Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Ja wysieje jeszcze max 4-5odmian ale zobaczymy ile faktycznie. Z papryk może jeszcze jedna long chili, druga bell pepper od Przemka i jakieś lub jakąś ciekawą z wyglądu.
Habanero to nie Super Hot a przyjemna papryczka kanapkowa i dość bezproblemowa nawet w doniczce pod chmurką ;-) wysiane na początku lutego i dobrze prowadzone w growboxie mają duże szanse. kamil211a chciał te najostrzejsze z ostrych czyli pewnie Carolina Reaper.
Ja też właściwy rzut habanero wysiewam do 15 lutego. Na próbę do skiełkowania od 10 stycznia wykładałem po nasionku kilku najostrzejszych odmian. Na dzień dzisiejszy mam 1 sztukę nad ziemią - habanero mustard, reszta w kubkach podnosi ziemię, na dniach wyjdą Papryki uprawiam bez doświetlania. Czyli daję radę. Turtle nie strasz tak ludzi.
Miałem w tamtym sezonie Habanego mustard i był dla mnie mega hotem. Miałem też TSM yellow i też kosmos. Odpuszczam na razie te kosmosy. A lubie ostre jedzenie.
Błażej twoje habanero mustard miałem okazję poznać na zdjęciach. Ładnie Ci owocowała. W tym roku ta odmiana ląduje u mnie w donicy. Będzie tylko 1 sztuka.
Tyle odmian miałem w tamtym roku. Nie licząc kundli i nn-ek, których na tym zdjęciu nie było. W tym roku odmian będzie znacznie więcej Rozsada gdzieś w początku maja zawsze tak wygląda u mnie.