę kochaniutka i powiedz mi co to może być za owad bo to chyba nie jest pszczółka.
;:88
Cieplutkie uściski ;:168 ;:168 ;:168
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ewo-wzajemnie spotkanie choć krótkie bardzo było miłe,wróciłam z miętą meksykańską i miodem z Pasieki U Michałka.A mnisi zostali obdarowani preparatem dla słabujących pszczół.Ojciec Marek prosił gorąco podziękować!
Bardzo mi się podobają tak zakątek śródziemnomorski jak i pergolo-altana wraz z wyposażeniem. Niebieska hortensja niebywałych rozmiarów,czy podsypujesz ją nawozem "Niebieska Hortensja"
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Ewuniu, przepiękne zdjęcia :) Cieszę się, że hortensja pnąca sie przyjęła i rośnie :)
Jak Twój achimenes? U mnie na razie to tylko kupa zielska :roll:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

Witaj Ewo ,cierpliwie czekam na nowe zdjęcia, no ale tyyyle żeby czekać? :roll: