Ostatnio pogoda jest przepiękna, letnia, ciepła.No ranki tylko rzeżkie i wieczory.chcciałoby się powiedzieć taka jesieni nam trwaj długo.

jarha-Halinko Dziękuję za podpowiedź co do mojego nowego nabytku. Wilczomlecz błękitnawy brzmi ładnie.Będę szukać i czytać.
O tak ,ta rozczochrana czerwonawa dalia jest śliczniutka.I mi ona bardzo się podoba.

Dziękuję i ja pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

leszczyna-Kryniu ,Shalina Oj tak jesień powolutku wkracza do naszych ogrodów .Z jednej strony szkoda mijającego lata.A z drugiej strony masz rację z niej też się trzeba cieszyć bo kolory jesienne w roślinach s a przepiękne, wyjątkowe, które tak pozytywnie nas nas oddziałują.
Ta rozczochrana czerwonawa i mi się bardzo podoba. Ale nazwy nie znam.
Bardzo dziękuję za te wszystkie pozytywne słowa.

O tak, u mnie jest duża przestrzeń, jest co robić, i czasami nie wyrabiam się. Ale masz rację i radości też dużo.
Tworzymy ogrody takie jakie kochamy.W jakich czujemy się najlepiej, w których oddychamy pełna piersią z wielkim oddechem

Dziękuję za podpowiedź nazwy wilczomleczu Rainbow.Poczytam i sprawdzę.
Dziękuje i ja pozdrawiam serdecznie

plocczanka-Lucynko Ty zawsze zauważysz wszystko

hortensje już kolory jesienne zapały, wypiękniały.Dębolistna już się wybarwia.
Jeszcze jest dużo kwitnących roślin .I jeżówki i ostatnie białe lilie,i dalie.A ta dwubarwna dalia to wyjątkowe kwiaty dalii Gloriosy.
Czasami tak mam,że zakwitnie nieregularnie jakiś kwiat. Bardzo ciekawie to wygląda.
fiona to i zachowuje się jak księżniczka.Tak nasz radość. Dziekuje mizianko zrobione i od Misi.
Dziękuję i ja pozdrawiam cieplutko.

Locutus-LOKI Oj fajnie masz,że dalie ci w gruncie nie marzną?Też tak chciałbym,ale niestety mieszkam na ścianie wschodniej Polski , gdzie zimy bywają srogie .ale i lata gorące i raczej suche na tej mojej wyżynie lubelskiej. Ale ja lubię ten swój rejon, to swoje miejsce na ziemi.

Co do hibiskusów bagiennych też już mam 3.I wszystkie kwitną. Później zrobię zdjęcie czerwonemu. Twoje już jesienne barwy łapią. fajnie.Jesień też potrafi być kolorowa i piękna. Jeżówek ma sporo.Jeszcze ładnie kwitną. To święta prawda nie można mieć wszystkiego.Ja też dużo roślin podziwiam u innych. Dziękuje bardzo za nazwę tej roślinki. Lobelia siphilitica . Ładnie brzmi. Już ją miałam wyrwać,ale pomyślałam,że może lepiej zapytać co to jest .Dziękuję i pozdrawiam .

Madziagos Dziękuję

I jesienią pięknie się liście przebarwiają i dłużej zostają.A gałązki też ma ciekawe, tj, kora, taka łuszcząca się.
jolifleur-Ewuś Sama nie wiedziałam co to za roślinka.Ale Locutus-LOKI już mi podpowiedział,że to Lobelia siphilitica .Małe to to i ładne

Piękna rozczochrana dalia.Ale nazwy nie znam.