Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Miłeczko, ależ perełki pokazujesz i Bright Star i Eveline śliczniutkie, ale moją faworytką jest nadal Autumn Fairy, tak, tak ja kupiłam tę kwitnącą dalię w doniczce za całe 5 zł, myślę, że to rzadkość, moja Pani ogrodniczka jak ją nazywam ma sklep ogrodniczy przy domu na terenie swojej działki, więc jeśli Jej coś zostaje, to albo sadzi u siebie albo, do doniczek, żeby się nie zmarnowało i tak oto zostałam szczęśliwą posiadaczką tegoż cukiereczka.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eveline bardzo delikatna, ale ona chyba z tych o mniejszych kwiatkach, prawda? Cudne są te fioletowe subtelne wykończenia płateczków.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wandziu! Eveline ma kwiat o średnicy ok 8-10cm. Czyli w sumie niewielki. Ale urodą przebija olbrzymy ;-) Jest jak z porcelany!

Ilona! Super, że ją przygarnęłaś! Masz kolejną śliczną odmianę! Autumn Fairy zbiera się do dalszego kwitnienia, ma pełno pąków, a 3 rozwinięte kwiaty, ale popis dała niesamowity! Ja ja upatrzyłam sobie kilka lat temu, ale nie mogłam nigdzie dostać, a w tym, roku była w Auchanie.

Marzena! Witaj! :wit Co mam rzec? Tak dalie są super! I ta z pomarańczowym, i Eveline :wink:

Paula! Żebraj ile wlezie! Masz pozwolenie! ;:306 Dalii trzeba mieć duuuużo!

Jacek! Park Princess u mnie zaczyna, ale mizerota więc nie ma co pokazywać. ;:131 Ale ma już kwiatek i drugi pączek :lol: Honki coś wtym roku nieciekawie. W przyszłym roku służę żółtą i skądś trzeba zdobyć Surprise. ;:224

Agnieszko! No trochę się napracuję! Ale wiesz, że efekt jest! Cieszę się, ze Ci się podoba :-)

Magda! Dasz radę! :) Chodzi Ci o ta dużą, jasnofioletową? To Mingus Randy. Efektowna!

Tolinko! Szukaj! na pewno coś fajnego znajdziesz! ;:196

Mati! Kilka sztuk na pewno znajdzie miejsce w Twoim ogrodzie :wink: Nie żałuj sobie, a nie pożałujesz! ;:215

Aniu! No to się cieszę, że masz zgodne! A gdzie kupiłaś? Dalie muszą być w każdym ogrodzie! Co ma kwitnąć późnym latem? No wiem, wiem, jest dużo różnych kwiatów, ale dalie są niezastąpione!

Mariola! Jacek ma rację! Czasami odzywają się duchy przodków :wink: Dziękuję! ;:196

Nic nie robię w ogrodzie, bo przerabiam jabłka i gruszki i nie mam czasu! No może trochę patrzę... ;:173

Jola
Obrazek

Aspen
Obrazek

nn
Obrazek

Lifestyle
Obrazek

róża Winchester Cathedral
Obrazek

Myama Fubuki
Obrazek

róża Belle Epoque
Obrazek

Jowey Linda
Obrazek

By George
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Wszystkie dalie śliczne Lifestyle cudna a honkę taką jak szukasz mam :D ;:196 :wit
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cudeńka.... ;:167 ;:167 ;:167 ta różowa nn jest przepiękna ale jak ją kupić jak jest nn :;230 swoich dalii nie pomierzyłam bo u mnie ciągle leje ;:223 nie wiem jak to się skończy dla moich roślinek ;:124 oby do czwartku ma być cieplej i słonecznie ;:65
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Róże,piękne ;:167
A róża Belle Epoque ma piękny ,ciepły kolorek ;:108
Dalijki masz też śliczne, ;:173 ja stwierdziłam,że mam ich za mało.Na drugi rok trzeba to zmienić ;:7
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Belle mnie urzekla :shock:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim tym, którzy zachwycają się różą Bell Epoque oświadczam uroczyście:

Róża jest wrażliwa, chorowita i mizerna. Pomimo roztoczonej opieki, dobrej ziemi, oprysków, kopczyków i innych tam duperel.
Ale od czasu do czasu walnie takiego urokliwego kwiatka zwisającego na wiotkiej łodydze. Kwiat kwitnie co najwyżej 2-3 dni i już go nie ma ;:131
Oczywiście ani słowa w szkółce, że ta róża ma problemy... ;:224 Nie można się kierować tylko zdjęciami przy wyborze kwiatów ;:223

Beciu! Lifestyle jest chimeryczna. Potrafi w upalny dzień po prostu zwiędnąć, nawet jak podłoże ma mokre. Taka cecha...

Aniu! Czyli na wiosnę nowe zakupy!?

Magda! Deszcz też jest potrzebny. Ja tam się ciesze jak pada: podlewa, a ja sobie odpoczywam (albo na tapczanie, albo przy garach ;:306 )
Miłka
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to jędza!Ale taka ładna,że warto zachodu ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Pokazujesz takie ślicznotki, że chyba na nowo zacznę kolekcjonowac dalie...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Ja miałam ograniczać ilość dalii w ogrodzie a przez Miłkę (albo dzięki Miłce) mam ich coraz więcej :)
Miłeczko, prawie wszystkie które od Ciebie dostałam zakwitły, czekam jeszcze na Osakę i Preference.
A zamiast Garden show wyszła taka żółta pomponowa, wysoka - pokazywałaś ją w poprzednim wątku, ale nie zapisałam sobie nazwy ;:223
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Pełnia lata to czas dla dalii ... kwitną długo i zdążymy się nimi nacieszyć.
Miłko masz już dużą kolekcję i wiele w niej perełek :D
Przesyłka dotarła - ;:196 jutro Pw z pytaniami a dziś tylko informacja bo późno wróciłam do domu.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazłam wreszcie nazwę do mojej milutkiej nn : Dalia Melody? Pink Allegro (niestety nazwa taka sama jak portalu zakupowego i forum automatycznie koduje jej nazwę)
A stało sie to przez przypadek, kiedy poszukiwałam dla Magdy (Persymona) nazwy jej dalii ;:306
Obrazek

Dziwię się tylko, dlaczego jej mi nikt nie sprzedał pod właściwa nazwą tylko jako "Sandrę" ;:224

Krysiu! Tylko żal, że te najpiękniejsze od Ciebie mi nie przetrwały. Może się na wiosnę uśmiechnę ponownie :-)

Aniu! Musiałam się pomylić! :oops: To Golden Scepter! A Garden Show pewnie pojechał gdzieś indziej! A tak się starałam, żeby nie pomylić ;:223 Garden coś w tym roku kiepski, nie kwitnie. Widzę, że ludzie coś go nie pokazują więc może kiepski dla niego rok... Pokaż proszę u siebie, jak kwitną! ;:196

Mariola! Zacznij! Polecam gorąco! Muszą być w każdym ogrodzie!

Mati! Może się jędza rozhula, a ja już ją dopilnuję :twisted: , żeby w przyszłym roku wyglądała lepiej!
Miłka
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wystarczy na forum na nią nagadać ;:108
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

O, właśnie Golden Scepter, już zapisuję :) To bardzo fajna niespodzianka, bo sama w życiu bym takiej dalii nie wybrała, a ona idealnie pasuje do miejsca, gdzie ją wsadziłam :)
Swoje dalie pokażę, ale ciągle jestem w niedoczasie, może jak szkoła i przedszkole się zaczną...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”