Marysiu bo ty masz żyłkę kolekcjonerską i kręcą cię nowości i rośliny trudne w uprawie i to ci się chwali

bo dzięki tobie poznaje ciekawe rośliny
Aluniu cieszę się, że ci się podobają moje fotki te które zaraz wstawię dedykuje tobie
Alicjo a ja mam wrażenie, że u mnie wszystko opóźnione, gdzie nie zajrzę tam widzę kwitnące kwiaty, które u mnie są jeszcze w pąkach to chyba zależy od umiejscowienia ogrodu.
Aniu tak te żółte kwiaty to jaskry, dostałam od przemiłej, forumowej koleżanki trzy małe kępki a teraz to już wielka żółta plama. Rozrastają się w zastraszającym tempie przez rozłogi ale na szczęście łatwo je usunąć po prostu wyrywam i z głowy. Dziękuję Anuś, ze tak odbierasz mój ogród
Justynko masz rację
Gosiu fajnie
Reniu to jest imperata cylindryczna Red Baron, późnym latem czerwienieje w całości, rozrasta się przez rozłogi ale niezbyt szybko i za to ją bardzo lubię.
Iwonko a ja cię podziwiam, że zgromadziłaś tyyyle roślin
Soniu masz bystre oczy ja dopiera jak się przyjrzałam zauważyłam tego tulipana
Dorotko masz racje

dlatego część z roślin na jesieni zostanie podzielona i pojedzie do ciebie, Szykuj szpadel i mięśnie bo trochę tego będzie
Graziu będzie mi ogromnie miło, spaceruj ile dusza zapragnie
Aniu to fakt, busz mam i trochę mnie to martwi bo rośliny nawzajem się duszą i niestety będę zmuszona na jesieni i w przyszłym roku niektóre kwiaty podzielić na mniejsze kępy
Wandziu tak

mszyce uwielbiają te krzewy, ja już pryskałam dwa razy i opryskiwacz mam cały czas w pogotowiu bo nie wiadomo kiedy znów zaatakują. A jak długo kwitnie....

tak dokładnie to nie pamiętam ale dwa tygodnie to na pewno.