Mój zielony świat cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.5

Post »

Aniu pięknie ;:138 , chyba u Ciebie jest cieplejszy klimat .Kwiaty ślicznie rozkwitają i cieszą oko .Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu pięknie ;:167 Twój ogród też może być inspiracją. Jest cudowny podobnie jak Marty :) Cieszę się, że floksy dają radę. One się bardzo szybko rozrastają. Aniu to żółte to jakieś jaskry? Są śliczne. Wiosną takie żółte kwiaty wyglądają niesamowicie i zawsze przyciągają mój wzrok. Takie słońca wśród zieleni. U mnie teraz kwitnie pełnik. Uwielbiam go za tę jego wiosenną, żółtą radość :)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Cudne te Twoje rabatki, no i te plamy kolorystyczne, ale można sobie na coś takiego pozwolić tylko przy większych działkach ;:174
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, rosną w słońcu. Już się naprostowały :D
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu widoki śliczne a mnie zaciekawiły Twoje trawy zwłaszcza ta pierwszo planowa na ostatnim zdjęciu ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj jak ładnie, duże grupy roślin, jak bym tak chciała, ale miejsca mało, roślin dużo, pięknie to wygląda Aniu ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu dereń i lilak ładnie kwitną, bodziszek żałobny jeszcze z czarnym tulipanem. ;:oj Oczywiście podziwiam trawy, Red Baron :?: już coraz ładniej wybarwiony.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu a ja stwierdzam, że masz wszystkiego nie dużo a za dużo :;230. Mówisz, że Marty (Koziorozec) ogród jest dla Ciebie inspiracją, a dla mnie Jej i Twój. Oba są cudowne , takie dojrzałe, rozrośnięte. ( i piękne zdjęcia).
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Skorzystałam z zaproszenia i z wielką przyjemnością znowu odwiedziłam Twój ogród :D
Pospacerowałam,wypodziwiałam i....jeśli pozwolisz to jeszcze nie raz Cię odwiedzę,bo bardzo lubię Twoje ogrodowe kompozycje ;:333
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O i tu piękne orliki i bodziszek ten ciemny cudny. :)
Dereń mamy taki sam, lubię go,ale w tym roku go troch przycięłam, bo musiałam miejsce dla nowych roślinek na rabacie stworzyć ;:108
Żurawki piękne .W ogóle tam masz busz piękny ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, ja zapytam o kalinę. Zastanawiam się, czy ją posadzić, ale czytam w necie, że bardzo lubią ją obsiadać mszyce. Czy to prawda i czy trzeba kilkakrotnie opryskiwać to drzewko? A kalina to w ogóle długo kwitnie? Tak jak bzy czy dłużej?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu bo ty masz żyłkę kolekcjonerską i kręcą cię nowości i rośliny trudne w uprawie i to ci się chwali ;:63 bo dzięki tobie poznaje ciekawe rośliny ;:333

Aluniu cieszę się, że ci się podobają moje fotki te które zaraz wstawię dedykuje tobie ;:196

Alicjo a ja mam wrażenie, że u mnie wszystko opóźnione, gdzie nie zajrzę tam widzę kwitnące kwiaty, które u mnie są jeszcze w pąkach to chyba zależy od umiejscowienia ogrodu.

Aniu tak te żółte kwiaty to jaskry, dostałam od przemiłej, forumowej koleżanki trzy małe kępki a teraz to już wielka żółta plama. Rozrastają się w zastraszającym tempie przez rozłogi ale na szczęście łatwo je usunąć po prostu wyrywam i z głowy. Dziękuję Anuś, ze tak odbierasz mój ogród ;:196

Justynko masz rację ;:108

Gosiu fajnie ;:333

Reniu to jest imperata cylindryczna Red Baron, późnym latem czerwienieje w całości, rozrasta się przez rozłogi ale niezbyt szybko i za to ją bardzo lubię.

Iwonko a ja cię podziwiam, że zgromadziłaś tyyyle roślin ;:180

Soniu masz bystre oczy ja dopiera jak się przyjrzałam zauważyłam tego tulipana :lol:

Dorotko masz racje ;:198 dlatego część z roślin na jesieni zostanie podzielona i pojedzie do ciebie, Szykuj szpadel i mięśnie bo trochę tego będzie ;:306

Graziu będzie mi ogromnie miło, spaceruj ile dusza zapragnie ;:196

Aniu to fakt, busz mam i trochę mnie to martwi bo rośliny nawzajem się duszą i niestety będę zmuszona na jesieni i w przyszłym roku niektóre kwiaty podzielić na mniejsze kępy :(

Wandziu tak ;:108 mszyce uwielbiają te krzewy, ja już pryskałam dwa razy i opryskiwacz mam cały czas w pogotowiu bo nie wiadomo kiedy znów zaatakują. A jak długo kwitnie.... ;:131 tak dokładnie to nie pamiętam ale dwa tygodnie to na pewno.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu kalina cudna, ale wszyscy narzekają na mszyce. Żurawka kwitnie na biało. :?: Szukam takiej na słońce. Czosnki karatawskie śliczne, moje ulubione, nadal ze zdrowymi liśćmi. ;:215 Białe kępki to skalnice. :?:
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Bardzo mi się podoba kalina - ja w ogrodzie nie mam ale przy płocie moim ma sąsiadka. Oblepiona jest cała mszycami i wiecznie chodzę i psikam bo niedaleko mam róże i boję się że przeniosą się na moje roślinki. :cry:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,cudnie jest w Twoim ogrodzie ,piękne zestawienia i rośliny,ja mam parę kalin w ogrodzie bo sobie od mojej odkopałam młode sadzonki i nie narzekam na nią z mszycami ,zawsze pryskam jak jeszcze nie kwitnie i potem spokój ,nigdy już więcej nie muszę powtarzać pryskania ,ale jeden raz obowiązkowo ,nawet jak jeszcze nie pojawiła się mszyca,jakoś potem ich już nie ma ,Aniu zdjęcia też robisz wspaniałe ,Twój ogród jest mi jakoś bardzo bliski,pozdrawiam i miłego dnia życzę ,u mnie przed chwilą przeszła burza i znowu mocno popadało, ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”