Trzy rabatki adamanny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Trzy rabatki adamanny

Post »

:wit wczoraj pogoda nam sprzyjała, to i rabatka nabrała nieco innego wyglądu, bo dostała swój płotek :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

na ten bajzel pod płotem też mam już pomysł, ale chyba musze poczekać do jesieni. Za chwile to przestanie tak straszyć bo winogron już się zaczyna zielenić, więc mam cichą nadzieje że będzie nieco lepiej wyglądać, a jak nie to .....
M na początku coś piszczał ...ale teraz przyznał mi rację i nawet sam zgłosił kilka propozycji ..... aby tylko na tym się nie skończyło, chyba musze go pogonić z realizacją przynajmniej części, bo jak już się zacznie to i skończy pomalutku :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu rabatka z żurawkami pięknie będzie się prezentować cały rok. ;:215 Pochwal się co tam jeszcze posadziłaś. :)
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo lubię żurawki, za ich kolory a przede wszystkim za to że nie smakują ślimakom ;:215 Jest tam jeszcze malutka krzewuszka, floksy , dzwonki, 2 naparstnice, lawenda i 2 trzmieliny - zielonobiała i żółtozielona, na samym brzegu wetknęłam mieczyki
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Świetnie się zapowiada ta rabata. Dzięki trzmielinom i żurawkom przez cały rok będzie przykuwała wzrok. Bardzo mi się podoba jasny liliokształtny tulipan. Muszę dokupić więcej z tej grupy jesienią, zwłaszcza, że z reguły trochę później kwitną.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Chciałabym żeby to jakoś wyglądało, roślinki się przyjęły a jak będą rosnąc zobaczymy. Niestety pokazały się już ślimaki i zaczęły ucztować - zrobiłam pułapki z niebieskich granulek zobaczymy czy pomoże
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nowa rabatka bardzo ładna, a pod płotem zauważyłam piękne paprocie. Warto je zachować :D
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kilka paproci zostanie, ale większość dostaje nakaz eksmisji bo rozłazi się jak chce i gdzie chce i wyrasta zupełnie w nieodpowiednim miejscu :)
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit w weekend troszkę popracowaliśmy powstał nowy kawałek rabatki, trawsko wyskubałam i już nie straszy, ale chwilowo fot nie będzie ;:145 choć zrobiłam kilka - jak to mówią bunt przedmiotów martwych jest nagły i nieprzewidywalny - kiedy chciałam zgrać fotki to zbuntował się czytnik kart w kompie, potem okazało się ze odłamał się maleńki kawalątek karty i został w czytniku. Efekt taki że nie mam aktualnych fotek , zablokowany czytnik musze zanieć kompa do naprawy i kupić nową kartę do aparatu :cry:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Oj, jak ja to znam. Ledwo wymieniłam baterię w telefonie, to cały się posypał i muszę kupić nowy. Wczoraj M zmiażdżył w swojej komórce wyświetlacz :roll: . Bardziej mnie zmartwiła jego awaria, bo to był mój przyrząd fotograficzny. Na szczęście w domu jeszcze się plątał stary aparat, więc gorsze, ale jakieś zdjęcia mam.
Te czerwone żurawki ciągle do mnie wołają. Jak to jest, że nie lubię pomarańczowych kwiatów, a żurawki im bardziej biją po oczach, tym bardziej mnie kuszą?
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ważne, że prace na działce postępują i kwiaty cieszą. ;:215 Na zdjęcia poczekamy. :)
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p
Od: 22 lip 2014, o 08:12

Post »

Dziękuję za odwiedziny. Wyczytałam, że u Ciebie też nornice grasują. Ja aż się boję co będzie jak moja prywatna nornica przeniesie się z grządki w rabaty z cebulowymi, a za nią mój malutki 20 kg szczeniak się przeniesie na polowanie..
Może wykopać cebule?
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Gosiu, sama nie wiem co Ci radzić z cebulkowymi roślinkami - sama miałam zamiar wykopać w czerwcu tulipany i hiacynty i jesienią wsadzić w donicach, a z drugiej strony te posadzone luzem chyba lepiej rosną. Boje się że w donicach będzie im mocno mokro w razie długotrwałych deszczy. Pokaż kochana 20 kilowe szczeniątko :)
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

Pewnie zostawię. Może będzie dobrze...
Pozwolę sobie pokazać "małą" u Ciebie. Zdjęcie z zeszłego miesiąca więc parę kilo lżejsza :;230
Obrazek
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Śliczna mała :) ja przez moje paskudy musiałam ogrodzić rabatki, bo zawsze im było na skróty po drodze
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

Oj, znam to. Ja też mam płotkami poodgradzane. Te wzdłuż siatki spełniają swoją funkcję, ale te co odgradzają rabaty przed domem oraz ogródek służą jedynie jako płotek do przeskakiwania. Jak mnie mocno wyprowadzi z równowagi to będę myślała w jaki estetyczny sposób zmusić ją do zaniechania odwiedzin w ogródku. Teraz jakoś weny nie mam.
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”