Witam wszystkich i serdecznie dziękuję za odwiedziny oraz tyle miłych słów o moich storczykach.
Violu- zgadzam się z Tobą całkowicie
Alinko-dzięki- na 8 fotce jest duży Phal. o małych kwiatach, podobny do ,Irene's Flame", zakwitł u mnie jako pierwszy w tym sezonie. Jest chyba trochę woskowy.
Orchideomaniak- dzięki za miłe słowa, cieszę się, że moje Phal. się podobają
Jeanne- dzięki- po raz pierwszy udało mi się osiągnąć takie wyniki w kwitnieniu Phal. Cieszę się, że bordowy CI przypadł do gustu, ja też go lubię- to jeden z moich pierwszych i mimo złego stanu przy zakupie, zdołał się uratować i kwitnie niezawodnie.Jego kwiaty są nawet dość duże i takie jakby aksamitne.
renata27- dzięki za miłe słowa- moje kwitnienia zawdzięczam chyba temu, że się nimi mało zajmuję

, a serio to chyba dlatego, że większość storczyków kupuję w okresie jesienno -zimowym, więc po roku przychodzi pora na ich ponowne kwitnienia.
Gosiu-gogi- cieszę się, że mnie odwiedziłaś i że moje storczyki się podobają.
Storczykowa-Dusia- dzięki za odwiedziny i miłe słowa o storczykach i zdjęciach. Mam nadzieję, że w następnym roku uda mi się doprowadzić storczyki do takich samych wyników w kwitnieniu.
Joane- dzięki za odwiedzinki i słowa podziwu dla moich Phal. Mam teraz faktycznie bardzo kolorowo, ponieważ wszystkie Phal. stoją na parapetach w jednym pomieszczeniu, więc mam prawie wiosennie. Oprócz Phal. kwitnie mi jeszcze tylko 5 sabotków i Ludisia. Niestety niedawno zakupione dwa Zygopetalum jakoś szybko przekwitło, a cambriowate na razie są na rekonwalescencji