Zieloni przyjaciele Kati
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie kochane.Troszkę mam zaległości w naszych doniczkowcach,bo rodziła mi się siostrzenica i miałam w związku z tym małe urwanie głowy. Już teraz wszystko wraca do formy i normy
Bardzo mi miło, widzieć Was w tak licznym gronie u siebie. Oczywiście dziękuję za miłe słowa i komentarze.
Kasiu, kordylina klapła zupełnie. Skróciłam ją o głowę i czekam, może co jeszcze z niej wyrośnie, chociaż marne szanse.
Lucynko
gratuluje zakupu. Oby wyrósł Ci piękny i wielki
Muszę koniecznie go zobaczyć...
Wiosna to piękna pora roku, wszystko spod ziemi wyłazi. Mnie wyszły wełnowce z ziemi na litopsa,chyba też wiosnę poczuły

A teraz obiecane fotki kaktusów i innych sukulentów od pana Nalaskowskiego
Po kolei:
Euphorbia horrida, Mamillaria ernesti,Echinocactus grusonii, Ferocactus latispinus, Euphorbia meloformis i Graptopetallum filiferum

Bardzo mi miło, widzieć Was w tak licznym gronie u siebie. Oczywiście dziękuję za miłe słowa i komentarze.
Kasiu, kordylina klapła zupełnie. Skróciłam ją o głowę i czekam, może co jeszcze z niej wyrośnie, chociaż marne szanse.

Lucynko

Wiosna to piękna pora roku, wszystko spod ziemi wyłazi. Mnie wyszły wełnowce z ziemi na litopsa,chyba też wiosnę poczuły

A teraz obiecane fotki kaktusów i innych sukulentów od pana Nalaskowskiego
Po kolei:
Euphorbia horrida, Mamillaria ernesti,Echinocactus grusonii, Ferocactus latispinus, Euphorbia meloformis i Graptopetallum filiferum

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
Wow
piękne ! Najbardziej wpadł mi w oko ten paseczkowany kakusik ! Miodzio 8)

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- kati-1976
Fajnie, że obejrzałyście moje sukulenty. Wiem, że nie dla wszystkich na tym forum, są one pięknę.
Przyznam szczerze, że ja nimi coraz bardziej się zachwycam.
Oczywiście z doniczkowych nigdy w życiu nie zrezygnuję. To mogę Wam obiecać
, jednak, ja skręcałam sie dziś lepiej od niej - z bólu. Niosłam sobie te wszystkie nowe kaktusiki na tacy, bo szukałam dla nich odpowiedniego miejsca (z dala od zagrożonych wełnowcem kakti)i nagle Horrida się zachwiała i zaczęła spadać w dół. Nieweiele myśląc wyciągnęłam rękę ,by uchronić ją przed upadkiem i trzy grubaśne ciernie utkwiły mi w palcach, a horrida i tak na podłodze wylądowała 
Przyznam szczerze, że ja nimi coraz bardziej się zachwycam.
Oczywiście z doniczkowych nigdy w życiu nie zrezygnuję. To mogę Wam obiecać

Tak ,BasiuNo,no...fajniusie!
Horrida zaczyna się już "skręcać".

- kati-1976
Aguś, wolałabym już tego refleksu nie mieć. Teraz to nic w rękę nie mogę wziąć.
A teraz kilka fotek
Kolejny hiacynt, wetknięty od niechcenia w doniczkę razem z benkiem zakwitł
Fikusik Pumila z jesiennej przeceny za 2 zyle trzyma się dzielnie i nawet wypuszcza malutkie listeczki.Zielona łodyżka(odmieniec
) pnie się po benku

a na koniec Syngonium, które jeszcze jesienią było prowadzone w zwisie ale zafundowałam mu palik i prowadzę je po pniu. Może jak przyjdzie słoneczko, troszkę lepiej się zagęści i nie będzie takie łyse. Wydaje mi się, że są tu dwie odmiany Syngonium. Jak sądzicie?

A teraz kilka fotek
Kolejny hiacynt, wetknięty od niechcenia w doniczkę razem z benkiem zakwitł

Fikusik Pumila z jesiennej przeceny za 2 zyle trzyma się dzielnie i nawet wypuszcza malutkie listeczki.Zielona łodyżka(odmieniec

a na koniec Syngonium, które jeszcze jesienią było prowadzone w zwisie ale zafundowałam mu palik i prowadzę je po pniu. Może jak przyjdzie słoneczko, troszkę lepiej się zagęści i nie będzie takie łyse. Wydaje mi się, że są tu dwie odmiany Syngonium. Jak sądzicie?