Marpy kwiatki i rabatki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu jak zawsze piękne zdjęcia pokazujesz. Zachwyciły mnie trawki i żurawki.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu widzę ,że u Ciebie już astry zawładnęły działeczką . Moje dopiero w pąkach może tak w przyszłym tygodniu . Przetacznik ładnie się prezentuje i hortensja kosmata . Będę musiała się za tymi cudami porozglądać . Mam taki dziurawiec zioło przytargałam do ogródka . Zawsze trochę własnych ziółek się przyda mieć pod reką . Miłego wieczoru
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadzia,nie doczytałaś to sąsiadkowe astry moje jeszcze nie kwitną,dlatego je "zdjęłam",bo wcześnie posiała i już kwitną,tylko takie niziutkie a kwiat igiełkowy dość duży i trochę wyglądają dziwacznie.Ale kolorki fajne.
Dziurawiec - zioło jest mniejszy.Spotkałam taki na rynku ale nie kupiłam ,bo mam już ten.Mój jest dużym krzakiem.To krzew ozdobny hypericum Hidcote .Miło,że wpadłaś Jadziu wstąp jeszcze .Zapraszam!
Maryna.
Dziurawiec - zioło jest mniejszy.Spotkałam taki na rynku ale nie kupiłam ,bo mam już ten.Mój jest dużym krzakiem.To krzew ozdobny hypericum Hidcote .Miło,że wpadłaś Jadziu wstąp jeszcze .Zapraszam!
Maryna.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jolu- bardzo dziękuję za jawne odwiedziny,miło mi Ciebie gościć !
No i cd.,który niezmiennie zapowiadam w kolejnych odcinkach mojego pokazywania...
mój jedno pędowy,tegoroczny nabytek - sadziec purpurowy złamany jakimś wiatrzyskiem,łodyga trzyma się na 1/4 tylko części, może rozkwitnie?Bardzo mnie to zmartwiło,ale doczytałam się ,że na zimę można go ściąć to mam nadzieję,że "odbije "?Jak by ktoś mógł i chciał się wypowiedzieć?Będę wdzięczna.Nadłamany jest tuż nad ziemią,przysypałam go wysoko kopczykiem

pierwszy z bardzo licznych pąków wreszcie się rozwinął

clematis

cleome z dzisiejszego spaceru po ogrodzie działkowym

z tego dostałam ukorzenioną sadzonkę

a z tej hortensji patyki do ukorzenienia

to też ze spacerku nie wiem czy to malwa?na nich się kompletnie nie znam,nigdy nie uprawiałam ,za wysokie dla mnie ale to to ładne i taki badylek miał tylko jednego kwiatka

no i róże bardzo zwyczajne

do jutra!
No i cd.,który niezmiennie zapowiadam w kolejnych odcinkach mojego pokazywania...
mój jedno pędowy,tegoroczny nabytek - sadziec purpurowy złamany jakimś wiatrzyskiem,łodyga trzyma się na 1/4 tylko części, może rozkwitnie?Bardzo mnie to zmartwiło,ale doczytałam się ,że na zimę można go ściąć to mam nadzieję,że "odbije "?Jak by ktoś mógł i chciał się wypowiedzieć?Będę wdzięczna.Nadłamany jest tuż nad ziemią,przysypałam go wysoko kopczykiem

pierwszy z bardzo licznych pąków wreszcie się rozwinął

clematis

cleome z dzisiejszego spaceru po ogrodzie działkowym

z tego dostałam ukorzenioną sadzonkę

a z tej hortensji patyki do ukorzenienia

to też ze spacerku nie wiem czy to malwa?na nich się kompletnie nie znam,nigdy nie uprawiałam ,za wysokie dla mnie ale to to ładne i taki badylek miał tylko jednego kwiatka

no i róże bardzo zwyczajne

do jutra!

-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Śliczne kwiatuszki nam pokazujesz i to w jakiej oprawie;) a hibki cudo;)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39