Anusiny balkonik

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Anusiny balkonik

Post »

A tu jej bardziej aktualne zdjęcia :) Obecnie ma ok. 9-10 miesięcy ;:97

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Witaj Aniu! :wit Cieszę się, że powoli dochodzisz do siebie po ciężkich doświadczeniach z zeszłego roku. Twoje nowe nasadzenia pokazują, że dzielnie sobie radzisz. Muszę przyznać, że to co pokazałaś uprawiając tyle roślin, na tak małej przestrzeni, każe patrzeć na Twoje osiągnięcia ogrodnicze z szacunkiem. Ja, wstyd się nawet do tego przyznać co roku mam coraz mniej roślin na balkonie. Ale, może idąc za Twoim przykładem troszeczkę ziół i warzyw w tym roku posadzę. Nie przepadam za uprawą roślin w pojemnikach ale w tym roku czeka mnie kolejne nowe wyzwanie bo moja mieszkająca w Krakowie córka wymarzyła sobie ogród na dachu. ;:202 I weź tu człowieku nie pomóż córce. Nic nie pisałaś jak masz rozwiązaną sprawę podlewania. Pozdrowienia dla kotka i pieska. Jakbyś upatrzyła sobie u mnie jakieś roślinki to głośno wołaj. Odnośnie terminów niektórych Twoich wysiewów będę grzecznie milczał ;:185 A co! Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałego 2017 roku.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Ja też zbieram kotki z ulicy.
Obecnie jest już 6...

Pięknie opowiedziałaś historię Jedynki ;:167
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wzruszająca historia :)
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Witaj Przemku! Dziękuję za przemiłe odwiedziny oraz komplementy pod adresem mojego balkonu! ;:168 Wiem, wiem, że powinnam była wstrzymać się z wysiewem, ale ręce wyrywają mi się do roboty :) Po tym pierwszym rzucie łatwiej będzie mi wyczekać do początku marca (no, może jeszcze wysieję papryki, ale na pewno nic więcej! ;:306

Co do pomysłu córki - fantastyczny! Super, że ma taką możliwość, aby wykorzystać dach. Wspaniałe nasłonecznienie, duża powierzchnia... Oj, to pomoc Taty bezcenna! (A jako córeczka Tatusia, doskonale wiem, że Tata zawsze pomoże i zrobi to najlepiej na świecie! ;:108

A u mnie podlewanie metodą klasyczną - budzik nastawiony godzinę przed czasem, 1,5l butelka po wodzie mineralnej w dłoń i trucht na odcinku balkon-łazienka-balkon ;:134 Próbowałam korzystać z 5l konewki, ale zawsze rozchlapywałam wodę, a ta w mgnieniu oka spływała na sąsiadów ;:171 Takie bieganie bywa trochę męczące, przyznaję, ale po pewnym czasie wchodzi w krew - przynajmniej ja już się przyzwyczaiłam. W sukurs przychodzi mi też ekspozycja - wschodnia, dzięki której transpiracja nie przebiega tak szybko jak przy południowej wystawie.

Dziękuję Ci za serdeczne życzenia! Mam nadzieję, że ten czas będzie udany także dla Ciebie, Twojej rodziny i - oczywiście Twojego ogrodu ;:167
Madziagos pisze:Ja też zbieram kotki z ulicy.
Obecnie jest już 6...

Pięknie opowiedziałaś historię Jedynki ;:167
Madziu, bardzo Ci dziękuję ;:168 Oj, to widzę, że u Ciebie niemała gromadka! Wspaniale, że dałaś im serce i schronienie! ;:226
Lyanna pisze:Wzruszająca historia :)
Asiu ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, jakże ja się ucieszyłam, jak przeczytałam, że u Ciebie już coraz lepiej ;:138 ;:196
I mnie to troszkę wzruszyło jak czytałam co Ci się to przydarzyło.
Kota śliczna!
No niesamowite, że tak chwalisz wysiew pelargonii. Może więc kiedyś i ja spróbuję... Ale w sumie to ja na razie ich mało potrzebuję, raptem 3- 5 sadzoneczek. To może dlatego się wcześniej nad ich wysiewaniem nigdy nie zastanawiałam.
I tyle papryczek masz ;:215
I widzę nasiona dalii - tych tez nigdy jeszcze nie siałam. No chyba, że to jakieś daliopodobne cynie są ;:172
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu uwierz że się wzruszyłam historia koteczki. ;:108
Dobrze że trafiła na ciebie. Jest piękna...I te jej białe skarpeteczki.
Ale powiedz mi tylko co na tego domownika twój piesio?
Jak tylko wpadną mi w oko nasiona pelargonii spróbuję z nimi poeksperymentować. Kupujesz je w sklepie czy przez internet? Długo wschodzą? Bo wiesz, w kwietniu to już bym chciała aby coś w tych skrzynkach było widać... ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O rany Anusiu prawie łzy mi stanęły na końcu w oczach, ale to ze szczęśliwego zakończenia dla Jedyneczki! Cudne brzydkie kaczątko i takie wdzięczne za miłość jaką dostało od Ciebie. Ja mam takiego kota Maćka, który przyszedł do nas z azylu odtrącony przez kogoś dorosły kot. Zabiegaliśmy o jego miłość kocią, ale teraz już jest nasz i trauma objawia się tylko podczas brania na ręce w pozycji stojącej, chyba mu ktoś zrobił krzywdę :wink: Wytarmoś Jedynkę za uszka :D moja druga kotka to lubi :;230
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Beatko, Olu ;:196 Bardzo Wam dziękuję! Chyba obie jesteśmy zadowolone, że nasze życia się tak splotły (mimo iż do czasu aż ją poznałam, byłam klasyczną psiarą, która nigdy nie chciała mieć kota :D A oba zwierzaki wciąż się docierają - Lucky ma już 12 lat i jako typowy psi samiec alfa, nie znosi kotów. A Jedynka też nie da sobie w kaszę dmuchać. Na razie podzielili się mieszkaniem - on chodzi po podłodze, ona na wysokościach i jakoś się to toczy. Mam nadzieję, że z biegiem czasu zapałają do siebie sympatią :)

Tak, te nasiona to dalie: dalia karłowa Mignon mieszana, dalia zmienna półpełna, dalia zmienna kołnierzykowa Collarette Dandy i dalia zmienna o brązowych liściach. Wysiewam je po raz pierwszy i jestem bardzo ciekawa rezultatów ;:204

Co zaś się tyczy pelargonii, naprawdę polecam. Choć, Olu, jeśli wysiejesz je teraz, na kwitnienie będziesz musiała czekać do początku czerwca. Poniżej zdjęcia moich pelargonii, które wysiewałam dwa lata temu - siewki oraz ich późniejsze kwitnienia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Marysiu, dziękuję! ;:196 Jedynka wytarmoszona, choć dość krótko, bo dzisiaj od rana ma kocią głupawkę. Humor wybitnie jej dopisuje. Podglądała, jak tu wczoraj do Was pisałam, i chyba sodówka jej uderzyła do głowy: biega po pokoju, rozkopuje fuksję, kopie w pojemniku, gdzie składuję karpy dalii i bulwy begonii... I to naprzemiennie mrucząc i gruchając :;230

Uściskaj od nas Maciusia i kicię! Faktycznie, kiedy zdobędzie się zaufanie zranionych zwierząt, to potrafią odwdzięczyć się miłością największą z możliwych. Zresztą dla mnie w ogóle dom bez zwierząt byłby bez serca i pusty ;:167

Podczas gdy Jedynka w najlepsze szaleje, to my wysialiśmy z Luckym kolejne nasiona papryk: Odę, Nokturn, Yvonę, Hungarian Yellow Wax Hot, ozdobną dzwonkową i Ontarę.

Obrazek

Pokusiłam się także o wysiew kilku pomidorów: Snow White, Mirabell, Citrina, Yellow Pearshaped, Ildi, Venus...

Obrazek

...oraz Maskotki, Red Pear, Green Zebra, Black Cherry, Noire de Crimée i Cherokee Purple.

Obrazek

W tym tygodniu powinny przyjść do mnie dwie przesyłki z łącznie ponad 60 odmianami pomidorów i paprykami: chili elephant, chili aribibi gusano, scotch bonnet brown, habanero white peruvian, chili thunder mount longhorn, chili purira oraz jalapeno M. Już nie mogę się doczekać! ;:138
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

kotek na ostatnim zdjęciu wygląda jak ryś.
Awatar użytkownika
bastis
200p
200p
Od: 19 paź 2015, o 13:20

Post »

Aniu, ja też mam takie kocie znajdki :D i psa, który sam do nas przyszedł ( wyrzucony w lesie). Koteczka nazywa się Połówka, bo jak ją znalazłam to wyglądała jak pół kociaka, kości i skóra, ledwie stała na nogach. W sumie mam 2 koty i 4 psy.
Pozdrawiam
Ula
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

Ula ten pomidorek Cyryna, którego mam od Ciebie to ten co tu Ania ma na fotce? Jaki z tego krzak rośnie?
Aniu no widzę, że ambitnie na maxa, tak jak u mnie w zeszłym sezonie, ale udźwig balkonu masz wymierzony? ;:306 Tylko sobie nie pomyśl, że dworuję sobie z Ciebie, cieszę się, że ktoś jest równie zakręcony jak ja, coby upychać na kilku metrach kwadratowych całą farmę ;:306 To ile mówisz tych odmian? 60, 70? Już nie widzę nadziei dla Ciebie ;:185 :;230 przepadłaś.
Kotki miały farta, nie ma co.
Piękne te pelargonie. Kiedyś uprawiałam ale puste, zarastały całe balustrady, bardzo fajnie to wyglądało. Tyle, że jeść się nie dało, więc odpadło z repertuaru.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeszcze dodatkowo 60 odmian pomidorów i papryk... Szacun ;:180 .
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
bastis
200p
200p
Od: 19 paź 2015, o 13:20

Post »

Aniu, ta cytrynka rośnie max do 1,5m ( oczywiście tak na oko i na przyjaźń ze sklerozą :wink: )
Z tymi pomidorami to jakaś pandemia, zaczyna się niewinnie od jednej, dwóch odmian kupionych gotowych sadzonek, a potem Bogu ducha winny człowiek trafia na takie forum i dostaje pomidorowego amoku :;230 Naczyta się, naogląda i gotowe szaleństwo ;:108 i niczym się tego z łepka nie wybije ;:124
Pozdrawiam
Ula
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”