Aniu! Żadna tajemnica! Warto po prostu sadziś zdrowe i niewymagające z natury odmiany. Taram się tez wiosną nawozić, że ładnie rosły i kwitły. Przez przypadek nawiozłam je w tym roku dwa razy

Takim płynnym z lidla i takim w granulkach z guano. Nic więcej nie robiłam, ale nie wszystkie róże u mnie ładnie wyglądają, tych nie pokazuję
Kasiu! Poczytaj o odmianach róż na konfitury koniecznie! Wiele róż się nadaje. Wystrczy, że mają intensywny zapach i ładny różowy kolor. Tu w wątku o przetworach róż są podane najpopularniesze odmiany.
Wandziu! Ja planuję się nią intensywnie zająć. Dam jej w nogi fusów, może się rozkręci! Cieszę się, że podobają Ci się zdjęcia

Od Ciebie to najlepszy komplement!

Cały czas się uczę i raz wychodzi, raz nie. Wiesz zapewne o co chodzi: światło, głebia, itd...
Cześć
Rysiu! Dzięki!

Ale nigdy u mnie nie będzie tak czyściutko i pięknie , jak u Was!
Małgosiu! Mam nadzieję, że w końcu i do Ciebie doszła konewka! U nas penie się skończyła już, bo pszyszły upalne słoneczne dni, ale wczoraj u mnie też padało 15 minut. Akurat podczas mojego garden party

Pstrąg był nieziemnski!
Justynko! Dziękuję w imieniu róż!

Twoje dalie nadrobią, jak dostaną deszczu. Moje z dnia na dzień są większe i są pełne pąków. To cieszy . Już nie robię zdjęć pąkom, bo czekam na kwiaty, które będą lada chwila
Kasiu vimen! Tak, to heliotropy! Musz je gdzieś posadzić, bo zaraz je zmarnuję. Mam też szałwie, też je muszę gdzieś wsadzić. Heliotropy na słońcu? Musze poczytać...
Kochani! Nie będzie mnie przez kilka dni, bo wyjeżdżam i nie będę miała internetu. Będę tęsknić za ogrodem i za forum, ale kiedyś odpocząć trzeba.
Garden party się udało, choć pomiędzy słodkim a kolacją spadł deszcz. Na szczęście jedzenie nie zmokłao, przetrzymaliśmy deszcz w domu i pod dachem altany, nalewki nie pozwoliły nam się zbytnio aurą przejmować. Po deszczu kontynuowaliśmy z małą przerwą na wycieranie stołów i zmianę obrusa
Po tych deszczach wszystko rośnie jak głupie. Zwłaszcza chwsty wśród warzyw. Po powrocie chyba już niczego nie znajdę na warzywniku. Ale mam nadzieję, że chociaż jakaś dalia zakwitnie w międzyczasie, a szansa jest
Zostawiam porcję migawek z ogrodu:
Hosta Hoosier Dome zaczyna kwitnąć
powojnik górski Marjorie
pomidorki kwitną
dalia w pąkach
kwitnie skalniak
i kilka róż:
Geisha
First Lady
Jalitah
Poesie