Zielony Świat Moniki cz. 9

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 9

Post »

Monia szalejesz na działeczce,altanka rozerana w planach rabata różana,super....
Niunia1981 pisze:"krokodylków" mam 4 odmiany
o kurcze ;:oj nawet nie pomyślałam że może być kilka odmian,moja ma być taka "zwykła" różowa ale listki jej bardzo mi się podobają,już nie mogę doczekać się kwitnienia u Ciebie,na pewno piszę się na sadzonki. :wink:
Niunia1981 pisze: Pochwal się co kupiłaś fuksjowo-pelargoniowego??
ależ proszę bardzo:pelargonie: 1.skies of italy,2.dylan cherone,3.regina,4.bev foster
fuksje:1.pepermint candy,2.mini rose,3.corsage,4.vincent van gogh,5.depardieu,6.flaying scotsman,7.manfried kleinau/8.imperial fantasy,9.sea shell,10.heri casudo,11.miniature jewels
a miałam nie szaleć :roll: czyli jak zwykle wyszło inaczej niż miało być mam słabość.....dziś mama miała zerknąć na fuksje w tesco,jak coś ładnego to 2 ma mi kupić :wink: a w czwartek w lidlu mają być roślinki lantany,oleandry,psianki i inne,mam plan zerknąć tam,dziś pelargonie,ale nie wybieram się,może i dobrze.....nie mogę prowadzić auta,w sobotę byliśmy na weselu kolegi,wczoraj na poprawinach a wieczorem na poprawinach poprawin :D weekend bez dzieci mieliśmy,dziś mama odwiezie mi dziewczynki,koniec szaleństw.
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Czy juz powyprowadzałaś towarzystwo na dwór? Ja w sobotę wywlokłam wszystkie skrzynki, poprzesadzałam , zmieniłam ziemię i czekam :). Krokodylka tez mam jednego, zresztą po raz pierwszy, więc ciekawa jestem jak będzie mu u mnie :).
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No to piękne zrobiłaś zakupy i widzę że kolejne się szykują. ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nawet altanka się nie oprze różycom ;:306 A jakie będziesz sadzić? masz już zamówione? może pisałaś już ale nie mogę znależć
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak ja lubię dokumentację wiosny - jak wszystko rośnie aż chce się żyć ;:3
A wiadomo już, jakie róże konkretnie? Czy jeszcze wybierasz?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Siemanko :wit

Obrobiłam się z papierami i mam chwilkę na forum ;:138

Melaso - oj tam - altanka stara mała i dziurawa - część poszła do sąsiada do spalenia a z części zrobimy obrzeża do rabat. Wczoraj byłam w LM po beton na fundament do płotu - taaaaa, wyszłam jeszcze z lampkami solarnymi i dwoma pelargoniami zwisającymi, strach się bać ;:306
Kingo crazydaisy - no do tych róż to jeszcze troszkę. A chłopaki mieli frajdę przy demolce, jak małe dzieci ;:306
Krysiu Karo - tacy fachowcy to skarb ;:333 jeśli chodzi o róże to część kupiłam dwa lata temu i ładnie rośnie na miejscy tymczasowym a część mam już wybrana i jak tylko będzie można to zamówię - w tym roku rabatka już będzie gotowa ;:138 Co do balkonu to w tym roku trudna sprawa - nie dostałam jeszcze zamówionych pelargonii i stoję z robotą bo konkretne rodzaje idą do konkretnych doniczek i nie posadzę swoich zimowanych póki nie wiem na co się załapię ;:223 ale mam plan poprzesadzać część w poniedziałek bo mam wolne. No i jeszcze planuję zakup balkonowy - jakieś wieloletnie pnącze - teraz jestem na etapie wybierania.
Renatko remik19 - dziękuję w imieniu roślinek, oby tak dalej ładnie się sprawowały ;:138
Kasiulo17 - poznaję poznaję, buszuj do woli po moich skromnych włościach, bardzo mi miło że do mnie zajrzałaś ;:196
Patrycjo Filigranowa - oj ja tez już nie mogę się doczekać i rabatki różanej i kwiatuszków na balkoniku - tym bardziej że mam kilka nowości :uszy
Natalko blueberry - od kilku dni przynoszę z piwnicy doniczki na balkon - za jakimś kursem mój szanowny M. się pyta:
- Kiedy będzie busz?
- Co ??
- Kiedy będzie busz na balkonie?
- A czemu pytasz?
- Bo zawsze był o tej porze.
- I co?
- No nie ma jeszcze, kiedy będzie?
- A stęskniłeś się?
- Tak.
- A czemu?
- Bo zawsze był ;:306
Renatko renatas - kogo ja widzę?? Jak fajnie że jesteś - specjalnie dla ciebie będzie zaraz fotka skrętnikowa ;:196
Dorotko koniczynko - no na widok altanki się nie załapałaś ale mam nadzieję że niedługo do mnie zawitasz ;:224
Madziu MagdaB2701 - no dobra - 3 mam krokodylki w domu i 1 zamówiony, każdy inny kolor kwiatków :tan ty też ładnie poszalałaś zakupowo. Ja się boję wchodzić nawet do Biedronki.
Izuś Izary - gzie tam, połowa doniczek jeszcze w pracy ;:224 na razie wożę pelargonie do domu, fuksje wystawię po 15-tym maja dla pewności.
Joluś April - altanka dobrze nam służyła przez 3 sezony ale róże ważniejsze. Listy chyba nie wstawiałam - poszukam w domu i napiszę, ale wybrałam same sprawdzone odmiany - terminatorki ;:108
Dorotko Malachitek - wiosna to najepsza pora, z ziemi wyłażą roślinki o których zupełnie zapomniałam że posadziłam jesienią i co chwilę mam jakąś niespodziankę :;230

-- 29 kwi 2015, o 14:32 --

Coś kolorowego - debiut - Bristol's Mei Lei ;:167

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Piękny ;:167 Kwiaty jakieś takie bardziej fiołkowe :D
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Moniczko cudności aż się chce oglądać. ;:196
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35

Post »

Ale ślicznie zakwitł ;:oj
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Monia-Bristol cudowny,z takim pełnym kwiatem to nie widziałam jeszcze skrętnika.
A jak przesyłka od Adriana,dotarła?o mojej nic nie słychać........ :(
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Cześć Moniś, pogoda nam się zepsuła, poszaleć nie można w ogrodzie, teraz troszkę wyszło słońce ale mokro a u Ciebie pewnie błotko... Miłego 1-go maja ;)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Monisiu nie myśl, że zapomniałam o Twojej działeczce, już wróciłam i będę zaglądać :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

W kwestii buszu trzeba nadrobić ;:224 :;230 a kwitnienie piękne ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiosna w pełni u Ciebie Moniko i pracowicie na działeczce, najlepszy czas w roku :D czekam z niecierpliwością na kompozycje balkonowe!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Sliczny skretnik... Troche inne zwykle widuje, bardziej trabiaste, ale ten slicznie wyglada.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”