Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Gosiu! U mnie siadła jedna faza i musiałam popodpinać część sprzętu pod przedłużacze..., a o kompie zapomniałam i po baterii...
A o piec to drżę za każdym razem. ;:224
Piękna wiosna u Ciebie! Tak jak Ani potrzeba mi pozytywnej energii. ;:333
Jak wyglądam przez okno i widzę koleinę (już zasypaną) na 0,5 m głębokości po samochodowych wyczynach ślubnego....to pocieszam się, ze nie dałam rady reanimować trawnika z braku czasu, bo chyba bym ;:145 i te ślady błota na całym podjeździe... :twisted:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, pierwiosnki wcisnę do skrzyni z pnącą różą i zobaczę, jak im się tam spodoba.

Iga, utwierdziłaś mnie w decyzji, żeby podnieść trochę grządki, dzięki.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Gosiu ;:196 skoro lubisz mieć gości, to się wpisuję.... :;230
Patrząc na Twoje kwitnące roślinki, to czerwonego koloru tam poza tulipanami chyba nie zobaczę ;:185
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Gosiu, każdy ma jakieś mniej lub bardziej ulubione kolory, Ja nie lubię żółtego, poza wiosną, bo wtedy wydaje mi się najpiękniejszy :roll:

Megi, spróbuj, to nie mój patent a sprawdzony przez innych. ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, cieszę się, że zaczęłaś cokolwiek robić :D
Każdy ma chwile zwątpienia. Myslisz, że ja nie? Cały czas nie podoba mi się tylna rabata. Coś mnie w niej męczy, tylko nie umiem tego poprawić. Mam tylko radę. Jak masz jakiś kawałek to raczej postaraj się wyobrazić ogólnie jak bedzie wyglądał. Przede wszystkim kształy, fale, a potem do tego dobierzesz rosliny.

Alu, liczę na to :D

Marysiu
, niestety chyba wszystkie wiosenne rośliny mają krótki żywot. Ciekawe dlaczego?
Może dlatego jest jest tyle roślin i każda chce zaistnieć?

Amalio
, mam co roku wrażenie, że własnie tych tulipanów mam za mało. Ale chyba to wynika z tego, że mam bardzo ciasno posadzone rośliny i jest na nie mało miejsca, ale w tym roku chciałabym ich jeszcze dosadzić

Renatko, a cóż Twój ślubny wyprawiał? Czyżby Off Road? To teraz przynajmniej nie masz co się przejmowac, że nie zrobiłaś podjazdu :D

Gosiu, zawsze warto próbować. Przecież teraz nie wydajemy już majątku na rośliny, bo mamy już urządzone ogródki. Dlatego ja sobie pozwalam na fanaberie

Maju, bardzo lubię gości. I w necie i w realu.
Ależ ja mimo wszystko coś tam czerwonego mam :wink:
Oprócz Twoich goździkków ;:306
A ta Barbara? Czerwień bije po oczach. Widziałam na żywo i znowu mnie zawołała.

Iguś,
a ja żółty toleruję. Nie jest dla mnie tak intensywny.
Ale najwięcej mam różu i fioletu.
Dziwne, bo w zyciu nie cierpię tych kolorów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Gosiu,już niedługo znowu będzie taka piękna wiosna jak u Ciebie w ogródku,wspomnienia są wspaniałe ;:168
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Gosieńko ... Ty pokazujesz fotki wiosenne pięknych kwitnień w Twoim ogrodzie , a u mnie - nie dość , że prymulki mają już kwiatki , to i ciemierniki i rośliny skalne rwą się do kwitnienia . Fotki poszły z kompa w kosmos ...mam tylko archiwalne sprzed kilku lat , albo na aktualnie prowadzonym wątku ...nie da się z zamkniętych kopiować ...wobec tego nie mam możliwości pokazać co miałam wiosną i latem ....
U mnie ciepło ...niczym w marcu - kwietniu ...słoneczko dodaje energii ...ale nie jest to dobre - tak dla ludzi , jak i przyrody . Ciekawe , co nam przyniesie luty ... ;:224 ...byle nie suchy mróz , bez okrywy śnieżnej ...
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;:196 .
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
A to jednak szkoda, że czerwony u Ciebie nie za bardzo ;:173 oj, bardzo szkoda...ale to się może zmienić ;:306
Wyobraź sobie, ze ja polubiłam żółty nie tylko wiosną, ale i jesienią - dzięki Irmince, a teraz zaczyna mnie przekonywać czerwień u róż i innych, a zaczęło się niewinnie od Red Barona :;230 .... Tak sobie myślę, że to chyba przez narastające "zmęczenie" popularnymi: różem, fioletem i niebieskim ;:oj Ciągnie mnie do "bladych" czy "spranych" i "brudnych" wersji tych kolorów ;:173
A u siebie, z czasem, zauważasz jakieś zmiany preferencji kolorystycznych? :wink: Czerwieni nie lubisz, to już wiem ;:173 takie pytanie ze zwykłej ciekawości... :lol:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślę że nie unikniemy różowego (kto chce unikać oczywiście) w ogrodzie dużo jest odcieni różu i fioletu u Ciebie bardzo dobrze się to komponuje :) najbardziej lubię u Ciebie na rabacie z przodu powojnik w towarzystwie może masz zdjęcie? :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja niestety jestem jeszcze na etapie wydawania majątku na ogród... ;:145 A ochota na fanaberie też się pojawia... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:306 To chyba wszystkich trzyma. Tylko,żeby kaski było więcej.
Ja już i tak trochę przystopowałam, ale poczatki na FO były straszne ;:202
Gosiu, 61 dni do wiosny. U nas słońce i ciepło!!!!
Ciemierniki kwitną!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Gosiu miłe wspomnienie wiosenne , już nie długo i znów będzie kolorowo. ;:138
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja też jestem na etapie wydawania majatku na ogród ;:oj ale tak jak mam w stopce wymieniam ładne na ładniejsze, dodaję trawy i już się nie mogę doczekać wiosny co by to wszystko podziwiać. ;:224 :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Gosiu ale Ty piękna wiosnę pokazujesz. Już tuż.. tuż... hehe ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wczoraj faktycznie była iście wiosenna pogoda. Nawet ptaki śpiewały jak w marcu, a to dopiero połowa stycznia

Martuś, ja już nie mogę się doczekać, szczególnie po wczorajszym dniu. Już miałam ochotę podziałać, tylko czasu zabrakło

Jagódko, podobno luty ma być równie ciepły jak styczeń. Zobaczymy.
Szkoda, że straciłaś wszystkie zdjęcia. Ja mam skopiowane w innym miejscu, żeby mi nie zginęły.
U mnie aż tak wiosny nie widać. Najgorsze, że mojego jedynego ciemiernika, który wypuścił pąki rozkopał pies. Nigdy tego nie robił. Robi się nieznośny na starość :evil:

Justyś, nie mówię nie :lol:
Jak już Isia i Iza zrobiły różową rabatkę to i wcale nie jest powiedziane, że mnie coś kopnie i nie założę czerwonej.
Kiedyś nie zauważałam białych roślin. Teraz bardzo je lubię.
Nadal róże i fiolety są moimi ulubionymi kolorami.

Isiu, mam to zdjęcie. Ale czy oddaje rzeczywistość? ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiem jak będzie w tym roku z piwoniami, bo zastosowałam metodę cioci, która zasila swoje surowymi jakami.
Jak możesz się domyślić Flesz wszystko rozkopał. :evil:

Renatko
, całe szczęście, że majątek już wydałam ;:306
Teraz miałabym problem z jego wydaniem. Kasy mniej :(
Ale na fanaberie mogę sobie od czasu do czasu pozwolić.
Ale chyba najgorszy jest brak miejsca, bo przecież w kwestii zdobywania roślin, to koleżanki forumowe mogą nas wspomóc :wink:

Tosiu, dzisiaj już zaczęliśmy piąteczkę :tan
Wczoraj jak wyszłam na dwór to myślałam, że mamy już prawdziwą wiosnę. Dzisiaj już trochę gorzej :(
Wiele kasy oszczędziłyśmy dzięki forum właśnie, ale chyba więcej wydałyśmy przez to, że naoglądałyśmy się tych cudowności u innych. A oczy chcą, oj chcą ;:306

Teresko, już niedługo ;:138

Aniu, my chyba będziemy wymieniały na ładniejsze zawsze, także spokój nam nie jest pisany ;:173
Ale ja to bardzo lubię ;:108

Polu, wczoraj naprawdę ją czułam. Trochę skoda, że ona nas tak kusi. Teraz trudniej przynajmniej dla mnie czekać na tę prawdziwą

Kontynuacja wiosny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zeszły rok był dla mnie bardzo cięzki. Wymiana trawnika dała mi się we znaki. Szczególnie ten pierwszy etap był tragiczny. Dlatego wiosnę wspominał źle. Jednak trawnik jeśli jest to musi wyglądać, a takie widoki, a szczególnie potem ta rozkopana ziemia nie działały na mnie zbyt dobrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym roku czeka mnie jeszcze zmiana trawnika, ale to w porównaniu z tym co było to pestka. Zrobię w ciągu tygodnia :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”