Mój mały ogródek - Isia cz.1
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Isiu masz racje że pecherznice to krzewy nie wymagające i o wszechstronnym zastosowaniu,
mogą rosnąc pojedyńczo jako kolorystyczne akcenty na tle zielonych trawników jak i w grupach. Ja z pęcherznicy Diabolo zaczynam formowac niewielki żywopłot, i na wiośnę
zaprezentuje go w całej okazałości.
mogą rosnąc pojedyńczo jako kolorystyczne akcenty na tle zielonych trawników jak i w grupach. Ja z pęcherznicy Diabolo zaczynam formowac niewielki żywopłot, i na wiośnę
zaprezentuje go w całej okazałości.
Pozdrawiam Zenek
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Isiu, chyba trochę za blisko płotu posadziłaś te pęcherznice
To są wielkie krzaczory i jak urosną - a rosną bardzo szybko - gałęzie zaczną wchodzic w siatkę i mogą Ci zniszczyc ogrodzenie. Posadziłam tak pęcherznice w ogródku i mam tam siatkę całkiem wygięta. Na szczęście to stara siatka i mi na niej raczej nie zalezy. Twojej szkoda
...

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam wszystkich gości
Izuś dzięki za podpowiedź moje posadzone są o,5 m od siatki myślisz że za blisko ?, podoba mi sie tak jak u Zenka żeby poszły w górę nie bardzo mam miejsce by rosły wszerz
Zenku imponujace masz pęcherznice własnie chciałabym żeby moje poszły bardziej w górę na zdjeciu z zeszłego roku z prawej strony widać dużo wolnego miejsca teraz są tam róże
dlatego wolałabym żeby rosły w górę może podpowiesz mi jak je przycinać.
Przemku ładne pęcherznice prawda ?
Witaj Halinko w moim ogrodzie
na pierwszym zdjęciu jasna pęcherznica za nektaryną, na drugim ta sama nektaryna na końcu zdjęcia - widać jasną soczystą zieleń

Izuś dzięki za podpowiedź moje posadzone są o,5 m od siatki myślisz że za blisko ?, podoba mi sie tak jak u Zenka żeby poszły w górę nie bardzo mam miejsce by rosły wszerz
Zenku imponujace masz pęcherznice własnie chciałabym żeby moje poszły bardziej w górę na zdjeciu z zeszłego roku z prawej strony widać dużo wolnego miejsca teraz są tam róże

Przemku ładne pęcherznice prawda ?

Witaj Halinko w moim ogrodzie

na pierwszym zdjęciu jasna pęcherznica za nektaryną, na drugim ta sama nektaryna na końcu zdjęcia - widać jasną soczystą zieleń

- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Miłe oglądanie, a przyszłam tu za różą- Peace a właściwie to Mme A. Meilland
to ona przekwitająca, tak?
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Peonio tak do końca to nie wiem czy to PEACE mało ma różu na brzegach zwłaszcza takie rozwinięte jak na zdjęciu, będę bacznie obserwować tę różyczkę w tym roku
INAwitam Cię w moim ogrodzie
krzew rośnie bardzo szybko na pewno zauważysz róznicę jak urośnie w tym roku, nie tnij tylko na wiosnę ponieważ kwitnie na zeszłorocznych pędach, ciecia możesz zrobić po przekwitnięciu nawet 1/3 długości pieknie się wtedy rozkrzewi do jesieni :P
Przemku to miłe co napisałeś, mam nadzieję że skusisz sie na te roślinkę (wersja zielona lub czerwona) naprawdę warto

INAwitam Cię w moim ogrodzie

Przemku to miłe co napisałeś, mam nadzieję że skusisz sie na te roślinkę (wersja zielona lub czerwona) naprawdę warto

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Isiu, myslę, że za blisko
Chyba, ze będziesz regularnie wchodzić między nie i ciąć od strony siatki (ewentualnie z drugiej strony?)
Moje w ogródku były sadzone w podobnej odległości od siatki, ale nauczona doswiadczeniem, przy ogrodzeniu przed domem posadziłam pęcherznicę w odległości ok. 1 m.
Pokazałabym Ci jak to wygląda, ale straciłam te zdjęcia. Moze, jak zrobię nowe ...

Moje w ogródku były sadzone w podobnej odległości od siatki, ale nauczona doswiadczeniem, przy ogrodzeniu przed domem posadziłam pęcherznicę w odległości ok. 1 m.
Pokazałabym Ci jak to wygląda, ale straciłam te zdjęcia. Moze, jak zrobię nowe ...