Taki - sobie ogród cz.4
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.4
Miłeczko, ależ perełki pokazujesz i Bright Star i Eveline śliczniutkie, ale moją faworytką jest nadal Autumn Fairy, tak, tak ja kupiłam tę kwitnącą dalię w doniczce za całe 5 zł, myślę, że to rzadkość, moja Pani ogrodniczka jak ją nazywam ma sklep ogrodniczy przy domu na terenie swojej działki, więc jeśli Jej coś zostaje, to albo sadzi u siebie albo, do doniczek, żeby się nie zmarnowało i tak oto zostałam szczęśliwą posiadaczką tegoż cukiereczka.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eveline bardzo delikatna, ale ona chyba z tych o mniejszych kwiatkach, prawda? Cudne są te fioletowe subtelne wykończenia płateczków.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wandziu! Eveline ma kwiat o średnicy ok 8-10cm. Czyli w sumie niewielki. Ale urodą przebija olbrzymy ;-) Jest jak z porcelany!
Ilona! Super, że ją przygarnęłaś! Masz kolejną śliczną odmianę! Autumn Fairy zbiera się do dalszego kwitnienia, ma pełno pąków, a 3 rozwinięte kwiaty, ale popis dała niesamowity! Ja ja upatrzyłam sobie kilka lat temu, ale nie mogłam nigdzie dostać, a w tym, roku była w Auchanie.
Marzena! Witaj!
Co mam rzec? Tak dalie są super! I ta z pomarańczowym, i Eveline
Paula! Żebraj ile wlezie! Masz pozwolenie!
Dalii trzeba mieć duuuużo!
Jacek! Park Princess u mnie zaczyna, ale mizerota więc nie ma co pokazywać.
Ale ma już kwiatek i drugi pączek
Honki coś wtym roku nieciekawie. W przyszłym roku służę żółtą i skądś trzeba zdobyć Surprise.
Agnieszko! No trochę się napracuję! Ale wiesz, że efekt jest! Cieszę się, ze Ci się podoba
Magda! Dasz radę!
Chodzi Ci o ta dużą, jasnofioletową? To Mingus Randy. Efektowna!
Tolinko! Szukaj! na pewno coś fajnego znajdziesz!
Mati! Kilka sztuk na pewno znajdzie miejsce w Twoim ogrodzie
Nie żałuj sobie, a nie pożałujesz!
Aniu! No to się cieszę, że masz zgodne! A gdzie kupiłaś? Dalie muszą być w każdym ogrodzie! Co ma kwitnąć późnym latem? No wiem, wiem, jest dużo różnych kwiatów, ale dalie są niezastąpione!
Mariola! Jacek ma rację! Czasami odzywają się duchy przodków
Dziękuję!
Nic nie robię w ogrodzie, bo przerabiam jabłka i gruszki i nie mam czasu! No może trochę patrzę...
Jola

Aspen

nn

Lifestyle

róża Winchester Cathedral

Myama Fubuki

róża Belle Epoque

Jowey Linda

By George

Ilona! Super, że ją przygarnęłaś! Masz kolejną śliczną odmianę! Autumn Fairy zbiera się do dalszego kwitnienia, ma pełno pąków, a 3 rozwinięte kwiaty, ale popis dała niesamowity! Ja ja upatrzyłam sobie kilka lat temu, ale nie mogłam nigdzie dostać, a w tym, roku była w Auchanie.
Marzena! Witaj!

Paula! Żebraj ile wlezie! Masz pozwolenie!

Jacek! Park Princess u mnie zaczyna, ale mizerota więc nie ma co pokazywać.

Agnieszko! No trochę się napracuję! Ale wiesz, że efekt jest! Cieszę się, ze Ci się podoba

Magda! Dasz radę!

Tolinko! Szukaj! na pewno coś fajnego znajdziesz!

Mati! Kilka sztuk na pewno znajdzie miejsce w Twoim ogrodzie

Aniu! No to się cieszę, że masz zgodne! A gdzie kupiłaś? Dalie muszą być w każdym ogrodzie! Co ma kwitnąć późnym latem? No wiem, wiem, jest dużo różnych kwiatów, ale dalie są niezastąpione!
Mariola! Jacek ma rację! Czasami odzywają się duchy przodków

Nic nie robię w ogrodzie, bo przerabiam jabłka i gruszki i nie mam czasu! No może trochę patrzę...

Jola

Aspen

nn

Lifestyle

róża Winchester Cathedral

Myama Fubuki

róża Belle Epoque

Jowey Linda

By George

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystkie dalie śliczne Lifestyle cudna a honkę taką jak szukasz mam

- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale cudeńka....
ta różowa nn jest przepiękna ale jak ją kupić jak jest nn
swoich dalii nie pomierzyłam bo u mnie ciągle leje
nie wiem jak to się skończy dla moich roślinek
oby do czwartku ma być cieplej i słonecznie 

lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Róże,piękne

A róża Belle Epoque ma piękny ,ciepły kolorek

Dalijki masz też śliczne,

Belle mnie urzekla 

- takasobie
Wszystkim tym, którzy zachwycają się różą Bell Epoque oświadczam uroczyście:
Róża jest wrażliwa, chorowita i mizerna. Pomimo roztoczonej opieki, dobrej ziemi, oprysków, kopczyków i innych tam duperel.
Ale od czasu do czasu walnie takiego urokliwego kwiatka zwisającego na wiotkiej łodydze. Kwiat kwitnie co najwyżej 2-3 dni i już go nie ma
Oczywiście ani słowa w szkółce, że ta róża ma problemy...
Nie można się kierować tylko zdjęciami przy wyborze kwiatów
Beciu! Lifestyle jest chimeryczna. Potrafi w upalny dzień po prostu zwiędnąć, nawet jak podłoże ma mokre. Taka cecha...
Aniu! Czyli na wiosnę nowe zakupy!?
Magda! Deszcz też jest potrzebny. Ja tam się ciesze jak pada: podlewa, a ja sobie odpoczywam (albo na tapczanie, albo przy garach
)
Róża jest wrażliwa, chorowita i mizerna. Pomimo roztoczonej opieki, dobrej ziemi, oprysków, kopczyków i innych tam duperel.
Ale od czasu do czasu walnie takiego urokliwego kwiatka zwisającego na wiotkiej łodydze. Kwiat kwitnie co najwyżej 2-3 dni i już go nie ma

Oczywiście ani słowa w szkółce, że ta róża ma problemy...

Beciu! Lifestyle jest chimeryczna. Potrafi w upalny dzień po prostu zwiędnąć, nawet jak podłoże ma mokre. Taka cecha...
Aniu! Czyli na wiosnę nowe zakupy!?
Magda! Deszcz też jest potrzebny. Ja tam się ciesze jak pada: podlewa, a ja sobie odpoczywam (albo na tapczanie, albo przy garach

Miłka
A to jędza!Ale taka ładna,że warto zachodu 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazujesz takie ślicznotki, że chyba na nowo zacznę kolekcjonowac dalie...
Ja miałam ograniczać ilość dalii w ogrodzie a przez Miłkę (albo dzięki Miłce) mam ich coraz więcej 
Miłeczko, prawie wszystkie które od Ciebie dostałam zakwitły, czekam jeszcze na Osakę i Preference.
A zamiast Garden show wyszła taka żółta pomponowa, wysoka - pokazywałaś ją w poprzednim wątku, ale nie zapisałam sobie nazwy

Miłeczko, prawie wszystkie które od Ciebie dostałam zakwitły, czekam jeszcze na Osakę i Preference.
A zamiast Garden show wyszła taka żółta pomponowa, wysoka - pokazywałaś ją w poprzednim wątku, ale nie zapisałam sobie nazwy

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Pełnia lata to czas dla dalii ... kwitną długo i zdążymy się nimi nacieszyć.
Miłko masz już dużą kolekcję i wiele w niej perełek
Przesyłka dotarła -
jutro Pw z pytaniami a dziś tylko informacja bo późno wróciłam do domu.
Miłko masz już dużą kolekcję i wiele w niej perełek

Przesyłka dotarła -

- takasobie
Znalazłam wreszcie nazwę do mojej milutkiej nn : Dalia Melody? Pink Allegro (niestety nazwa taka sama jak portalu zakupowego i forum automatycznie koduje jej nazwę)
A stało sie to przez przypadek, kiedy poszukiwałam dla Magdy (Persymona) nazwy jej dalii

Dziwię się tylko, dlaczego jej mi nikt nie sprzedał pod właściwa nazwą tylko jako "Sandrę"
Krysiu! Tylko żal, że te najpiękniejsze od Ciebie mi nie przetrwały. Może się na wiosnę uśmiechnę ponownie
Aniu! Musiałam się pomylić!
To Golden Scepter! A Garden Show pewnie pojechał gdzieś indziej! A tak się starałam, żeby nie pomylić
Garden coś w tym roku kiepski, nie kwitnie. Widzę, że ludzie coś go nie pokazują więc może kiepski dla niego rok... Pokaż proszę u siebie, jak kwitną!
Mariola! Zacznij! Polecam gorąco! Muszą być w każdym ogrodzie!
Mati! Może się jędza rozhula, a ja już ją dopilnuję
, żeby w przyszłym roku wyglądała lepiej!
A stało sie to przez przypadek, kiedy poszukiwałam dla Magdy (Persymona) nazwy jej dalii

Dziwię się tylko, dlaczego jej mi nikt nie sprzedał pod właściwa nazwą tylko jako "Sandrę"

Krysiu! Tylko żal, że te najpiękniejsze od Ciebie mi nie przetrwały. Może się na wiosnę uśmiechnę ponownie

Aniu! Musiałam się pomylić!

Mariola! Zacznij! Polecam gorąco! Muszą być w każdym ogrodzie!
Mati! Może się jędza rozhula, a ja już ją dopilnuję

Miłka
Wystarczy na forum na nią nagadać 

O, właśnie Golden Scepter, już zapisuję
To bardzo fajna niespodzianka, bo sama w życiu bym takiej dalii nie wybrała, a ona idealnie pasuje do miejsca, gdzie ją wsadziłam 
Swoje dalie pokażę, ale ciągle jestem w niedoczasie, może jak szkoła i przedszkole się zaczną...

Swoje dalie pokażę, ale ciągle jestem w niedoczasie, może jak szkoła i przedszkole się zaczną...