Zawsze odkopywałam odrosty, bo tych jest zawsze dużo wokół bzu. Jeśli ukorzeniać bez, to próbowałabym z pędami półzdrewniałymi.
Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
Alu zaskoczyłaś mnie, bo akurat tego nigdy nie próbowałam. Z patyczków mam rozmnożoną krzewuszkę, wierzbę, forsycję, cyprysiki, tuje,cisy - bzu nigdy nie próbowałam, ale spróbowac można, no i zabiłaś mi ćwieka
. Wiosną znowu będę kombinować.
Zawsze odkopywałam odrosty, bo tych jest zawsze dużo wokół bzu. Jeśli ukorzeniać bez, to próbowałabym z pędami półzdrewniałymi.
- daysy

Alexio czekam z niecierpliwością na Twoje piękności. Czy te które pokazywałaś wcześniej to też były z patyczków,,
Może i ja doczekam się kiedyś takich krzaczków
Może i ja doczekam się kiedyś takich krzaczków
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daysy ,u moich rodziców jest lilak którego nie mogę zidentyfikować,ale może trzeba iść tą drogą i porobić w maju zdjęcia.Jest szczepiony, bo odrosty korzeniowe to zwykłe kwiaty,pojedyncze.Natomiast on ma ciemne fioletowe,grube płatki i obłędny zapach roznosi się po całym ogrodzie.Jest jeszcze biały dubeltowy,jego odrosty korzeniowe są tak jak mateczny krzew.I mam go u siebie w ogrodzie.
Te krzewy/drzewa/ są bardzo stare mają ok. 50 lat.
Rodzice już nie żyją i pomyślałam właśnie o patyczku z takiego drzewa.
Te krzewy/drzewa/ są bardzo stare mają ok. 50 lat.
Rodzice już nie żyją i pomyślałam właśnie o patyczku z takiego drzewa.
- alexia

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Daysy, doczekasz sie, jestem pewna. Jakie roze pokazywalam...? Nie mam pojecia. Szczepione mam w zasadzie tylko "tegoroczne".
W marcu ostatnie 3 szczepione jada do wspanialego rozanego ogrodu (AnaAn). Jestem dumna, ze tam zamieszkaja ! W marcu przychodza 2 nowe odmiany, a w lecie jeszcze 1 od majka411
.(znowu beda 3 szczepione
).
Georginia, na lilakach zupelnie sie nie znam, ale z sentymentalna roslina warto sprobowac..., nic to nie kosztuje..., powodzenia , trzymam kciuki
.
W marcu ostatnie 3 szczepione jada do wspanialego rozanego ogrodu (AnaAn). Jestem dumna, ze tam zamieszkaja ! W marcu przychodza 2 nowe odmiany, a w lecie jeszcze 1 od majka411
Georginia, na lilakach zupelnie sie nie znam, ale z sentymentalna roslina warto sprobowac..., nic to nie kosztuje..., powodzenia , trzymam kciuki
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Alexio mam pytanie do Ciebie czy w tych Ikeowych skrzynkach są przewiercone dziurki w dnie i pokrywie ???? czy to taki inkubator bez dostępu powietrza????
- alexia

Jadziu, nie ma przewierconych dziurek. Uprzedzajac Twoje kolejne pytanie..., grzybow, ani i nnych chorob nie ma
.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- daysy

Alu możesz spróbować kilka gałązek uciąć, potraktować ukorzeniaczem i do ziemi. Właśnie przyszedł mi do głowy inny pomysł.
Wiesz jak się robi odkłady powietrzne, może spróbuj takim sposobem, ja tak ukorzeniłam dracene i jukę. jeśli taka ładna odmiana to szkoda zmarnować.
Alexio, chyba Cię źle zrozumiałam, pokazywałaś młode sadzoneczki, nie wiedziałam,że szczepisz róże, bo tych nie pokazywałaś.
Swoją drogą ile te dziewczyny mają talentów
Wiesz jak się robi odkłady powietrzne, może spróbuj takim sposobem, ja tak ukorzeniłam dracene i jukę. jeśli taka ładna odmiana to szkoda zmarnować.
Alexio, chyba Cię źle zrozumiałam, pokazywałaś młode sadzoneczki, nie wiedziałam,że szczepisz róże, bo tych nie pokazywałaś.
Swoją drogą ile te dziewczyny mają talentów
Daysy
Przepiękna kompozycja drzew i krzewów. Podobnie jak Ty sama ukorzeniam drzewka i krzewy. W tym roku już zamówiłam nasiona kilku sosen. Lubię jak rosną od nasionka i co roku cieszą mnie coraz bardziej
Przepiękna kompozycja drzew i krzewów. Podobnie jak Ty sama ukorzeniam drzewka i krzewy. W tym roku już zamówiłam nasiona kilku sosen. Lubię jak rosną od nasionka i co roku cieszą mnie coraz bardziej
- daysy

Myślę, że wszystkie bledziuchy zostały już omówione z roku 2014, więc pozostały te mocniejsze kolorki, ale ponieważ rosną bardzo blisko siebie/chyba za blisko/ więc pokaże je razem, tym bardziej, że mam je pierwszy sezon i trudno mówić o jakiejkolwiek ocenie.
Na zdjęciach LD Braithwaite, Munstead Wood i Wiliam Shakespeare
Czerwiec 2014

Lipiec 2014

Sierpień 2014

Wrzesień 2014
Październik 2014

Listopad 2014

Uf zrobiło się gorąco przy takich kolorkach
Na zdjęciach LD Braithwaite, Munstead Wood i Wiliam Shakespeare
Czerwiec 2014

Lipiec 2014

Sierpień 2014

Wrzesień 2014
Październik 2014

Listopad 2014

Uf zrobiło się gorąco przy takich kolorkach
- alexia

daysy pisze:Alexio, chyba Cię źle zrozumiałam, pokazywałaś młode sadzoneczki, nie wiedziałam,że szczepisz róże, bo tych nie pokazywałaś.
Ale kolorki pokazalas.
- daysy

Witaj Michasiu, te świerki to moje pierwsze drzewa z nasionek, rosły bardzo długo, ale teraz cieszą mnie bardziej niż wszystkie szlachetne odmiany. W zeszłym roku córka przywiozła mi z Krety nasionka jakiegoś drzewa iglastego, myślę, że to jakaś odmiana sosny, będę je w tym roku siała, Zobaczę co z tego wyjdzie.
Mówisz o takich widoczkach

-- 3 lut 2015, o 20:25 --
Alexio widziałam, że u Ciebie faktycznie całe przedszkole na balkonie
Taka balkonowa hodowla. Super, dobry pomysł, na balkoniku cieplutko, pudełeczko jak szklarenka i roslinki rosną jak na drożdżach

Mówisz o takich widoczkach

-- 3 lut 2015, o 20:25 --
Alexio widziałam, że u Ciebie faktycznie całe przedszkole na balkonie
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
daysy pisze:Maju, Alexio mam zamiar w tym roku zrobić sadzoneczki z patyczków, bo widzę sporo nią zainteresowanych. Miejsca jest dużo, więc sadzonek można naciąć i z wiosennego i letniego cięcia. Trzymajcie tylko kciuki, aby się udało.
Chyba wiosną 2013r. z ułamanych gałązek Mushimary mam 2 sadzoneczki, jedna nawet zakwitła w ubiegłym roku, co prawda 1 kwiatuszkiem. W ubiegłym roku też niektóre patyczki z cięcia letniego wypuściły kilka listeczków, ale zobaczymy wiosna, czy przeżyją.
Ten rok będzie pod znakiem Daisy, jak dobrze pójdzie wszyscy będziemy zadowoleni.
Daysy
do takich patyczków
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Daysy skoro robisz listę na sadzonki Daysy to i ja się piszę na tą pieknotkę 
- daysy

Maju, Alu, chyba w tym roku warzywnika nie będzie
.
Żartuję,
oczywiście, że będzie
Na szczęście w ogrodzie miejsca dosyć, więc dla sadzoneczek też starczy. Pozostaje tylko trzymać mocno kciuki, aby się ukorzeniły.
Tutaj Maju same złote rączki nie pomogą
. Wysyłajcie dobre fluidy
Sprawozdania będą na bieżąco, więc na bieżąco będziecie mogły podglądać swoje pociechy
Na szczęście w ogrodzie miejsca dosyć, więc dla sadzoneczek też starczy. Pozostaje tylko trzymać mocno kciuki, aby się ukorzeniły.
Tutaj Maju same złote rączki nie pomogą
Sprawozdania będą na bieżąco, więc na bieżąco będziecie mogły podglądać swoje pociechy