Odrobine w ogrodzie - Beata T
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, jak to obcinać ?
I co dalej z nimi będziesz robiła?
Moje, jak zdechły wyrzucałam.
I co dalej z nimi będziesz robiła?
Moje, jak zdechły wyrzucałam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jeszcze jak się podzieli bryłę korzeniową to można mieć ich dużżżo dużo więcej...Beata T pisze:gucia trzeba obciąć, a doniczkę schować, na wiosnę podlewać i odbija tak jak pelargonie tylko ja pelargonie tak po troszku podlewam to i chryzantemki też będę podlewać jakoś bez picia boje się je zostawić
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.
( Sigrid Undset)
....albo jak zaczną odbijać to nowe ukorzenićcappuccino pisze:A jeszcze jak się podzieli bryłę korzeniową to można mieć ich dużżżo dużo więcej...Beata T pisze:gucia trzeba obciąć, a doniczkę schować, na wiosnę podlewać i odbija tak jak pelargonie tylko ja pelargonie tak po troszku podlewam to i chryzantemki też będę podlewać jakoś bez picia boje się je zostawić

Izo te chryzantemy w tym roku mnie urzekły, mam nadzieje że przezimuję i będą takie piękne ,a do nich dołącza inne hmm...fioletowe,bordowe....zobaczymy

Bea Imienniczko witaj - i zapraszam ponownie, oj i ja u Ciebie dawno nie byłam.....
Izo jeszcze nie mam, ale po wizycie u znajomych strasznie spodobały mi się chryzantemy....
zajrzyj Izo na 3 stronę widać jasny fiolecik , ciemny fiolet, no bordowe jeszcze nie rozwinęły się były czerwone
Mi poradzono że lepiej schować karpę, potem podzielić lub z młodych pędów zrobić sadzonki

Izo jeszcze nie mam, ale po wizycie u znajomych strasznie spodobały mi się chryzantemy....
zajrzyj Izo na 3 stronę widać jasny fiolecik , ciemny fiolet, no bordowe jeszcze nie rozwinęły się były czerwone

Mi poradzono że lepiej schować karpę, potem podzielić lub z młodych pędów zrobić sadzonki

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, doniczkowce takie śliczne, a zakładałaś już wątek o nich?
Nareszcie moje chryzantemki nie wylądują w śmieciach, dzięki.
Nareszcie moje chryzantemki nie wylądują w śmieciach, dzięki.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
leda16 no spore jest to moje rondko z 4 m średnicy, ale mam jeszcze większe prostokątne..... :P miało być w tym roku doprowadzone do porządku, ale siła wyższa więc musi poczekać na swoją kolej :P
gucia doniczkowców nie mam aż tak wiele, (dwa okna zimują pelargonie) no i ja lubię małe kwiaty, a one tak szybko rosną :P
Ja zawsze powtarzam ze wyrzucić to zawsze można , ale jak z tego coś się da zrobić to trzeba spróbować, więc trzymam kciuki za twoje chryzantemki
gucia doniczkowców nie mam aż tak wiele, (dwa okna zimują pelargonie) no i ja lubię małe kwiaty, a one tak szybko rosną :P
Ja zawsze powtarzam ze wyrzucić to zawsze można , ale jak z tego coś się da zrobić to trzeba spróbować, więc trzymam kciuki za twoje chryzantemki

Już się zrobiło ponuro, pozanikały te piękne jesienne kolory a zimy nie widać, może to i dobrze
Brzoza już nie ma liści, tylko kępki jemioły swoimi owocami przeciągają ptaszki w porze obiadowej, no i ja patrzyłam czy kawałeczek jemioły spadł....
no ale do nowego roku jeszcze daleko to może coś spadnie....

Brzoza już nie ma liści, tylko kępki jemioły swoimi owocami przeciągają ptaszki w porze obiadowej, no i ja patrzyłam czy kawałeczek jemioły spadł....
no ale do nowego roku jeszcze daleko to może coś spadnie....