Oaza spokoju Hanki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bogusia177
Haniu ja też sie przestaraszyłam bo chciałam ją zakopać przy New Dawnie. Odkopałam korzeń, wsadziłam różę, ściągnęła wstążeczkę a tam kalafior.
Potem odkopałam szyjkę i okazało się, że wszsytkie oczka mają nerkozę.
To były oczka Pieouetta Haniu.
Inne róże powinny być zdrowe
Ja też dużo kupiąłm we Florpaku i bardzo bym płakała gdyby coś im się stało. To moje pierwsze róże, wiesz Haniu jak bardzo mi na nich zależało.
Będzie dobrze
Potem odkopałam szyjkę i okazało się, że wszsytkie oczka mają nerkozę.
To były oczka Pieouetta Haniu.
Inne róże powinny być zdrowe

Będzie dobrze

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Oj, mam nadzieję, że Hania ma wszystko zdrowe.
Guzowatość to paskudztwo , a objawy zamierania tkanek są wpisane w tę chorobę.
Oby to był tylko problem zakażonych oczek, a nie ziemi którą używa producent.
Dlaczego to tak boli?
Bo nieświadomy kupiec, nie podejrzewa, że ma rośline skazaną na śmierć.
Cieszy się, sadzi, a potem wydaje mu się,
że to jego wina, że róża zamarła.
I niestety sprzedawca, często utwierdza go w tym przekonaniu.
" kupił Pan zdrową, a jak przemarzła, to już Pańska wina"
W znajomej mi szkółce ( pośrednik handlowy) koło kasy wisi ogromna tabliczka:
" reklamacji roślinnych nie uwzględniamy".
Dobre, co?
Kupujemy skórkę, a w środku...

Guzowatość to paskudztwo , a objawy zamierania tkanek są wpisane w tę chorobę.
Oby to był tylko problem zakażonych oczek, a nie ziemi którą używa producent.

Dlaczego to tak boli?
Bo nieświadomy kupiec, nie podejrzewa, że ma rośline skazaną na śmierć.
Cieszy się, sadzi, a potem wydaje mu się,
że to jego wina, że róża zamarła.
I niestety sprzedawca, często utwierdza go w tym przekonaniu.

" kupił Pan zdrową, a jak przemarzła, to już Pańska wina"
W znajomej mi szkółce ( pośrednik handlowy) koło kasy wisi ogromna tabliczka:
" reklamacji roślinnych nie uwzględniamy".
Dobre, co?
Kupujemy skórkę, a w środku...

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam
Haneczka,Iza
Dziś odkopałam moje Kronenburgi,ciężko mi to szło,bo wcześniej do nich nie zaglądałam a one już puściły oczka a gdzieniegdzie maleńkie listki i musiałam robić to bardzo delikatnie.ZDROWE Odetchnęłam
Dziś U nas słoneczko chociaż wiatr i mroźne powietrze ale dokładnie obejrzałam wszystkie róże,które sadziłam jesienią z gołym korzeniem a więc chodunki wszystkie puściły już oczka a niektóre listki nie wiem czy to dobrze,z jednej strony to znak,że się przyjęły a z drugiej gdzie one tak się spieszą przecież zima za pasem.Przemówki od flasha też zaczynają żyć,chociaż nie wszystkie ale wyglądają zdrowo.
Przy okazji zrobiłam parę zdjęć ostatnich chyba tego roku-zimno jak diabli na pewno u Haneczki spadł śnieg,bo to jest tak jak w górach wieje halny i spadnie śnieg to u nas zimniej niż u nich i też dmie

I jeszcze mój Thomas zasadziłam go przy samym murze domu w zaciszu odsłonięty od wiatru i zobaczcie jak mu to spasowało kupowałam go z gołym korzeniem pod koniec maja

i jeszcze jedno -zapraszam na maliny
Haneczka,Iza
Dziś odkopałam moje Kronenburgi,ciężko mi to szło,bo wcześniej do nich nie zaglądałam a one już puściły oczka a gdzieniegdzie maleńkie listki i musiałam robić to bardzo delikatnie.ZDROWE Odetchnęłam
Dziś U nas słoneczko chociaż wiatr i mroźne powietrze ale dokładnie obejrzałam wszystkie róże,które sadziłam jesienią z gołym korzeniem a więc chodunki wszystkie puściły już oczka a niektóre listki nie wiem czy to dobrze,z jednej strony to znak,że się przyjęły a z drugiej gdzie one tak się spieszą przecież zima za pasem.Przemówki od flasha też zaczynają żyć,chociaż nie wszystkie ale wyglądają zdrowo.
Przy okazji zrobiłam parę zdjęć ostatnich chyba tego roku-zimno jak diabli na pewno u Haneczki spadł śnieg,bo to jest tak jak w górach wieje halny i spadnie śnieg to u nas zimniej niż u nich i też dmie

I jeszcze mój Thomas zasadziłam go przy samym murze domu w zaciszu odsłonięty od wiatru i zobaczcie jak mu to spasowało kupowałam go z gołym korzeniem pod koniec maja

i jeszcze jedno -zapraszam na maliny

- Hanka 1
I jeszcze parę akcentów jesieni może fotosik mnie jeszcze puści

A teraz będę się chwalić może nie tak "się" jak mojego M złotą rączkę.Wymyślił sobie no i zrobił i założył kraty na najniższej partii budynku nie myślcie,że to dla ochrony majątku ale dla bajeru.Muszę przyznać,że bardzo mi się teraz podoba

A to jest moje patio tam zimuję oleśki.Kiedyś był to taki podcień chyba fachowcy mówią na to wiatrołap na łukach.Mój M zabudował tą wnękę ,dorobił daszki,aby nie było to takie proste i efekt fajny i korzyść dla mnie

i na koniec jeszcze raz gardenia-coraz ładniejsza

A teraz będę się chwalić może nie tak "się" jak mojego M złotą rączkę.Wymyślił sobie no i zrobił i założył kraty na najniższej partii budynku nie myślcie,że to dla ochrony majątku ale dla bajeru.Muszę przyznać,że bardzo mi się teraz podoba

A to jest moje patio tam zimuję oleśki.Kiedyś był to taki podcień chyba fachowcy mówią na to wiatrołap na łukach.Mój M zabudował tą wnękę ,dorobił daszki,aby nie było to takie proste i efekt fajny i korzyść dla mnie

i na koniec jeszcze raz gardenia-coraz ładniejsza

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Witaj Haniu,ładne te bajerki z kraty,różyczki ładnie kwitną,ta różowa ma fajny biały spód płatków
,a gardenia przecudna
,wydaje mi się,że moja miała bardziej kremowe kwiatki
,cieszę się,że masz zdrowe róże,trochę strachu nam napędziła Izunia z różami,ciekawe ile nasprzedawali tych chorych róż
,pozdrawiam,miłego wieczorku.

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Śliczne masz jeszcze róże, twój M bardzo zdolny, tworzy nie tylko w drewnie, ale również w metalu. Pilnuj go, bo taki mąż to skarb
Niestety to już koniec sezonu i nasze rozmowy przeniosą się teraz na "salony" i pewnie także do kuchni.
Pozdrawiam Dorota

Niestety to już koniec sezonu i nasze rozmowy przeniosą się teraz na "salony" i pewnie także do kuchni.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- bogusia177
- Hanka 1
Halinka fajnie,że do mnie zaglądasz.Gardenia pachnie niesamowicie ona też jest kremowa tylko na zdjęciu wychodzi na białą.
Dorotka pilnuje,pilnuje i żeby się nie nudził nakierunkowuje go na nowe pomysły
Iza musisz i u swojego M znajeźć czuły punkt w jego ego i to wykorzystywać .Każdy chłop to jak dziecko lubi aby go chwalić.
Bogusia jak zawsze jesteś bardzo miła.Zawstydzasz mnie i więcej już nie napiszę albo napiszę.Jestem w Twoim ogrodzie prawie codziennie i widzę,że masz fajnie a najważniejsze masz szczerą swoją połówkę na którą możesz liczyć taki M na dobre i złe a to BARDZO DUŻO
Gabrysia mój M robi to wszystko na zasadzie hobby.Twój M też pomysłowy chłop i myślę,że też mogłabyś wiele pokazać jego pomysłów
Dorotka pilnuje,pilnuje i żeby się nie nudził nakierunkowuje go na nowe pomysły
Iza musisz i u swojego M znajeźć czuły punkt w jego ego i to wykorzystywać .Każdy chłop to jak dziecko lubi aby go chwalić.
Bogusia jak zawsze jesteś bardzo miła.Zawstydzasz mnie i więcej już nie napiszę albo napiszę.Jestem w Twoim ogrodzie prawie codziennie i widzę,że masz fajnie a najważniejsze masz szczerą swoją połówkę na którą możesz liczyć taki M na dobre i złe a to BARDZO DUŻO
Gabrysia mój M robi to wszystko na zasadzie hobby.Twój M też pomysłowy chłop i myślę,że też mogłabyś wiele pokazać jego pomysłów