Danusiny miszmasz
Witaj Danusiu,
Właśnie dzisiaj zajrzałam do twojego ogrodu, przebiłam się przez wszystkie posty i chciałam wpaść w zachwyt nad irysami, żurawkami, liliowcami i całym twoim rajskim ogrodem, a tu takie nieszczęście. Serdecznie ci współczuję. Brak słów na ludzką ... nie wiem - głupotę ? zawiść ? zdziczenie obyczajów ? Dobrze że tobie nic się nie stało i twoim kotom.
Trzymaj się, pozdrawiam serdecznie.
Właśnie dzisiaj zajrzałam do twojego ogrodu, przebiłam się przez wszystkie posty i chciałam wpaść w zachwyt nad irysami, żurawkami, liliowcami i całym twoim rajskim ogrodem, a tu takie nieszczęście. Serdecznie ci współczuję. Brak słów na ludzką ... nie wiem - głupotę ? zawiść ? zdziczenie obyczajów ? Dobrze że tobie nic się nie stało i twoim kotom.
Trzymaj się, pozdrawiam serdecznie.
pozdrawiam
Iuno
Iuno
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Qrczę !
Trzy altanki spalili i nikt nic nie widział ?
Myślałam że zwiali jak podpalili ale oni musieli sporo czasu tam spędzić
Nie ma innego sposobu by z tego bałaganu wyjść jak pomalutku zacząć pracę od tych najpilniejszych zajęć.
Nie wolno się rozglądać co jeszcze jest do zrobienia i przeskakiwać z jednej roboty do drugiej.
Zacznij od najpilniejszych i najmniej czasochłonnych.
Jak będzie już widać efekty to sama się choć trochę lepiej poczujesz.
Trzy altanki spalili i nikt nic nie widział ?
Myślałam że zwiali jak podpalili ale oni musieli sporo czasu tam spędzić

Nie ma innego sposobu by z tego bałaganu wyjść jak pomalutku zacząć pracę od tych najpilniejszych zajęć.
Nie wolno się rozglądać co jeszcze jest do zrobienia i przeskakiwać z jednej roboty do drugiej.
Zacznij od najpilniejszych i najmniej czasochłonnych.
Jak będzie już widać efekty to sama się choć trochę lepiej poczujesz.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Ja również pryszłam zobaczyć co u ciebie nowego zakwitło a tu takie nieszczęście!Na wandalizm nie ma rady!To straszne że przychodzą ludziom takie pomysły,aby zdewastować komuś ,coś na czym mu najbardziej zależy.Mam nadzieję, że się z tym wszystkim jakoś uporasz i dalej będziesz miała wspaniały ogród.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za słowa otuchy . Na razie nic się nie zmieniło . Nie mam pojęcia jak to wszystko wywozić . Fachowiec budowlaniec , po obejrzeniu mojego spaleniska , złapał się za głowę i stwierdził ,że byłoby lepiej gdyby wszystko drewniane spaliło się do końca , bo teraz trzeba kupę zniszczenia rozbierać , wozić taczką 30 m i ładować do ewentualnego kontenera . Masakra .
Ja chodzę , karmię koty , podlewam doniczki , bo może jeszcze coś z nich będzie . Trochę plewię . Wożę sprzęt z domu , mam już sekator
, dziabki
( takie sobie ) i widły amerykańskie
.
Na razie jeszcze nie wiadomo , kto podpalił , prawdopodobnie znudzona młodzież . Nie ukrywam ,że podpalaczom życzę wszystkiego najgorszego
.
To część spalona całkiem

Druga część , mocno nadpalona , i trzeba całość rozebrać

brak słów
Zycie toczy się dalej
Scilla autumnalis
Gentiana paradoxa
Tallinum ?
Helleborus orientalis

Cimicifuga
Colchicum 'Neptun "
Leucoium autumnalis , nieco sponiewierane przez strażaków , ale na szczęście żyje
Lilium speciosum rubrum ( niecoo nadpalona , złamana , ale jednak rozkwitła )
Ja chodzę , karmię koty , podlewam doniczki , bo może jeszcze coś z nich będzie . Trochę plewię . Wożę sprzęt z domu , mam już sekator

Na razie jeszcze nie wiadomo , kto podpalił , prawdopodobnie znudzona młodzież . Nie ukrywam ,że podpalaczom życzę wszystkiego najgorszego

To część spalona całkiem

Druga część , mocno nadpalona , i trzeba całość rozebrać

brak słów

Zycie toczy się dalej
Scilla autumnalis

Gentiana paradoxa

Tallinum ?

Helleborus orientalis

Cimicifuga

Colchicum 'Neptun "

Leucoium autumnalis , nieco sponiewierane przez strażaków , ale na szczęście żyje

Lilium speciosum rubrum ( niecoo nadpalona , złamana , ale jednak rozkwitła )

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu widać, że zmęczone i umordowane roślinki mają wielką siłe przetrwania i mimo wszystko walczą. Myślę, że wiele roślinek pokaże, że chce żyć i odrodzi się z silnych korzonków
Niestety pewnie będą takie, które niestety nie przetrwają
Danusiu, ja nie mam takich cudowności i rarytasików jakie były w Twoim ogródku, ale jeśli tylko znajdziesz coś u mnie co Ci się spodoba, to bardzo chętnie się z Tobą podzielę.

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
To fakt , że już mi trochę lepiej i raczej się pozbieram 
Anoli bardzo dziękuję za podtrzymywanie na duchu
.Pomogło
AGNESS dziękuję za otuchę i oferowane roślinki . Na razie nie staram się o nic nowego . Ratuję te moje zdeptane , zobaczę co będzie
. A co do rarytasików , to masz ich wiele
.
zanna dziękuję ,muszę się pozbierać skoro nawet taka malusia scilla się pozbierała
.

Anoli bardzo dziękuję za podtrzymywanie na duchu

AGNESS dziękuję za otuchę i oferowane roślinki . Na razie nie staram się o nic nowego . Ratuję te moje zdeptane , zobaczę co będzie

zanna dziękuję ,muszę się pozbierać skoro nawet taka malusia scilla się pozbierała

- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Dobrze, że się odzywasz
Z czasem wszystko będzie w Twoim ogródku jeszcze piękniejsze. A tych osobników powinni oddać w ręce Forumowiczów
Trzymam kciuki, by wszystkie rośliny pięknie odbiły.

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona