Marysiu, budleje mają takie długie kwiatostany, nawet im starsze tym dłuższe, oczywiście na szczytach pędów, bo te boczne już są krótsze.
Hosty kwitną w czasie letniej obfitości i często przemijają niezauważane, a są śliczne!
Floks już drugi rok kwitnie i ciągle ma takie "pisiate"(cokolwiek to znaczy

) kwiatki. Na zdjęciu pod nim widać kwiatki innej siewki.
U mnie od poniedziałku nie spadła nawet kropla deszczu. Upał i wiatr wysuszają ziemię i roślinki, przyzwyczajone do obfitości wody, zaczynają smętnie zwieszać listki

Ale prognozy na ten tydzień znowu obiecują opady.
Miłej niedzieli, Marysiu
Stasiu, lilie przebijają zapachem nawet moje łany floksów, ale one jeszcze będą kwitły długo po liliach. Fragrant Bouquet mam trzy, ale nie powalają obfitością kwiatów, a So Sweet ma pięć lat i jeszcze nie pofatygowała się zakwitnąć

Chyba kupię jeszcze jedną, ale Guacamole kwitnie i pachnie
Te zawilce kiedyś kwitły zdecydiwanie póżniej, a już od kilku lat zdecydiwanie nie są jesienne
Stasiu, moje floksy nie mają imion, bo to są samosiejki pięciu krzaczków z babcinych ogródków.
Jedynie niebieskiego, podpisanego jako Blue Boy i pięć marketowych kapersów oznaczonych kolorami dokupiłam kilka lat temu, bo chciałam czerwonego, który i tak czerwony nie jest
U mnie też ubiegły tydzień minął bez szaleństw w pogodzie, choć alerty były!
Słodkiego niedzielnego lenistwa
Maryniu

Teraz w ogrodzie darmowa aromaterapia. Nawet nie zastanawiam się nad tym, która lilia jest naj, zachwycam się każdą otwierającą pąki
Henry'ego mam od bardzo dawna, mimo, że nie pachni. Po tylu latach powinnam mieć dużo, ale ona wcale nie przyrasta.

Pięknej niedzieli
Jadziu, moja Lady Alice też chyba została pożarta, chociaż, przesadzałam lilie na gwałt z miejsca żerowania gryzonia, bez zastanowienia, która, to może jeszcze się pokaże?
Zapach kwiatów w ogrodzie jest dla mnie ważny, bo na wsi to różnie z nimi bywa
Miłego tygodnia
Loki, dobrze, że jeszcze nie zabraniają zupełnie podlewania, bo upały masz straszne
Naparstnica jest rdzawa chyba, bo z tego co pooglądałam, to wełnista ma dłuższy jęzor i jest bez zarośniętej brody?
Za pochwały
Danusiu, lubię pachnące kwiaty, a liliom zapachu nie można odmówić, to ich trochę mam
Może Twój milin jest siewką i dlatego nie możesz doczekać się kwiatów? Z drugiej strony jeśli dorósł do wydawania odrostów, to powinien już zakwitnąć

A może przycinasz mu już wyrośnięte pędy? On kwitnie na końcach jednorocznych przyrostów.
Ciepłej niedzieli
Jedyny kwiatek zmarzniętego wiosną kielichowca chińskiego.
Radosnej niedzieli wszystkim