Pomidorki koktajlowe - 1cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....

Post »

Ja już zaczynam wysiewać swoje..
Obrazek
Awatar użytkownika
Rusalka
1000p
1000p
Od: 10 sty 2011, o 14:24

Post »

Koralik jest duży więc musisz zaopatrzyć się w duża doniczkę..
Mniejsza jest MASKOTKA do niej doniczka 10l wystarczy -wysiałam 2 nasionka -1 tylko ruszyło..
Reszta do gruntu -bo ta chce w domu mieć :)

Józefie..A Twoje to co za pomidorki..??

Czy robił ktoś z was ekspozycje do donicy z koktajlówek - bo jedna z forumowiczek mi pisała że robiła (przepraszam-nie podaje nika bo nie chce sie pomylić), ale zdjęć nie miała.. a chciała bym zobaczyć jak to fajnie może wyglądać :D
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

madzik1388 pisze:Jejciu, jak Wam braknie pokrzyw to zapraszam do mnie, my już nie wiemy jak je wytępić, co prawda są przydatne do gnojówki, ale ta ilość co u mnie rośnie jest nie do przerobienia, a z roku na rok jest tego coraz więcej. Ja robię taką mieszankę z pokrzywy i zwierzęcym obornikiem, to jest dopiero zapaszek :shock: ale jak pięknie po tym roślinki rosną :D

W tym roku po raz pierwszy będę hodować pomidorki na balkonie, na Koralika potrzebą bardzo dużą doniczkę, czy taka zwykła wystarczy???
Madzik a jaki twój rejon...?
madzik1388
100p
100p
Od: 21 kwie 2010, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pelasia jestem z Lubelszczyzny :)
Rusałka ja myślałam że koralik jest mniejszy od maskotki. JA mam też maskotkę, malinowy kapturek i jakiś żółty. To będę próbować z maskotką, dzięki :)
Józef piękne okazy, kiedy je wysiewałeś??? ja swoje dopiero wczoraj przepikowałam
Suzana powiem Ci że ja to robię tak na oko, mam beczkę 120l, do niej wrzucam obornik krowi i trochę kurzego i duuuużo pokrzywy, to wszystko zalewam wodą i stoi. Od czasu do czasu mieszam, sąsiad ogrodnik z wykształcenia powiedział mi że gnojówka gotowa jak przestanie się silnie pienić, więc czekam do tego czasu
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

madzik1388 pisze:gnojówka gotowa jak przestanie się silnie pienić,
Madzik przy takiej ocenie będziesz miec zawsze watpliwości . Generalnie gnojówka jest do uzycia, kiedy zacznie śmierdzieć.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
melania1971
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 mar 2011, o 13:41

Post »

Witam wszystkich serdecznie. Nie wiem czy nie za pózno sadze pomidorki koktajlowe ale moze cos wyrosnie. kupiłam taka tacke na jedno ziarenko. Kupiłam w leroy merlin 64 oczka za 6 zł obornik kurzy i ziemie skrzynki balkonowe i jakis nawóz z pokrzyw. A teraz jakby ktoś mi powiedział jak te pomidorki posadzic to bym była bardzo wdzieczna. Na jaka głebokość i takie tam . Jak je pielegnować i tak dalej wszystko od A do Z. A ja powiem tylko tyle że teraz jest dużo fajnych rzeczy w marketach w Obi i leroy merlin przegladajcie katalogi ogród tych marketów.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Rusalka
1000p
1000p
Od: 10 sty 2011, o 14:24

Post »

Malania..
ziarenka tylko przyprósz ziemią-tak aby jak będziesz podlewać nie wypłukać go.. :)
Kiedyś usłyszałam że się nie powinno sadzić głębiej jak 3 długości ziarenka..
Jak za głęboko posadzisz dłużej będzie wschodzić..

A z obornikiem kurzym OSTROŻNIE!!
jest bardzo "silny" i możesz popalić roślinki..

I na sadzenie nie za późno.. na balkony czy do gruntu to może jeszcze nawet i tydzień poczekać tak mi się zdaje. Do szklarni ja osobiście wysiewałam 17-a wzeszły mi może ze 3 dni temu co niektóre :)
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

Melanio przy okazji uprawy pomidorków popraw pisownie. Póżno i nawóz piszę sie przez ' ó ". Piszę to, bo Tyś również z Małopolski ,jak ja.

Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
melania1971
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 mar 2011, o 13:41

Post »

Dziękuje za poprawienie ale tak to jest jak się robi 5 rzeczy na raz. Przepraszam za byki :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
czarna_dco
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 24 mar 2011, o 14:53

Post »

Dzialeczka pisze:Opływacie w luksusy, mając pokrzywę pod bokiem. :;230 Po tej stronie świata pokrzywy nie uświadczysz, trzeba ją specjalnie hodować a i znalezienie jej w sklepie graniczy z cudem... ;:223
Jeśli toronto oznacza Toruń to wystarczy przejechac się gdzieś na wioskę, u mnie jest dużo pokrzywy:)
Awatar użytkownika
Maja100
200p
200p
Od: 31 mar 2011, o 00:36

Post »

Witam, jestem tu nowa ale po przeczytaniu tematu o pomidorkach już je zasadziłam :) Posiałam odmianę maskotka.
Jeśli można to mam kilka pytań :

Jak długo kiełkują te pomidorki ?
Czy będzie z nich dużo owoców ? Mniej więcej ile na krzaczku ?
Czy nawozy są konieczne ?

Z góry wielkie dzięki :)
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

@ Działeczka To tam , w tej Kanadzie, macie beznadziejne gleby. Bo pokrzywa, choć upierdliwy chwast, byle gdzie nie wyrośnie. Ci, u których pokrzywy rosną, moga sie czuc podwójnie szczęśliwi, że maja niezłą glebe pod warzywa a w dodatku materiał na gnojówkę :lol:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p
Od: 28 lut 2011, o 20:34

Post »

Witam wszystkich

Mam pytanie o odmianę ze zdjęcia. Te pomidorki są do nabycia w lidlu, pod nazwą "rzymskie", ale to ni jest nazwa właściwa.
Wielkość przybliżona to ok 5 cm, nie mają twardej szypułki w środku. Są miękkie i dobre ;)

http://img340.imageshack.us/i/img4743u.jpg/

Mam nadzieję, że mi pomożecie, a jeśli nie to wydłubię z nich nasionka, podsuszę i posadzę, może do sufitu mi nie urosną ;)
Awatar użytkownika
Maja100
200p
200p
Od: 31 mar 2011, o 00:36

Post »

Inna nazwa tych pomidorków to śliwkowe ( plum tomatoes ).Na opakowaniu się doczytałam że to odmiana Realeza.Są bardzo smaczne ale nie wiem jak z ich uprawą w domu .. ale pewnie tak jak wszystkie pomidorki :) zasadź nasionka to na pewno coś z nich wyrośnie :)

Można je kupić w tesco lub lidlu, ale o nasionach do zasiania nie słyszłam żeby gdzieś były do zdobycia ...

A ja ponawiam swoje pytanie o maskotki, które jest 3 posty wyżej :)
I mam jeszcze jedno pytanie która odmiana pomidorków koktajlowych ma najwięcej owoców ?
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”