Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
Fajnie, że już jesteś. Mam nadzieję, że pogoda Ci dopisała i solidnie odpoczęłaś. Teraz czekam na fotki. A wiesz, że i u mnie w tym roku cynie jakieś kiepskie...
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Witaj Jolu
Jak ładnie wygląda Twoja działeczka z perspektywy. Już tyle roślin na niej rośnie, a jeszcze nie tak dawno było prawie pusto.
Piękne lilie, zwłaszcza te różowe

Jak ładnie wygląda Twoja działeczka z perspektywy. Już tyle roślin na niej rośnie, a jeszcze nie tak dawno było prawie pusto.
Piękne lilie, zwłaszcza te różowe

Iza pogoda nam dopisała..Byłam nad morzem...
Elu jak wróciłam po urlopie juz żadnej lilijki nie było, ale jeszcze jakieś dwie mam w pąkach
Jutro ostatni dzień urlopu, dziecko wyjeżdża na kolonię, a ja planuję solidnie wyplewić działkę...MOże się uda
Moje pomidorki

Datury, które dostałam od Eli Tiji wyglądają tak ? razem z doniczką ok.1,10m

Elu jak wróciłam po urlopie juz żadnej lilijki nie było, ale jeszcze jakieś dwie mam w pąkach

Jutro ostatni dzień urlopu, dziecko wyjeżdża na kolonię, a ja planuję solidnie wyplewić działkę...MOże się uda

Moje pomidorki

Datury, które dostałam od Eli Tiji wyglądają tak ? razem z doniczką ok.1,10m

- tu.ja
Ślicznie wygląda działka skąpana w słońcu, kwitnąca. Do wątku weszłam od pierwszej strony i szok! Jaka ogromna różnica!
Mam nadzieję, że nadrobiłaś co nieco prace ogródkowe chociaż z tym trudno być na bieżąco. Pogoda jakaś szalona w tym roku. Mam nadzieję, że nie masz żadnych strat spowodowanych opadami i burzami. Zajrzyj czasem i pokaż co Ci kwitnie. Może datura już?
Pomidorki i u mnie pokazały się.
Mam nadzieję, że nadrobiłaś co nieco prace ogródkowe chociaż z tym trudno być na bieżąco. Pogoda jakaś szalona w tym roku. Mam nadzieję, że nie masz żadnych strat spowodowanych opadami i burzami. Zajrzyj czasem i pokaż co Ci kwitnie. Może datura już?
Pomidorki i u mnie pokazały się.
Izuś dzięki że zajrzałaś
Faktycznie rzadko teraz bywam na forum, ale późno przychodzę z działki i nie ma kiedy...
U nas pogoda dosyć dobra, co prawda deszczu niewiele, ale najważniejsze, że burze i nawałnice nas omijają..
To kwitnące, które już przekwitły i te, które jeszcze kwitną:
Casablanka

A taki oto widok ujrzałam pewnego dnia na ścieżce działkowej? Dobrze, że nie musiałam koło niej przejść, aby wejść na swoją działkę

Datura jeszcze nie rozwinęła całkiem pąków, ale już się szykuje ?Wygląda na to, że kwiaty będą żółte na jednej, a na drugiej jeszcze nie wiadomo?

U nas pogoda dosyć dobra, co prawda deszczu niewiele, ale najważniejsze, że burze i nawałnice nas omijają..
To kwitnące, które już przekwitły i te, które jeszcze kwitną:
Casablanka

A taki oto widok ujrzałam pewnego dnia na ścieżce działkowej? Dobrze, że nie musiałam koło niej przejść, aby wejść na swoją działkę

Datura jeszcze nie rozwinęła całkiem pąków, ale już się szykuje ?Wygląda na to, że kwiaty będą żółte na jednej, a na drugiej jeszcze nie wiadomo?

- tu.ja
Czyżby ktoś najął ekologiczną kosiarkę
Casablancę mam - jest cudowna. A jak nazywa się ta druga lilia? Ostatnio podobają mi się różowości w ogrodzie.
Datura to już chyba kwitnie w najlepsze...Czas pokazać nowe fotki.

Casablancę mam - jest cudowna. A jak nazywa się ta druga lilia? Ostatnio podobają mi się różowości w ogrodzie.
Datura to już chyba kwitnie w najlepsze...Czas pokazać nowe fotki.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miło widziec u Ciebie jeszcze takie letnie widoki
U mnie pierwszy dzień bez deszczu, chociaż dalej wietrznie
Krówka rzadki okaz

U mnie pierwszy dzień bez deszczu, chociaż dalej wietrznie

Krówka rzadki okaz

- tu.ja
Witaj Jolu!
Lato już minęło, nawet jesień zbliża się ku końcowi a u Ciebie wciąż cisza...
Mam nadzieję, że wszystko w porządku tylko nie masz czasu lub chęci tu zaglądać.
Liczę wciąż na fotki i choćby mały znak od Ciebie.
Lato już minęło, nawet jesień zbliża się ku końcowi a u Ciebie wciąż cisza...
Mam nadzieję, że wszystko w porządku tylko nie masz czasu lub chęci tu zaglądać.
Liczę wciąż na fotki i choćby mały znak od Ciebie.
Jolu może znajdziesz chwilkę czasu i napiszesz co u Ciebie 

Izuś, Elu dziękuję za pamięć

Miałam remoncik w domu i tak jakoś nie było czasu na forum...Tapetowaliśmy razem z M, a przy okazji przegląd szaf i takie tam porządki...Potem wymieniałam meble w kuchni i znów wszystko wywalone do góry nogami

A tak w ogóle to mam chyba jakieś "przesilenie komputerowe",.... a może jesienne???

Na działkę zaglądam rzadko bo nie ma po co..A zresztą teraz to po pracy już prawie ciemno

Zdjęć działki nie robiłam....mam tylko portreciki roślinek które kwitły we wrześniu i pażdzierniku...Zapraszam do oglądania..

Iza a to słoneczniczek i marcinki od Ciebie

Jeszcze takie...

Elu, a to daturki od Ciebie

I coś na ząb?.Moje pomidorki?. Jestem zadowolona z tegorocznych plonów?Pomidorków może i było niewiele bo i krzaczków niewiele, ale najważniejsze, że żadna zaraza ich nie dopadła..

Pozdrawiam Was cieplutko, zyczę miłej nocki....
Przede mną dłuższy weekend

Elu, a to daturki od Ciebie

I coś na ząb?.Moje pomidorki?. Jestem zadowolona z tegorocznych plonów?Pomidorków może i było niewiele bo i krzaczków niewiele, ale najważniejsze, że żadna zaraza ich nie dopadła..

Pozdrawiam Was cieplutko, zyczę miłej nocki....
Przede mną dłuższy weekend

- tu.ja
Witaj Joluś! Miło, że zajrzałaś
Remontu nie zazdroszczę, ale teraz masz czysto, świeżo i ładnie. I o wiele mniej pracy przed świętami
skoro szafy przetrzepane.
Śliczne fotki wczesnojesienne. Ten kolaż słoneczników ozdobnych powalił mnie na kolana. Uwielbiam je, a w tym roku zapomniałam posiać
Cieszę się, że ode mnie też coś Ci kwitło. A ta róża z pionowego zdjęcia - co to za odmiana? Cudna! I jak obficie kwitnie 

Śliczne fotki wczesnojesienne. Ten kolaż słoneczników ozdobnych powalił mnie na kolana. Uwielbiam je, a w tym roku zapomniałam posiać

Fajnie, że zajrzałaś Iza
Ja też uwielbiam słoneczniki...te, które są na kolażu wyrosły na ponad dwa metry...Wysiewałam więcej, ale nie wszystkie wzeszły...np jadalny słonecznik
Róża o którą pytasz faktycznie obficie i długo kwitnie....niestety nazwy nie znam...Kupowałam ją w markecie i na etykiecie jest całkiem inna
Szukałam po nazwie "Pischon'", ale wyszukiwarka takowej nazwy nie znalazła. Może ktoś zastosował skrót faktycznej nazwy dwuczłonowej zawierając ją w jednym wyrazie ???? Taką sytuację co do nazwy mam z drugą żółtą różą: na etykiecie jest Grahtom, a to prawdopodobnie chodzi o Graham Thomas/... :P
Może jakiś znawca róż to rozszyfruje??

Ja też uwielbiam słoneczniki...te, które są na kolażu wyrosły na ponad dwa metry...Wysiewałam więcej, ale nie wszystkie wzeszły...np jadalny słonecznik

Róża o którą pytasz faktycznie obficie i długo kwitnie....niestety nazwy nie znam...Kupowałam ją w markecie i na etykiecie jest całkiem inna

Może jakiś znawca róż to rozszyfruje??

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu faktycznie przy remoncie, a potem i doprowadzenie wszystkiego do porządku to ogrom pracy, ale później jest ślicznie, czyściutko i przyjemnie
Szczególnie remont kuchni super sprawa, przecież to dusza domu
Pokazałaś wspaniałe fotki ten kolaż różany, czy ze słonecznikami , aż oczy trudno oderwać. A i astry czy słoneczniczki wcale nie zostają w tyle- prześliczne

Pokazałaś wspaniałe fotki ten kolaż różany, czy ze słonecznikami , aż oczy trudno oderwać. A i astry czy słoneczniczki wcale nie zostają w tyle- prześliczne

Witaj Jolu
Wiesz zdolniacha z Ciebie robisz naprawdę piękne kolaże , może zimą i ja się troszkę pobawię
widzę że daturki w końcu zakwitły
ale co obie białe
wiem że reszta padła ale miałam nadzieję że jednak przetrwają różne kolorki
Pozdrawiam

Wiesz zdolniacha z Ciebie robisz naprawdę piękne kolaże , może zimą i ja się troszkę pobawię

Pozdrawiam