Witam serdecznie
Mój M po którymś tam programie w TV gdzie była mowa o zawartości mięsa i dodatków w wędlinach powiedział > " Nie kupuj tego gu... , bo szkoda się truć " .
No i co tu dać do chleba
Do sprawdzonego już przez Was przepisu na mięsko bez pieczenia trzeba było coś nowego wymyślać.
Najpierw były pieczenie i pasztety > z mięs mieszanych.
Później trafiłam na przepisy z szynkowara ( na forum też ktoś polecał, ale jakoś mi się o nim zapomniało

)
Trafiłam na tą stronkę
PRZEPISY >>> obejrzałam ten
FILM jak to się robi
Następnym krokiem by
ZAKUP
Trochę czasu trzeba poświecić na gotowanie i nie jest tak szybko jak mięsku bez pieczenia, ale efekt jest powalający
Na aledrogo są rożne szynkowary i tańsze ( aluminiowe ) można dokupić woreczki ( ja kupiłam > bo łatwiej się wyjmuje i powstała galaretka ładnie zastyga na mięsku ) i posmaku metalu nie będzie .
Gorąco polecam > smacznie, bo daje to co lubimy > świeże, bo robimy kiedy jest potrzeba > zdrowo, bo bez dodatku chemii
