Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

U Ciebie lato jeszcze w pełni :) jest kolorowo i wesoło. Jeżówka Cynamonek ;:333 , a mieczyk Green prześliczny... ten kolorek ;:215
Hortusie wszystkie ;:224 Więcej fotek różyczek poproszę ;:108
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

dorotka350 pisze:Też mam Jalitah. Kupiłam taką bidulę i rośnie, ale słabo...nie wiem czy się doczekam chociaż jednego kwiatka :? Siedzi w donicy i tak ją zadołuję. Zobaczymy czy przetrwa zimę ;:218

Właśnie, a moja jeszcze zakwitła na żółto :roll: , ale Ewa powiedziała, że tak mają w pierwszym roku, więc zobaczę jak będzie w przyszłym. Oczywiście jak przeżyje. Jutro idzie do donicy, bo nie miałam czasu.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anula :wit
Przepiekne róze , hortensje ;:108 Dobrze,że masz takie co ja nie mam jest co popodziwiać ;:173
Pinky Winky - cudna.
Noi jeżóweczki śliczne.
Aloha- bardzo żałuję,że na wiosnę jej nie kupiłam to nic na tą co będzie odrobię to z nawiązką+jeszcze jakąś ;:7
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu jeżówki masz cudowne. Moje niestety już wymęczone i coraz mnie reprezentacyjne.
Hortensje miodzio. Coć mi ostatnio bardzo w serduchu drga na ich widok i mówię tu oczywiście tylko o bukietówkach. :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Lavender Ice mam zamówioną, ale nie wiem czy do mnie dotrze.
Mam 4 Circusy, ale też nie jestem za bardzo z nich zadowolona, strasznie chorują.
Ale u mnie zawsze róże odchorowują chemię na którą były przyzwyczajone, więc może jak się pozbierają w przyszłym sezonie to będzie lepiej.
O ile przezimują, bo z tym to nigdy nie wiadomo.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Czy tak ładnie wysiała ci się jakaś jeżówka odmianowa? Ja nie miałam do tej pory takiego szczęścia. Tylko te zwykłe miały siewki.
Pinky Winky ;:167 - też bym chciała, żeby moja tak cudnie zakwitła. Właśnie ją kupiłam, zauroczona między innymi twoim kwitnieniem. Ona jest dość rozłożysta, prawda? Na wszelki wypadek zostawiłam jej dużo miejsca wokół.
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Wcale mnie nie dziwi ten Twój banan na ustach, skoro te wszystkie ślicznotki masz na żywo :D Ja tylko zdjęcia oglądam i buzia sama do uśmiechu mi się rozciąga :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu pięknie u Ciebie wszystko kwitnie. Hortensje już różowieją, a moja Phantom dopiero zaczęła kwitnąć. Muszę dokupić jej towarzystwo. Na razie mam Hills of snow(nie kwitnie w tym roku jeszcze :(), ale poluję na Vanilkę-mam specjalnie dla niej przeznaczone takie piękne, zaciszne miejsce :) Lubię takie zwarte hortensje. Jeżówkami się u Ciebie zachwycam. Pięknie będzie gdy się te nowe odmiany rozrosną i stworzą taką wielką kępę. ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

I po co ja łażę po all? Przecież wszystko już kupiłam to co chciałam...zajrzałam z ciekawości i wtopiłam kilka złociszy ;:124
Muszę to napisać...koniec zakupów jesiennych ;:210 Tak będę się tego trzymać!

Dziś popełniłam ostatnie zamówienie u miododajne ;:224 Skusiłam się na białoboka oraz 4 hortensje i trawkę carex czekoladową ;:108
Ja nie kocham tylko róże,kocham tez ostatnio hortensje...naoglądam się u innych,a potem proszę spać nie idzie ;:170
O Pink Annabelle marzyłam...o białoboku również,a do tego domówiłam jeszcze kilka,za przesyłkę 19 zł to żal było nie wziąć ;:108
Jakby co nikogo nie próbuję kusić ;:306

Moni czemu Ci zaschła? Za mało podlewałaś? Ja teraz pilnuję,by hortensje miały zawsze mokro,bo pewnego roku prawie ususzyłabym na amen Limelight :oops:

Dorotko jutro porobię fotki różyczkom,zauważyłam,że teraz chętnie robię portrety hortensjom,bo to ich czas i trawkom ;:224
Większość róż ma pąki,czekam zatem na kolorki...

Justynko trzymam kciuki za Twoją Jalitah ;:215

Aniu na razie jeżówek mam dość,zobaczę po zimie,czy zakwitną ponownie.Jeśli tak,to na pewno dokupię kolejne :uszy

Aneczko jeżówki trzymają fason i cieszą moje oczka,oby tak dalej ;:333 Bukietówki i mnie ostatnio chodzą po głowie i masz zamówiłam cztery ;:224 Tłumaczę sobie,że czym prędzej posadzę tym szybciej mi urosną i będzie efekt ...

Grażynko liczę na łagodną zimę ;:224 Trzymam się tej myśli...

Wandziu nie jestem do końca pewna,ale to chyba zwykła jeżówka się wysiała ;:108
Gdzieś wyczytałam,że Milkshake można podzielić i nie traci na urodzie...
Pinky Winky owszem jest rozłożysta,ale kwiaty nie są ciężkie przez co nie ugina się do samej ziemi ;:333

Baseda jutro znów je zobaczę :heja Koszenie czeka ,na 100% trzeba trawnik ogolić ;:108

Aniu Vanilka cudna jest,moja mizernie mi rośnie,wolno przyrasta,jutro chcę ją przesadzic w inne miejsce,chyba ma złą miejscówkę ;:224 Oj te hortusie zawróciły mi w głowie...

Gazanie ze smagliczką...

Obrazek

Gazanie to takie małe gerberki:)

Obrazek

Szałwia trójbarwna..znów wysieję w lutym...

Obrazek

Sweet Juliet niestrudzenie wciąż kwitnie:)

Obrazek

Pąki Sweet J

Obrazek

Pąk Novalis...

Obrazek

First Lady w tym roku daje czadu:)

Obrazek

Pastella wypuściła długi pęd z wieloma pąkami :uszy

Obrazek

Miłego weekendu...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zachwycam się Secret Joy ;:167 W tamtym roku tez kupiłam sporo Biedronkowych narcyzów i byłam bardzo zadowolona. Ładne, zdrowe i co najważniejsze zgodność odmianowa w 100%
Zazdroszczę możliwości uchwycenia kwitnących Gazanii ;:108 , co roku je sadzę, ale w tym roku ślimaki przeszły same siebie i zjadły doszczętnie wszystkie 3 egzemplarze ;:223
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Aniu,a ta szałwia jest wieloletnia czy jednoroczna ? Piękna róża First Lady ;:7
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Rzeczywiście, Annes, Twoje róże jeszcze długo będą cieszyć oko ;:333.
Tylko pogratulować.
Moje już niechętnie budują nowe pączki, z wyjątkiem Garden of Roses, ale to jest róża niesamowita!
To przez tę piekielną suszę trwającą przez całe lato :evil:.
A mnie w tym roku najbardziej zaskoczyła biała smagliczka. Nie miałam jej do tej pory, a ona kwitnie nieprzerwanie od maja, sieje się i siewki też od razu kwitną ;:oj.

Dziś pogoda wspaniała, więc miłego ogródkowania - Jagoda
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Za dwie godzinki wyruszam na działkę :heja Kosiara już czeka ;:65 Trawka dziś będzie koszona ;:224
Czeka mnie dziś przesadzenie hortensji Vanille Fraise,ma złą miejscówkę.W ogóle nie rośnie...

Sabinko cebulek już dość nakupiłam,mam komplet,teraz czekam na koniec września.
Jeżówki wciąż kwitną,niektóre mają po jednym zaschniętym kwiatku,to zaraz obcinam.
Szkoda Twoich gazanii,niskie to i ślimaki się do nich dobierają ;:14

Bartoszu szałwia to roślina jednoroczna,najpierw wysiewam ją w domu,a na wiosnę do gruntu ;:108

Jagódko róże jeszcze nie skończyły zachwycać.Nie chcą być gorsze od hortensji,które ostatnio zaczęłam wychwalać ;:306
Garden of Roses mam dwie,to bardzo zdrowa różyczka.Wciąż tworzy pąki ;:333
Smagliczka co roku się sama wysiewa,przez co tworzy mini kobierce ;:108
Pogoda cudna,jadę z mamcią na działkę :heja

Astry jesienne...trawka długa,dziś do strzyżenia ;:65

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

To nakupiłaś, trzymaj się, żebyś nie dokupiła czegoś :) Ja wczoraj na ryneczku widziałam hibiscusy bagienne bordo i róż, wielkość ogromna, większa niż męska dłoń. Ale cena, zbiła mnie 60zł.
Dziś w końcu będę przesadzać irysy, bo zabieram się i zabrać nie mogę. Pięknie mam, słoneczko, cieplutko, cudnie. Trawa i u mnie będzie się kosić ;:oj Pozdrawiam i owocnych działań na działeczce.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Wspaniale zestawienie hortensji,traw,żurawek.Chodzę po moich "wLościach" i szukam miejsca na rozplenicę.Trudno będzie znależć.
Najpiękniejszy krzew Pastelli zostal u mnie pożarty a drugi rośnie w mniej dobrym miejscu i kwiaty już nie sa takie piękne i plenne.
Róże jeszcze będą n as cieszyly jeśli nie będzie takich szalonych opadów.Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”