Siemanko
Obrobiłam się z papierami i mam chwilkę na forum
Melaso - oj tam - altanka stara mała i dziurawa - część poszła do sąsiada do spalenia a z części zrobimy obrzeża do rabat. Wczoraj byłam w LM po beton na fundament do płotu - taaaaa, wyszłam jeszcze z lampkami solarnymi i dwoma pelargoniami zwisającymi, strach się bać
Kingo crazydaisy - no do tych róż to jeszcze troszkę. A chłopaki mieli frajdę przy demolce, jak małe dzieci
Krysiu Karo - tacy fachowcy to skarb

jeśli chodzi o róże to część kupiłam dwa lata temu i ładnie rośnie na miejscy tymczasowym a część mam już wybrana i jak tylko będzie można to zamówię - w tym roku rabatka już będzie gotowa

Co do balkonu to w tym roku trudna sprawa - nie dostałam jeszcze zamówionych pelargonii i stoję z robotą bo konkretne rodzaje idą do konkretnych doniczek i nie posadzę swoich zimowanych póki nie wiem na co się załapię

ale mam plan poprzesadzać część w poniedziałek bo mam wolne. No i jeszcze planuję zakup balkonowy - jakieś wieloletnie pnącze - teraz jestem na etapie wybierania.
Renatko remik19 - dziękuję w imieniu roślinek, oby tak dalej ładnie się sprawowały
Kasiulo17 - poznaję poznaję, buszuj do woli po moich skromnych włościach, bardzo mi miło że do mnie zajrzałaś
Patrycjo Filigranowa - oj ja tez już nie mogę się doczekać i rabatki różanej i kwiatuszków na balkoniku - tym bardziej że mam kilka nowości
Natalko blueberry - od kilku dni przynoszę z piwnicy doniczki na balkon - za jakimś kursem mój szanowny M. się pyta:
- Kiedy będzie busz?
- Co ??
- Kiedy będzie busz na balkonie?
- A czemu pytasz?
- Bo zawsze był o tej porze.
- I co?
- No nie ma jeszcze, kiedy będzie?
- A stęskniłeś się?
- Tak.
- A czemu?
- Bo zawsze był
Renatko renatas - kogo ja widzę?? Jak fajnie że jesteś - specjalnie dla ciebie będzie zaraz fotka skrętnikowa
Dorotko koniczynko - no na widok altanki się nie załapałaś ale mam nadzieję że niedługo do mnie zawitasz
Madziu MagdaB2701 - no dobra - 3 mam krokodylki w domu i 1 zamówiony, każdy inny kolor kwiatków

ty też ładnie poszalałaś zakupowo. Ja się boję wchodzić nawet do Biedronki.
Izuś Izary - gzie tam, połowa doniczek jeszcze w pracy

na razie wożę pelargonie do domu, fuksje wystawię po 15-tym maja dla pewności.
Joluś April - altanka dobrze nam służyła przez 3 sezony ale róże ważniejsze. Listy chyba nie wstawiałam - poszukam w domu i napiszę, ale wybrałam same sprawdzone odmiany - terminatorki
Dorotko Malachitek - wiosna to najepsza pora, z ziemi wyłażą roślinki o których zupełnie zapomniałam że posadziłam jesienią i co chwilę mam jakąś niespodziankę
-- 29 kwi 2015, o 14:32 --
Coś kolorowego - debiut - Bristol's Mei Lei