Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Właśnie, czy robinia pachnie? Zwyczajna robinia biała czyli akacja to moja zmora od kilku dni....Tak kwitnie a jej zapach unosi się wszędzie.Mam takich drzew cały szpaler przy domu a jestem alergiczką ...Ten zapach mnie tak męczy że jestem zdolna je wszystkie wyciąć w nocy.... ;:124 To by się sąsiedzi rankiem zdziwili. :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu ty wrzucasz fotki przez fotosika? Jak to jest z tym limitem zdjęć? nie mogę już nic dodać....pomocy!!!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mati dziękuję. Robinia niestety nie pachnie, a szkoda, bo zapach dla mnie to dodatkowy atut ;:108 Dla robinii specjalnie trzymałam miejsce, miała stanowić taką kropkę nad i tej rabaty, nie wiem czy zmieściłaby się jeszcze jedna...
asiu jak już napisałam matiemu robinia nie pachnie, dla mnie to mały minusik, ale skoro ty jesteś alergikiem to dla ciebie plus. Jednak są również odmiany pachnące. Ja akurat lubię zapach akacji. A ty jesteś zalogowana na fotosiku? Dziewczyny mi doradziły, żeby wrzucać bez logowania. Ja korzystałam z fotosika, ale potem odkryłam tinypic i teraz korzystam z tego (również bez logowania).
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosiu, jak tak patrzę na Twojego Ruppla to dochodzę do wniosku, że Jurek ma jednak rację, że to Nelly Moser. ;:108
Nie widzę u Ciebie dużo liści pojedynczych tak jak u mnie a za to masz mnóstwo trójdzielnych, czym właśnie charakteryzuje się Nelly.
Ściana powojnikowa pięknie się już prezentuje a będzie coraz ładniejsza. ;:138 ;:138
Tylko po co tam wcisnęłaś krzewuszkę ;:306 jej kratka nie potrzebna a zajmuje miejsce kolejnym powojnikom. ;:oj
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu bardzo dziękuję, w takim razie clemek oficjalnie zmienia nazwę :wink: Krzewuszka rosła tam pierwsza, zanim wpadłam po uszy z powojnikami, a że do tej pory była mała i niewiele miejsca zajmowała to ją tam zostawiłam... Teraz boję się ją ruszać, żeby jej nie uszkodzić, ale jak zobaczyłam u ciebie jakie to rośnie krzewisko to chyba będę musiała zaryzykować...
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Gosiu, gratuluje robinii, jest prześliczna ;:215
Uśmiałam się z sasanki, rzeczywiście, coś jej się pokręciło :;230 ale co tam, w końcu to wolny kraj, więc niech sobie kwitnie ;:224

Taką mam ochotę na truskawki, że dziś idę kupić ( jeszcze nie smakowałam w tym roku). I może zrobię z nimi jakiś serniczek na zimno ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu przepraszam cię bardzo, dopiero teraz zobaczyłam, że odpowiedź skierowaną do ciebie zatytułowałam do Asi... Nie wiem jak mogłam walnąć takiego zonka...
Marlenko znajdź w swoim ogrodzie miejsce choć na kilka krzaczków własnych truskawek, wierz mi - żadne nie smakują lepiej :wink:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu :tan nic nie szkodzi , mogę być i Asią.... :;230
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Witaj ;:7
Od samego początku prześledziłam Twój wątek :) mnóstwo kwiatów ;:63
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Masz rację Gosiu, powinnam wygospodarować kawałek miejsca na truskaweczki ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu len ma niesamowity kolor, ;:oj jest jednoroczny. :?: Firletka smółka też szaleje pięknym różem, a szałwie podziwiam, bo też je lubię, za niezawodność. ;:215 Dereń masz miniaturkę, czy zwykły. :?: Mój Sibrica rozrósł się bardzo i zagłusza inne rośliny.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu dziękuję za wyrozumiałość ;:180 . Jak zdjęcia? Dało się wrzucić?
Ogrodniczko Asiu witaj w moich skromnych progach :wit Trochę się tego uzbierało, chociaż większość jeszcze malutka z ubiegłego roku.
Soniu len mam kilka lat, nie jest jednoroczny, na dodatek się rozsiewa, więc jeśli nie wyprosisz go ze swojego ogrodu to raczej sam z niego nie zniknie :wink: Też lubię te jego błękitne kształtne kwiatuszki. Dereń jest zwykły, tylko jeszcze mały. Ja akurat chcę, żeby się rozrósł i zastawił siatkę. A nie próbowałaś utrzymać swojego "w ryzach" przycinaniem? Ja mam nadzieję, że w swoim czasie to wystarczy...
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit pospacerowałam po twojej działeczce i z ciekawością poczytałam o kolejach jej tworzenia i ukwiecania. Masz już dużo pięknych roślinek ;:138 . Muszę przyznać, że trochę "zazdrościłam" Ci , że już momencie zakupu miałaś na działce trochę kwiatków i krzewów / bo moja poprzedniczka tak zapuściła działkę , ze praktycznie nic na niej nie było oprócz trawy i pokrzyw po pas/. Wielkie brawa dla Ciebie, za takie duże zmiany i tworzenie co rusz nowych rabat ;:138 .
pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu dało się wrzucić,fotosikiem ale nie zalogowana.Dzięki za podpowiedź.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

krasna Bożenko witaj :wit Przyznaję, że takie dodatki do domu bardzo mnie ucieszyły, ale z kolei pusta działka działa większe pole do manewru. Ja musiałam się dostosować do rosnących roślinek, bo pozbywać się ich nie miałam serca, a ty mogłaś zrobić co tylko zechciałaś. Wpadłam do ciebie na chwilkę, więc wiem już, że zechciałaś sporo ;:oj ;:215
Olu cieszę się, ale ja tylko przekazałam rady bardziej doświadczonych forumek :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”