Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Aneczko czytam i oglądam. Wspaniałe wakacje, wyjazdy i widoki. Zgubienie dziecka i ja w tym roku przerobiłam, fakt była to tylko jedna, mała wyspa na Kaszubach , ale strachu i płaczu dziecko się najadło, mama też ;:202 . Cudowny ogród i zakupy już robiłaś?, ja dopiero się zbieram z myślami ;:306 .
Awatar użytkownika
tulpe
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 maja 2015, o 13:52

Post »

Niezbyt się udzielam ale poczytuję sobie Twój wątek Aniu. Masz rękę do kwiatów. Muszę wrócić do Twoich postów sprzed roku i przypomnieć sobie jak sadziłaś tulipany, bo niestety u mnie nornice grasują. Podoba mi się u Ciebie to, że wszystko jest takie niepospolite ;)
Monia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie Kochane w ten słoneczny piąteczek. :D

Troszkę ostatnio popadało, mam więc w planach trochę przesadzania w weekend. ;:65 Muszę poszerzyć rabaty (znowu :twisted: ) bo mi się ciasno porobiło. A i miejsca na nowe cebulowe nasadzenia trzeba pozyskać.

Dziś poszłam do Lidla po czosnki Gladiatory. Niestety przytachałam nie tylko je. ;:131

Obrazek

Koniec. KONIEC z zakupami cebulowych! No chyba, że później na wyprzedażach co nie co w łapki wpadnie.
Znów prawie 300 cebul do wsadzenia. A miejsca jak na lekarstwo. ;:224

Dorotko polecam Biedrę i Lidla, mają tam naprawdę ładne odmiany w dobrych cenach.

Obrazek

Kleo Córo marnotrawna tego forum... wróciłaś!!! ;:168 I mojego ogródka susza nie ominęła. Po prostu robię zdjęcia tym roślinom co jako tako wyglądają. ;:333
Dla Ciebie, Twoja dziewanna :)

Obrazek

Andziu cieszę się, że zajrzałaś i szkoda, że tak rzadko u siebie fotki wrzucasz. Chętnie będę podglądać "moje" tulipany u Ciebie. :lol:

Obrazek

Obrazek

Soniu dziękuję za pamięć. Wrzesień to dla mnie szalony czas. Nie dość, że dwójka dzieci własnych, to jeszcze 30 przysposobionych na kilka godzin dziennie.

Obrazek

dorkow0 jak tylko moje trawy rozrosną się trochę i nabiorą ciałka (może już w przyszłym roku..?) to chętnie zasypie Was ich zdjęciami, bo też je uwielbiam!
Dorota specjalnie dla Ciebie Proso Prairie Sky z Werbeną Patagońską:

Obrazek

AnaAn witaj u mnie. Mam cztery sztuki Sweet Summer Love, poupychane na kratkach między innymi clematisami. Bardzo je lubię!!! Mają tylko jedną wadę -kwitną za krótko, bo dwa miesiące. :roll:
Deszcz zaczyna przepadywać coraz częściej, to i przesadzanie i sadzenie cebul będzie lżejsze. Z tym drugim ja czekam do października.
Ode mnie masz Pomponellę:

Obrazek

Dorotko no to witaj w klubie dwuseteczek. :roll: A tak na poważnie to, nie ważne ile, ważne że wiosną będą kwitły nam cebulowe!
A policzyłaś w końcu swoje cebule?

Obrazek

Pepsi ja na bank biedrowych cebulek u Ciebie nie wykupiłam. Szukaj winnego gdzie indziej. ;:306 Niestety mam do Ciebie za daleko. ;:224

Obrazek

Grażynko jak dla mnie to tulipany muszą być właśnie tak na gęsto! Nie inaczej.

Obrazek

Obrazek

Chemilakowo i jak ogród? Oparł się upałom na czas Twojej nieobecności?

Obrazek

Marlena co do Larissy, to co się odwlecze to nie uciecze... ;:183 A na zachętę...

Obrazek

Kasiu masz rację, nie ma to jak różnorodność ogrodowa. Gdyby każdy miał tak samo, to byłoby nudno. ;:222

Obrazek

Ilono, o zgrozo, aż miło czytać, że nie tylko ja przeżyłam zgubienie dziecka. :oops: Tzn, nikomu tego nie życzę ale okazuje się, że to nie jest tak rzadkie zjawisko. :oops: Na szczęście wszystkie nasze historie skończyły się happy endem.
Dla Ciebie jeszcze raz Pastella:

Obrazek

Obrazek

Dorciu ;:196

Obrazek

-- 11 wrz 2015, o 12:52 --

Monia -tulpe witaj na forum i u mnie! ;:168 Dziękuję za dobre słowo. Staram się, by mój ogródek był ładny, dla mnie w szczególności. :wink: A jak podoba się jeszcze innym to już pełnia szczęścia.
Mnie póki co, wkurza mnie to, że wszystko to jeszcze młode nasadzenia, maksymalnie trzyletnie. A ja tak lubię stare zarośnięte ogrody. No nic... trzeba poczekac i poćwiczyć cierpliwość. ;:215
Ja niestety też mam nornice. Tulipany sadziłam w doniczkach. Zakwitły wszystkie.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No, tym razem zwierzęta zdrowe, dorodne z wszystkimi kończynami na swoich miejscach, brawo ;:183
A to, to cóż to?

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu wspaniałe zakupy:) I ja dziś pognałam do Lidla ,ale ja bardzo skromnie,tylko 2 paczki tulipanów...Muscari nie widziałam, achętnie bym je capnęła ;:108 Hiacyntów nie kupiłaś?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu staram się dopieszczać nie tylko kwiaty. :wink: Zwierzęta też. :wink: Nawet nornic zbytnio nie gnębię. :wink: Tamten pająk to po prostu przybłęda. Na bank od sąsiada przylazł. ;:183
A ten kwiatek to marcinek. Mam jeszcze niskie fioletowe. Większość jednak wiosną wydałam. :D

Aniu nie kupiłam hiacyntów. Zaczekam na wyprzedaże. W zeszłym roku praktycznie tylko one ostały się do wyprzedaży. Kupię jak będą przeceny. Choć ze mną, to w sumie nigdy nic nie wiadomo. ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorzucę jeszcze moje własne rozplenicowe kłoski. :tan

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Zapodziałaś mi się,w cebulowym o Tobie sobie przypomniałem :lol:
I dwie sprawy-jestem dumny jeśli o zakupy cebul chodzi ;:180
A gdzie zdjęcia tych wszystkich powojników,które tak namiętnie rok temu kupowałaś?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu jak to własne kłoski? Masz ją z nasion? ;:oj
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu od poprzedniego postu cebul jeszcze przybyło ;:306 Wielkie liczenie jutro, ale coś czuję, że 200 szt. przekroczone :;230 Teraz będę się ;:24 gdzie to wszystko upchnąć. A cebule hiacyntów też wliczamy? Czy same tulipany? :wink:
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Tak Aniu, wróciłam pokornie na łono FO. Mam nadzieję że na dobre. :D Dziewanna wyrosła Ci pięknie, cieszy mnie to bardzo. Pod wpływem Twojego podjudzania też zamówiłam cebulowe! Boże, jaka ja wpływowa jestem, za grosz silnej woli! ;:112 Łupem padłu głównie tulipany, zwłaszcza te papuzie. Mam w tym roku na nie fazę. Pięknie rosną Ci trawy. U mnie przez tę suszę nawet nie zakwitły. Mają rozmiary o połowę mniejsze niż w ubiegłym roku.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczorową porą. :wit
Pojechałam dziś na działeczkę. Rowerkiem. Zapragnęłam po drodze zobaczyć co tam w "Ciastkoramie" słychać... no i mam za swoje...

4x trawa Carex Ice Dance
1x Zebrinus
4x jeżówka Baby Swan White
3x hosta Wide Brim

Wszystko piękne, zdrowe i jędrniutkie.
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że wszystko to za bezcen. Cała obsługa działu ogrodniczego zastanawiała się jak ja dam radę zapakować to wszystko na rower. No jak się nie da, jak się da! ;:215

Obrazek

Obrazek

Na działce częśc zdobyczy już posadziłam. Musiałam oczywiście darń drzeć. :lol: Reszta jutro.

Kleo a podlewałaś ogród, czy nie miałaś czasu i na to? Wiadomo, że żadne podlewanie nie da tego co regularny deszcz ale lepszy "rydz jak nic". Pochwal się jakie tulipany zamówiłaś.

Obrazek

Dorotko liczymy wszystkie cebulowe, które zakwitną wiosną. :D Ja też medytuję gdzie to upchnąć, bo naprawdę nie mam miejsca. ;:24

Obrazek

Aniu niestety nie. Te rozplenice nie są mojego siewu. Chodziło mi o to, że w końcu i u mnie się wykłosiły. ;:131

Obrazek

Obrazek

Mati witaj. Po pierwsze: też jestem z siebie dumna, jeśli chodzi o zakup cebulowych. Pewnie jak przyjdzie do sadzenia to juz taka dumna nie będę. ;:306
Po drugie: zdjęcia powojników były, gdy te kwitły. Teraz posucha w kwitnieniu, to i zdjęć nie ma. Ale coś tam specjalnie dla Ciebie dziś zrobiłam.

Obrazek

A tu Swany w rozchodnikach:

Obrazek

I gipsówka:

Obrazek

A na kolorowe sny zostawię Wam Larissę pięknie wybarwioną:

Obrazek

Obrazek

I Pastellę:

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Na szczęście do pobliskiej XCiasto masz też daleko, to może i dla mnie coś zostanie :D
Podziwiam Anka za temperament i za umiejętność jeżdżenia na rowerze z tyloma donicami ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Aniu, no mnie rzeczywiście zainteresowało, jak żeś tyle donic na rower wpakowała. Nie masz aby jakiegoś zdjęcia z tej, niewątpliwie, owocnej przejażdżki. :D
Kompozycje hortensji z trawami świetne. Rozplenica ładnie kwitnie.
Róże, u Ciebie wyglądają pięknie. :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ania , ale żałuję, że Cie nie widziałam z tymi donicami, to musiał być widok :)

A tak z ciekawościo ile jeżówki w Ciasto?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”