Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Alu zaskoczyłaś mnie, bo akurat tego nigdy nie próbowałam. Z patyczków mam rozmnożoną krzewuszkę, wierzbę, forsycję, cyprysiki, tuje,cisy - bzu nigdy nie próbowałam, ale spróbowac można, no i zabiłaś mi ćwieka ;:224. Wiosną znowu będę kombinować.
Zawsze odkopywałam odrosty, bo tych jest zawsze dużo wokół bzu. Jeśli ukorzeniać bez, to próbowałabym z pędami półzdrewniałymi.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexio czekam z niecierpliwością na Twoje piękności. Czy te które pokazywałaś wcześniej to też były z patyczków,, ;:180
Może i ja doczekam się kiedyś takich krzaczków ;:173
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy ,u moich rodziców jest lilak którego nie mogę zidentyfikować,ale może trzeba iść tą drogą i porobić w maju zdjęcia.Jest szczepiony, bo odrosty korzeniowe to zwykłe kwiaty,pojedyncze.Natomiast on ma ciemne fioletowe,grube płatki i obłędny zapach roznosi się po całym ogrodzie.Jest jeszcze biały dubeltowy,jego odrosty korzeniowe są tak jak mateczny krzew.I mam go u siebie w ogrodzie.
Te krzewy/drzewa/ są bardzo stare mają ok. 50 lat.
Rodzice już nie żyją i pomyślałam właśnie o patyczku z takiego drzewa.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Daysy, doczekasz sie, jestem pewna. Jakie roze pokazywalam...? Nie mam pojecia. Szczepione mam w zasadzie tylko "tegoroczne".
W marcu ostatnie 3 szczepione jada do wspanialego rozanego ogrodu (AnaAn). Jestem dumna, ze tam zamieszkaja ! W marcu przychodza 2 nowe odmiany, a w lecie jeszcze 1 od majka411 ;:306 .(znowu beda 3 szczepione ;:306 ).
Georginia, na lilakach zupelnie sie nie znam, ale z sentymentalna roslina warto sprobowac..., nic to nie kosztuje..., powodzenia , trzymam kciuki ;:215 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Alexio mam pytanie do Ciebie czy w tych Ikeowych skrzynkach są przewiercone dziurki w dnie i pokrywie ???? czy to taki inkubator bez dostępu powietrza????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, nie ma przewierconych dziurek. Uprzedzajac Twoje kolejne pytanie..., grzybow, ani i nnych chorob nie ma ;:224 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu możesz spróbować kilka gałązek uciąć, potraktować ukorzeniaczem i do ziemi. Właśnie przyszedł mi do głowy inny pomysł.
Wiesz jak się robi odkłady powietrzne, może spróbuj takim sposobem, ja tak ukorzeniłam dracene i jukę. jeśli taka ładna odmiana to szkoda zmarnować.

Alexio, chyba Cię źle zrozumiałam, pokazywałaś młode sadzoneczki, nie wiedziałam,że szczepisz róże, bo tych nie pokazywałaś.

Swoją drogą ile te dziewczyny mają talentów ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daysy

Przepiękna kompozycja drzew i krzewów. Podobnie jak Ty sama ukorzeniam drzewka i krzewy. W tym roku już zamówiłam nasiona kilku sosen. Lubię jak rosną od nasionka i co roku cieszą mnie coraz bardziej
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że wszystkie bledziuchy zostały już omówione z roku 2014, więc pozostały te mocniejsze kolorki, ale ponieważ rosną bardzo blisko siebie/chyba za blisko/ więc pokaże je razem, tym bardziej, że mam je pierwszy sezon i trudno mówić o jakiejkolwiek ocenie.

Na zdjęciach LD Braithwaite, Munstead Wood i Wiliam Shakespeare

Czerwiec 2014

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Lipiec 2014

Obrazek
Obrazek Obrazek

Sierpień 2014

Obrazek

Wrzesień 2014

Październik 2014

Obrazek
Obrazek Obrazek

Listopad 2014

Obrazek Obrazek Obrazek

Uf zrobiło się gorąco przy takich kolorkach
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daysy pisze:Alexio, chyba Cię źle zrozumiałam, pokazywałaś młode sadzoneczki, nie wiedziałam,że szczepisz róże, bo tych nie pokazywałaś.
;:oj , to tez zle Cie zrozumialam (slynne komunikacyjne problemy... ;:306 ). Nie wiedzialam , ze Ci chodzi o mlode sadzonki, myslalam, ze o wszystkie roze. Nie szczepie !!! , tylko patyczkuje. Wielkie sorry, za nieporozumienie.
Ale kolorki pokazalas. ;:138
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Michasiu, te świerki to moje pierwsze drzewa z nasionek, rosły bardzo długo, ale teraz cieszą mnie bardziej niż wszystkie szlachetne odmiany. W zeszłym roku córka przywiozła mi z Krety nasionka jakiegoś drzewa iglastego, myślę, że to jakaś odmiana sosny, będę je w tym roku siała, Zobaczę co z tego wyjdzie.

Mówisz o takich widoczkach

Obrazek Obrazek

-- 3 lut 2015, o 20:25 --

Alexio widziałam, że u Ciebie faktycznie całe przedszkole na balkonie ;:138 Taka balkonowa hodowla. Super, dobry pomysł, na balkoniku cieplutko, pudełeczko jak szklarenka i roslinki rosną jak na drożdżach ;:215 ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

daysy pisze:Maju, Alexio mam zamiar w tym roku zrobić sadzoneczki z patyczków, bo widzę sporo nią zainteresowanych. Miejsca jest dużo, więc sadzonek można naciąć i z wiosennego i letniego cięcia. Trzymajcie tylko kciuki, aby się udało.
Chyba wiosną 2013r. z ułamanych gałązek Mushimary mam 2 sadzoneczki, jedna nawet zakwitła w ubiegłym roku, co prawda 1 kwiatuszkiem. W ubiegłym roku też niektóre patyczki z cięcia letniego wypuściły kilka listeczków, ale zobaczymy wiosna, czy przeżyją.
Ten rok będzie pod znakiem Daisy, jak dobrze pójdzie wszyscy będziemy zadowoleni.

Daysy ;:196 trzymam kciuki ;:333 za Dyasy ;:306 , to jest wyjątkowo śliczna różyczka... a, Ty rączki masz złote
do takich patyczków ;:215
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Daysy skoro robisz listę na sadzonki Daysy to i ja się piszę na tą pieknotkę ;:138
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, Alu, chyba w tym roku warzywnika nie będzie ;:224. ;:185 ;:185 Żartuję, ;:306 oczywiście, że będzie :D
Na szczęście w ogrodzie miejsca dosyć, więc dla sadzoneczek też starczy. Pozostaje tylko trzymać mocno kciuki, aby się ukorzeniły.
Tutaj Maju same złote rączki nie pomogą ;:108 . Wysyłajcie dobre fluidy ;:215
Sprawozdania będą na bieżąco, więc na bieżąco będziecie mogły podglądać swoje pociechy :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W oczekiwaniu na sadzoneczki przesyłam Wam miłe letnie wspomnienia