Mój portfel zaprotestował . No ale na wtorek jestem umówiona z panią z kwiaciarni na szklane doniczki. Bardzo je lubię bo łatwo utrzymać w czystości, korzenie mają światło (słońce jest na parapecie tylko do marca, bo mam balkon typu loggia) a po trzecie storczyki są w nich stabilne
Też mam loggię i znam ból braku światła... mój portfel też marudzi ale muszę sobie kupić jakąś pocieszajkę na zły humor i ogrom nauki i pracy na studiach
Domi życzę powodzenia w walce - uwierz mi, że można się ich pozbyć, trzeba tylko być konsekwentnym. Teraz będzie Ci dużo łatwiej, bo latem raczej okien nie pozamykasz Parapet masz piękny Pora może na jakiś regalik na storcze
katkaaa no parapet niestety malutki a pasja storczykowa nieprzwala powiedzieć "stop, nie kupuję więcej "jak bym miała regalik to w pokoju egipskie ciemności no ale nie mówię nie a z ziemiórkami już walczę tyyle czasu no i może te lepy pomogą
Domi mnie się udało - najpierw wymoczyłam doniczki w substralu, a potem powkładałam żółte lepy. Fakt, że trochę to trwało ale się udało (przynajmniej na razie).
No to dobrze wiedzieć myślałam ze substral wszystko załatwi a lepiej moczyć w substralu rośliny czy tylko podlać ? Bo z moczeniem to ciężko troszkę bo to środek dość trujący...
Ja jak walczyłam z ziemiórkami to najpierw storcza zamoczyłam (suchego) w samej wodzie na 5 min a później w chemii na 15 min. No i oczywiście tablice lepowe rozstawiałam.
Dzięki dziewczyny to tak zrobię I dzisiaj rano byłam w Auchan i w LM i mam zdobycze aż za 14.90 :D:D
taki ciapek cytrynowo-bordowy
oraz taki o
Ten różowo-biały jest podwójny i są dwie rośliny wsadzone do jednej doniczki- jedna kwitnie druga ma obcięty pęd kwiatowy...Ciekawe czy będą różne kolory
sylcia199 no bo jak tak patrze jak Wam kwitną to aż chce się takie mieć ale na bank nie przerzucę się na same falki, oj nie a te jakieś takie ładne były i takie tanie no to co miałam zrobić... patrzyły na mnie i wołały pooodlej mnie