Kasiu ja proszę o zdjęcia krotonow w całej okazałości fajnie że Ci zakwitł, moje już nie kwitną. A powiedz mi co to za roślinka się schowała na zdjęciu właśnie z krotonami, takie wąskie listki w drobne kropeczki.
Natalio zbieranina się powiększą ale już pomału odmawiam nowinek, opieka mi nad nimi trochę czasu zabiera a się rozrastają. Czas chyba zacząć inwestować w doniczki ozdobne Dorotko jedynie cięte ale muszą końcówki się ładniejsze zrobić. Kasiu specjalnie dla Ciebie zrobiłam przed chwilą zdjęcie krotonu i wiesz co ma kolejny kwiatek na drugiej łodyżce
Upał straszny 40 C więc popołudniu maja prysznic
Patrycjo bardzo dziękuje ale Ciebie chyba i tak nie przebije, przewija Ci sie bardzo dużo pięknych roślin z których rezygnuje ze względu wielkości.
Przez ogród zaniedbałam domowy watek i Was ale zimą będzie czas na nadrobienie.
W domu kwiaty rosną własnym rytmem czyli szybko, zwłaszcza hoye Kasiu ten łaciaty to Gasteria
Aktualnie kwitnące
hoja multiflora
Bella ale na listkach innej bo się splatała
Chirita
hoja Mathilde
hoja carnosa variegata tricolor
hoja carnosa różowa
oraz Aglaonema kwitnie i kwitnie
i ma maluszka z nasion
skrzydłokwiat czekam na kwiaty
Kasiula17
Twój hoja Gunung Gading bardzo piękny czerwony . Moi Gunung Gading nie chcą się opalać.
Bardzo piękne kwiaty chloranta i densifoliya. To ładnie pachnie ?
O matko, wszystko na kwitnąco
Fajnie wyglądają kwiatki aglaonemy, są takie inne
Ale i kroton daje czadu !!
Gdzie one u Ciebie stoją - chyba nie centralnie na słonku, pewnie lekko cieniujesz ?
Dziękuje dziewczyny za miłe komentarze, to mój busz który wspiera mnie zimą. latem nie mam za wiele czasu by tam przesiadywać a i się nawet nie da jak słoneczko świeci bo 40C to za gorąco
Witaj Kasiu i bardzo dziękuje wszystkie prawie hoye sama ukorzeniałam, więc jestem z nich dumna BlackMambaKażdą hoye wącham i każda dla mnie ma cudny zapach nie wiem od czego to zależy by listki się wybarwiały, dodaje wywaru z pokrzyw i tym właśnie je zasilam, może pomaga. Ewuś tak Kroton ma słoneczko z rana, potem rozproszone słoneczko bo stoi nisko i robią mu inne cień. Basiu starają się i to mnie cieszy
Witaj Anetko razem z teściowa kochamy wszystko co zielone więc mamy wymijanki jak któraś wyjedzie, pomagam jej i swoje wynoszę do domu bo z drabiny by się bała podlewać wiszące W domu jest dużo mniej podlewania bo jest chłodniej
A więc czas pokazać co nie co a tu moje trzykrotki