Moje różne zakątki....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki....
Witaj Aniu,tulipanów mnóstwo zakwita u Ciebie ,u mnie ciut później będą ,dopiero jedna kępka zakwitła,ogród taki dopieszczony,,a Fiona jak zwykle dostojna ,nie można od niej oderwać oczu ,ona ma coś w swoim spojrzeniu,pozdrawiam 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu drzewa pięknie kwitną, a u nas przymrozki nocne, boję się o owocowe, bo jak kwiatki zmrozi, to będzie po owocach 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Myśmy też zwozili, ale dużo mniej oczywiście starym Fiatem z górskich potoków.
Ale to dawne czasy, do dzisiaj się przydają.
Do majówki mozgę się nie wyrobić, bo plany mam ogromne a z realizacją jak sama wiesz bywa różnie.
Wszystko zależy od pogody.
Ale to dawne czasy, do dzisiaj się przydają.
Do majówki mozgę się nie wyrobić, bo plany mam ogromne a z realizacją jak sama wiesz bywa różnie.
Wszystko zależy od pogody.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trawka pokoszona, iglaki śliczne ozdobnie przycięte, piękny taras, tylko usiąsć i delektować się kawą i widokiem ---jak ja lubię takie kombinacje
.ślicznie masz 

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczko, dużo zgromadziłaś już tulipanów, wkrótce będziemy podziwiać kolejne piękne zbliżenia. Jak u Ciebie zimują? Mi bardzo szkoda Queen od the Night, bo jako jedyne przepadły całkowicie. Nawet sadzenie w donicach nie pomogło. W tym roku postanowiła sadzić narcyzy i drobnocebulowe bez osłon. Niech sobie radzą - coś tam przeżyje.
Sadzisz już dyniowate do gruntu? Jeśli Ty, to ja też. Chciałabym mieć część cukinii wcześniej.
Sadzisz już dyniowate do gruntu? Jeśli Ty, to ja też. Chciałabym mieć część cukinii wcześniej.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
koziorozec-Martuś Tulipanków będzie jeszcze dużo one dopiero się rozkręcają 
U ciebie póżniej??To będzie dłużej w ogrodzie i w podziwianiu
My też lubimy swoją Fioncie
iwona0042-Iwonko Drzewa kwitną, i jest bajkowo, pięknie.
Oj przymrozki.... szkoda, to pewnie do mnie też przyjdą,A tyle już kwiecia i hostki idą do góry a one takie wrażliwe

kogra-Grażynko Nasze kamienie też zostały zwożone na przestrzeni kilku lat.
Oj wiem, wiem jak to jest z tymi planami.Ja mam nadzieję,że do majówki się wyrobię
mam takie coś na nowej działce , co to jest??Chwast, wywalić ??

karolacha-Karolinko trawa skoszona. Wy porządkowane na działce.Ale na jak długo,,,sama wiesz chwasty ciągle rosną , trawa też
czasami będąc na działce wieczorem po cały dniu albo pracy albo innej ..
Lubię rozpalić ognisko, posiedzieć przy nim z kubkiem dobrej herbaty lub lampką wina...Ummm cudne relaksujące chwile.
Na majóweczkę bedą.Oby tylko było ciepło

pierwiosnek kupiony w ubiegłym roku na wiosnę przeżył i zakwitł tylko jednym kwiatkiem,,

Ten tulipanek rozwinął się tak- pięknie

A te

tak dziwnie rozkwitły]

U ciebie póżniej??To będzie dłużej w ogrodzie i w podziwianiu

My też lubimy swoją Fioncie

iwona0042-Iwonko Drzewa kwitną, i jest bajkowo, pięknie.
Oj przymrozki.... szkoda, to pewnie do mnie też przyjdą,A tyle już kwiecia i hostki idą do góry a one takie wrażliwe

kogra-Grażynko Nasze kamienie też zostały zwożone na przestrzeni kilku lat.
Oj wiem, wiem jak to jest z tymi planami.Ja mam nadzieję,że do majówki się wyrobię

mam takie coś na nowej działce , co to jest??Chwast, wywalić ??

karolacha-Karolinko trawa skoszona. Wy porządkowane na działce.Ale na jak długo,,,sama wiesz chwasty ciągle rosną , trawa też

Lubię rozpalić ognisko, posiedzieć przy nim z kubkiem dobrej herbaty lub lampką wina...Ummm cudne relaksujące chwile.
Na majóweczkę bedą.Oby tylko było ciepło

pierwiosnek kupiony w ubiegłym roku na wiosnę przeżył i zakwitł tylko jednym kwiatkiem,,

Ten tulipanek rozwinął się tak- pięknie

A te

tak dziwnie rozkwitły]

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu Bukowy pięknie wysprzątany.
Napracowałaś się, sprzątać, siać i nawet odpoczywać się udało.
Duet hostowo- tulipanowy wyjątkowo udany.
Owocowe drzewa cudnie wyglądają obsypane kwieciem. 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
ASK_anulla-Anuś Tulipany sadze tylko go gruntu jak też i narcyzki. Muszą sobie radzić. Coś nie raz wypadnie.Ale w 95 % jest!,
zimują dobrze, niczym nie przykrywane.Bo jak , na działce nie zawsze jestem, pożną jesienią, czy zimą .
Tak posadziła na próbę dyńki chyba ze dwa miejsca, lub 3.W jedym takim dołku wrzucam kilka ziarenek .To taki experyment już zrobiłam.Może wzejdą i potem nie zmarzna.
Dziś nastawiłam w domku na kiełkowanie cykinie i inne dynie,Te potem pogją do kubeczków z ziemią i potem do gruntu
A zbliżenia...będą , będą
cyma2704-Soniu Hmm Bukowy ?Fajnie to nazwałaś
Postrząsane, wyczyszczone.Ale wiesz trawa , rośnie, zielsko też.To na weekend znowu praca ogrodowa
Ale ja to lubię.I to nic,że trochę ciężko. przeżyjemy i się może bardziej rozciągniemy po zimie ?
Ten czas jak drzewa kwitną, taki bajkowy.To ja bardzo lubię.Oby tylko przymrozków nie było
Epimedium

zimują dobrze, niczym nie przykrywane.Bo jak , na działce nie zawsze jestem, pożną jesienią, czy zimą .
Tak posadziła na próbę dyńki chyba ze dwa miejsca, lub 3.W jedym takim dołku wrzucam kilka ziarenek .To taki experyment już zrobiłam.Może wzejdą i potem nie zmarzna.
Dziś nastawiłam w domku na kiełkowanie cykinie i inne dynie,Te potem pogją do kubeczków z ziemią i potem do gruntu

A zbliżenia...będą , będą

cyma2704-Soniu Hmm Bukowy ?Fajnie to nazwałaś

Ale ja to lubię.I to nic,że trochę ciężko. przeżyjemy i się może bardziej rozciągniemy po zimie ?

Ten czas jak drzewa kwitną, taki bajkowy.To ja bardzo lubię.Oby tylko przymrozków nie było

Epimedium

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Roslinka o ktora pytasz to miesiecznica zwana talarami judasza.Ja pod lasem znalazlam rowniez biala.Wczesnie kwitnie i dobrze sie wysiewa.W tym sezonie bardzo duzo przywloklam szafirkow ,tulipanow zonkili czy narcyzow.Jest wiele miejsc gdzie powyrzucane sa liliowce,musze poczekac az zakwitna moze cos fajnego sie trafi. 

- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jakie piękne nabrzmiałe pąki powojnika! Zajrzałam do mojego, ale trochę został w tyle 

Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu czy na ostatnim zdjęciu jest powojnik?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, pięknie Ci rośliny do kwitnienia ruszyły, u mnie chłód wstrzymał ogród. Wszystko stanęło i czeka na cieplejszą aurę.
A wiatr dodatkowo wyczesał moja magnolie z kwiatów, ma jeszcze kilka pąków które się dopiero otworzą, ale szkoda tych co je zwiało.
Kamienie dodają rabatom uroku, coraz częściej myślę o zakupie choć kilku jakiś takich fajnych
A wiatr dodatkowo wyczesał moja magnolie z kwiatów, ma jeszcze kilka pąków które się dopiero otworzą, ale szkoda tych co je zwiało.
Kamienie dodają rabatom uroku, coraz częściej myślę o zakupie choć kilku jakiś takich fajnych

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Przyszłam pogapić się na te cuuudowności zielono i kolorowo.U mnie chłodno i roslinki tez ospałe.Aniu jestem bo choroba mnie zmusiła do powrotu.
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Coraz więcej zieleni i kolorowych kwiatów.
Oby było cieplej.Wiosennie
Oby było cieplej.Wiosennie

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ten żółty tulipan, co tak dziwnie Ci rozkwitł, mógłby robić za piwonię. Jest baaaardzo pełny
Powojniki też już bardzo wyrośnięte, oglądałam ostatnio swoje i dopiero ledwo wyłażą z ziemi. Z chwastami zawsze tak jest, rosną zdecydowanie szybciej niż rośliny miłe dla naszego oka i w każdych warunkach pogodowych
Gdy już uporamy się z ostatnia rabatką i wydawałoby się, że już jest ślicznie, to okazuje się, że możemy zaczynać od początku. I tak w kółko.Ale coś w tym musi być, że chce nam się od nowa i ciągle
Talary Judasza są ozdobne z perłowych blaszek, powstających po przekwitnięciu. Nadają się do suchych bukietów.
Szkoda magnolii
, miała cieszyć, a gdzieś ją poniosło....

Talary Judasza są ozdobne z perłowych blaszek, powstających po przekwitnięciu. Nadają się do suchych bukietów.
Szkoda magnolii