Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Edyta Maria
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 paź 2015, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Moniko, ja również przyszłam przywitać się w Twoim nowym wątku i życzyć dużo zdrowia i radości z pięknego ogrodu!
Gratuluję również docenienia przez czasopismo Magnolia, że stworzyłaś tak cudowne miejsce :)
Moniko, mam małą prośbę. Ponieważ nie mam wystarczających uprawnień, aby otworzyć wątek o nadwyżkach w Twoim ogrodzie, mogłabyś napisać w innym wątku, co miałabyś do zaoferowania? Jesienią otrzymałam od Ciebie liliowce i irysy :)

Pozdrawiam!
Edyta
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Magnolię mam i ja!!!
Monia brawo! Należało Ci się!
Ogród należący do ścisłej czołówki moich ulubionych. ;:215
Szkoda, że zdjęcia nie mogły zająć z 10 stron, bo brakło kilku moich ulubionych zakątków-widoczków.
Jeszcze raz wielkie gratulacje. Czekam na Maję!!! ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Przyłączam sie do gratulacje, równiez i ja gazete upolowałam, ogórd prezentuje sie super :-)
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Aż sobie gazetkę kupiłam, całkiem ciekawa. Gratuluję artykułu i pięknych zdjęć.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Nareszcie się doczłapałam.Cały zeszły rok bez Twojego pozwolenia buszowałam po ogrodzie .Uwielbiam w nim przebywać . Uważam że ogrody tworzą tylko wrażliwi ludzie o pięknym wnętrzu .Trzeba mieć w sobie ogromne pokłady miłości do świata ,ludzi,przyrody , żeby pracą rąk malować takie obrazy .Tworzenie wokół siebie piękna to jak oddech niezbędny do życia.Dzięki za Twój ogród bo powoduje że się uśmiecham,wzruszam i napełniam dobrą energią. ;:167 ;:167 ;:167 . ;:196 Elżbieta
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Mam i ja :D Monia, specjalnie dla Twego ogrodu kupiłam "Magnolię".
Zdjęcia jak zwykle zachwycają. Gratuluję ;:196 .
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

I ja gratuluję!
Po obejrzeniu Twoich zimowych zdjęć chyba nikt nie ma wątpliwości, ze warto zostawiać zeschnięte byliny na zimę. Rabaty są nie mniej malownicze niż latem.
Mam dwa pytania:
- gdzie zamawiasz rozchodniki?
- skąd masz kamienną szyszkę? Też chcę taką!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moni, gratulacje, w pełni zasłużone ;:180
Zgadzam się z Aneczką:
Moniś no to teraz czas jednak na tę Maję w Ogrodzie. ;:65 ;:65 ;:65
Nie czaj się tylko ryzykuj. ;:196 Zdecydowanie masz się czym chwalić, więc rób to! ;:215
Tak, zdecydowanie Maja ;:108
Może zresztą sama się do Ciebie odezwie, jak jest na bieżąco z prasą :;230
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Jestem za a nawet bardzo za. Jak Cię Maja sama nie znajdzie to my jej pomożemy ;:196
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zakupiłam dziś Magnolię :heja
Gratulacje ;:138
Moja mama pyta co to za hortensja :?:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Witam wszystkich w niedzielny, zimowy i śnieżny poranek :wit :wit
Dziękuję Wam, kochani, za przemiłe komentarze ;:180 :D Czas również na Wasze zgłoszenia do Magnolii - można śmiało próbować. To bardzo miłe zobaczyć swoje poczynania ogrodowe w prasie :D Gdyby nie namowy Anitki, w życiu bym się nie zdecydowała, ale teraz nie żałuję i jestem wdzięczna za namowę, bo tak mnie podbudowaliście po tym artykule, że aż chce mi się wiosny ;:4 Chyba było mi to potrzebne, żeby nabrać nowej, pozytywnej energii, bo z powodu choroby taty i konieczności stałej opieki nad Nim, jestem nieco zdołowana i czasami na nic nie mam ochoty ;:222 . Udziela się to również pozostałym domownikom ;:218 . Na szczęście idzie wiosna, a wraz z nią nowe oczekiwania, plan i marzenia ogrodowe, których realizacja pozwoli oderwać się nieco od szarej codzienności ;:333 . Cieszę się, ze jesteście i wspieracie, bo to bardzo pomaga w chwilach zwątpienia, które chyba każdemu się zdarzają ;:4
Dzisiaj nadrobię nieco zaległości w fotkach, bo ostatnio starałam się być na bieżąco w Waszych wątkach, a swój nieco opuściłam ;:131
Pewnie niczym Was nie zaskoczę, gdy napiszę, że zasypało nas dużą ilością śniegu od wczoraj? Mróz zelżał, bo ostatnio było już -18', ale na szczęście idzie ku wiośnie i dzisiaj nieco cieplej, choć śnieg prószy nieustannie
Obrazek

Wczorajszy poranek był znacznie zimniejszy z temp.-18'C, ale za to był piękny, wyrazisty wschód słońca, który podziwiałam z salonu
Obrazek

Chwilę później patrzę sobie, a tu taki widok przy tarasie
Obrazek

To sarenka przyszła wygryzać żurawki :lol:
Obrazek

Patrzę dalej, a tu druga nadchodzi od strony łąk - jak widać, nie mamy ogrodzenia, więc sobie mogą w każdej chwili przejść z łąk i spacerować po ogrodzie
Obrazek

Sarenki są dość spokojne, nawet gdy nas widzą blisko, bo wiedzą, że nikt im tu krzywdy nie zrobi ;:333

Na rondzie straciłam 2 bukszpany, które przez przypadek najechał w nocy samochodem mój syn (wyjeżdżał z garażu i w zamyśleniu zamiast hamulca wcisnął gaz :? ) :evil: Są wyłamane i nie wiem, czy czekać aż odbiją (pewnie to potrwa 2 lata zanim się w miarę odbuduje), czy kupić nowe w to miejsce ;:218 Na zdjęciu nie widać, bo tego nie uchwyciłam, ale są dwie duże dziury ;:145
Obrazek

Roślinki cierpliwie czekają na wiosenne cięcie
Obrazek

Zima, zima, zima... Kilka zdjęć z początków opadów śniegu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni zdjęcia Ci się zdublowały i nie ma ronda.
Bardzo lubię oglądać Twój ogród, nawet w zimowej szacie. Jednak wiosna i lato to jest to. ;:215 Może choć kilka wspominkowych zdjęć zapodasz? Swoich ulubionych? ;:183
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni Twój ogród zimową porą wygląda również bajecznie jak i latem ;:108
Sarenki za oknem,ale to musi być super widok,szkoda troszkę żurawek,ale pewnie odrosną na wiosnę.
Trzymam kciuki za tatę,aby powrócił do zdrowia,byle do wiosny to i nastroje będą bardziej optymistyczne ;:108

Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Moni zdjęcia Ci się zdublowały i nie ma ronda.
Bardzo lubię oglądać Twój ogród, nawet w zimowej szacie. Jednak wiosna i lato to jest to. ;:215 Może choć kilka wspominkowych zdjęć zapodasz? Swoich ulubionych? ;:183
Dzięki za czujność, Aneczko ;:196 Już poprawione foto :D
Mówisz, żeby powspominać? Zaraz cosik znajdę ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Moni Twój ogród zimową porą wygląda również bajecznie jak i latem ;:108
Sarenki za oknem,ale to musi być super widok,szkoda troszkę żurawek,ale pewnie odrosną na wiosnę.
Trzymam kciuki za tatę,aby powrócił do zdrowia,byle do wiosny to i nastroje będą bardziej optymistyczne ;:108

Buziaki ;:196
Dziękuję, Aniu - mój tato raczej już nie wróci do lepszej formy ;:185 Cierpi na chorobę Alzheimera, a do tego ma problemy nowotworowe ;:145 To trwa już długo, ponad 3 lata, ale problemy są coraz większe i czasami nachodzi kryzys psychiczny ;:222 Raczej jestem osobą bardzo optymistyczną i pełną uśmiechu, ale wiesz... są chwile, które zdejmują uśmiech z twarzy. To chyba dlatego tak intensywnie wyżywam się teraz w ogrodzie, żeby mieć taką odskocznię. W tej chwili nie za bardzo możemy gdziekolwiek ruszać z domu - zawsze ktoś musi być i pełnić opiekę, więc gdy jest ciepło, więcej czasu spędzam w ogrodzie - biorę wówczas tatę do ogrodu, żeby mieć Go na oku i sobie pracuję z doskoku w czasie sprawowania opieki.
Ach, życie... Nieustanna walka ;:134
Czy Ty również tak bardzo czekasz na wiosnę? ;:3 Jakie masz plany ogrodowe na nowy sezon?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”