Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

O tak Marysiu. Kominek, nalewka i dobra dusza ktora wysłucha, pocieszy, doradzi. I kot na kolanach... Oj to by było najlepsze lekarstwo na moją melancholię ;:196
Ale zegar koniecznie musiałby być obe...ny ;:136
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu,

Oczywiście wiem, że to podróbka, nie ma w nim werku, a miejsce i data są tylko napisem.
Mimo to jednak, zegar jest piękny.

P.S. Swoją pasję do zegarów i zegarków traktuję poważnie, sporo o nich wiem. Nietrudno jest odróżnić współczesną produkcję od oryginału.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zegar świetny, też na taki choruję. Na temat pogody, to już nawet nie zabieram głosu. Dzisiaj rano wydawało się, że nareszcie będzie dobrze. Odwiedziłam rano działkę, nakarmiłam zwierzaki, sprawdziłam ile wody przybyło w dolnej części działki i poszłam do domu, a niedługo usłyszałam dźwięk pierwszych kropli deszczu uderzających o parapet.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jolu Ty też masz swoje źródła, które odwiedzasz regularnie a te nasze markety przeceny maja raz do roku i czasem nawet nie trafimy na nic ciekawego :D Dzięki i pozdrawiam ;:196

Bea spokojnie odpocznij ;:168 to tylko dwa dni, a ludzie pracujący nie siedzą na FO tak jak emeryci :D
Dzięki i bardzo mi miło że jesteś ;:168

Lucynko tak ładnie zaczęłaś a tak ...
Może już jutro przestanie lać, przynajmniej tak mam w prognozie i przebłyski słońca, więc bądźmy dobrej myśli :D
Pójdziesz jutro sprawdzić co na działce i zwierzaki się ucieszą :tan
Dobrej nocy i słonecznych snów ;:196

Małgosiu załatwione, bo jak znam życie mój M szybko go nie powiesi ;:306
Zatem idzie jesień słotna to zamiast do Szcz. przyjedź do B. ;:196

Lisico no to dałam się nabrać :oops:
Ja się nie znam, ale oko potrafi rozróżnić :wink:
Marzył mi się jeszcze inny zegar, ale już dawno zamieniłam go na to co mam, bo miał bić w szufladzie ;:306

Lidziu ja zachorowałam na zegar jak zobaczyłam u Marysi trochę inny ale w tym duchu ;:215 Jutro ma być słońce na przemian z chmurami i nie będzie padało, więc poczekasz na odczyt licznika na działce a i może woda zacznie znikać :D

Dobrej nocy, jutro jest nadzieja na zdjęcia!
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ja tez zwróciłam uwagę na zegar u Marysi, ale już dużo wcześniej miałam ochotę taki sobie kupić. Może kiedyś się uda.
Już nie wierzę w prognozy, bo dzisiaj tez miał być dzień bez deszczu. Jutro jednak bez względu na pogodę będę musiała zostać na działce, bo chcę mieć już z głowy odpisywanie licznika. Może rzeczywiście przy okazji zrobię kilka zdjęć, jeżeli jeszcze będzie co fotografować.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Weekend ma być ładniejszy, przynajmniej w okolicach Krakowa. Można będzie zaszaleć na działce :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam za oknem przynajmniej nie leje ale pogoda dalej do bani. Niestety za wcześnie cieszyłam się naprawionym szambem, dzisiaj mam znowu lej po bombie i już mi się robi niedobrze jak pomyślę o telefonach do wykonawcy ;:oj

Lidziu zmieniają prognozy można rzec z godziny na godzinę. Nie wiem jak ze słońcem, ale deszcz sprawdził się w 100 %. Dam Ci znać jak znowu podobny zegar pojawi się na licytacji, bo z niewielkie pieniądze można spełnić swoje marzenia. Życzę mimo wszystko suchego dnia, żeby lepiej się czekało :D

Asiu rzeczywiście prognozy się zmieniły i robią nadzieję, na razie za oknem bez zmian, o nie przepraszam przestało lać :D

Dobrej i słonecznej soboty!
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Maska pisze:Witam Cię Zuziu serdecznie, bo chyba pierwszy raz jesteś u mnie :wit
Jestem stałym bywalcem, wszystko w swoim czasie. :;230 . W pogodzie się nic nie zmieniło i już na to nie liczę. ;:173 . Na poprawę humoru przeprowadziłam z M konkretną rozmowę odnośnie zegara. ;:oj . Aby był zegar musi być daszek, obiecał że będzie. :tan . Nie powiedział tylko kiedy. ;:185 . Marysiu..współczuję ponownych problemów z szambem , czasem za wcześnie się cieszymy. :wink: Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zeniu to było do Zuzia111 no chyba że masz dwa profile ;:306
Czy Ty też masz zegar, bo już nic nie rozumiem ;:oj
Życzę miłej soboty ;:196
jagusia111

Post »

Marysiu szukając pozytywnej strony Twoich kłopotow z szambem to dobrze, że wszelkie usterki wychodzą teraz kiedy możesz reklamować, a nie np. po roku kiedy wykonawca mógłby już wszystko olać.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

O matko i córko! ;:oj Marysiu!!! Tobie znowu szambo problemy stwarza?! ;:145
Może miejsce nie takie, jak być powinno... Może jakaś żyła wodna wielkości małej rzeczki w tym miejscu sobie płynie pod ziemią...
Coś musi tam być takiego, co przeszkadza. ;:223

Mam ciągle pogodę barową, ale bez deszczu, tylko chmury wiszące nisko nad ziemią spowitą we mgle, która delikatnie sobie opada. Ale na działce byłam. :tan Całe trzy godziny. ;:63 Nawet nie zmarzłam ani nie zmokłam, a serducho ucieszyłam widokiem nielicznych wprawdzie, ale jednak ozdobionych kwiatkami roślinek. ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu znowu szambo ;:145 ;:223 normalnie ręce opadają. Reklamuj do skutku jedyna pociecha że jeszcze mrozu nie ma i da się jeszcze podziałać w tym kierunku :evil:
Nareszcie dziś miałam okazję być na działce , co prawda rano było mleko, ale jak mgła opadła zrobiło się naprawdę słonecznie.
Zegar obejrzałam świetny , muszę pokombinować, podpatrzyć bo często zaskakuje mnie upływ czasu na działce a szukać telefonu w gumowych rękawiczkach nie zawsze mam ochotę.
Skoro dziś pogoda nie dopisała, to może jutro słoneczko dotrze ;:168
Miłego wieczoru :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu brak słów z tym "kraterem"...
Najwyraźniej "fachowiec" naprawiając popełnił ten sam błąd... ;:oj

A zegar i mnie zachwycił ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam po słonecznym i przyjemnym dniu. Byliśmy na zakupach w nadziei na przeceny w LM ale ;:222
Jedynie kupiłam różę i kilka nie przecenionych rojników i 1 rozchodnik niziutki na skalniak. Wszystko z nazwami ;:215

Obrazek

Obrazek

Aguś jakie są dobre strony to się okaże w przyszłym tygodniu,bo wysłałam facetowi sms ze zdjęciem krateru. Nie ma odpowiedzi, bo kiedyś mówił że w soboty nie pracują. Pewnie jakbym napisała z nowym zleceniem odpowiedziałby :wink:

Lucynko takie moje szczęście! na pewno są wysokie wody gruntowe, ale chyba tym "fachowcom" to nic nie mówi.
U mnie przynajmniej słonko świeciło cały dzień aż serce się radowało i popracowałam w ogrodzie, tzn posadziłam nabytki. Przesadziłam potężne dzikie wino, bo właziło na nowy skalniak i tam poszły rojniki. Muszę pójść do lasu i poszukać paru fajnych kamieni. Mam jeszcze plany i liczę na poniedziałek ;:215

Julciu nie mogę odpuścić, bo nie wiem co będzie dalej? oj wszystko rano mi opadło ;:222
Słoneczko świeciło i ja też sobie poogrodowałam po obiedzie. Niedługo, ale z przedpołudnia mam też korzyść ;:333 Wracaliśmy do domu ładną drogą i nacieszyłam oczy przecudnymi barwami naszych mieszanych lasów. Oprócz tego ludzie mają dzikie wina, berberysy i różne krzewy przy domach...po prostu bajka ;:219
Ja mam zegar taką puszkę konserwę w tunelu, bo komórki nie biorę do ogrodu ;:185 jednak ten będzie reprezentacyjny ;:215
Miłej niedzieli Julciu ;:196

Bea ja już nic nie wiem a szambo będzie mi się śniło w najgorszych snach Obrazek
Ładniutki prawda :?: :lol:

Słówko się rzekło było słońce są zdjęcia!

Zapraszam!

Obrazek

czytałam, że ktoś ścina liście host, a one są takie ładne, niektóre przypominają mi sadzone jajko :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitną kolejne chryzantemy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kolory jesieni!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja trzmielina oskrzydlona :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ciekawie wygląda kłosowiec pokrzywolistny, ale trudno to uchwycić

Obrazek

a co jeszcze kwitnie pokażę jutro!
Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ale piękne chryzantemy ;:oj ;:oj ;:138 ;:138 super ;:333
Zakupy też fajne ;:333 rojniki ;:167
No proszę u Ciebie nawet słoneczko zaświeciło :D może i ja się doczekam .
Liście host i innych krzewów ślicznie przebarwione .
Pozdrawiam cieplutko i na jutro też słoneczka życzę ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”