Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960

Post »

Małgosiu, jak ja jeszcze raz usłyszę, że narzekasz, że jakieś roślinki Ci nie rosną, to osobiście przyjadę i dostaniesz burę ;:306, patrzę i własnym oczom nie wierzę, tak cudownie kolorowo u Ciebie, a hortensje wręcz zjawiskowe, a że coś tam, nie tak, to każdemu się zdarza. U mnie w tym roku padły dwie róże, glicynia, hibiskus bylinowy jak zarówno ta piękna duża fuksja , że o jednorocznych nie wspomnę, a moje ubiegłoroczne zjawiskowe cleome w tym sezonie to porażka, czy mam dalej wymieniać? Twoje hosty też takie dorodne i ładniutkie, a moje takie byle jakie, poddajesz im coś czy może pryskasz? Powiem szczerze, że jeśli chodzi o begonie, a właściwie o ich ilość, to Cię podziwiam, ja mam kilka doniczek wszystkiego razem i już mam dosyć ich podlewania, a co dopiero przy takiej ilości. Ciekawa jestem czy te niebieskie trawki, to tegoroczne nabytki czy miałaś je już wcześniej, pytam bo wyglądają zjawiskowo, a ja się swoich pozbyłam, bo po roku wyglądały wręcz okropnie.
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A moje begonie mają dużo liści, a malo kwiatów. Rosną w półcieniu, czy to powód?
Marta
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

oj tak,tak dobrze trafiłam, hortensjowo,hostowo, bajecznie ;:333
I te Twoje piękne begonki ,śliczne są ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, gdzieś Cię zagubiłam w natłoku wątków, jednakże u Ciebie tak pieknie i kolorowo, że musiałam Cię znajść :)
Widzę, ze mnóstwo roslinek masz w doniczkach, a mimo to ślicznie rosną. Jak Ty to robisz? U mnie w doniczkach to wszystko podsycha i opada z lisci, mimo codziennego podlewania. nie wiem czemu tak jest?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Obita, robie zdjęcia tylko najładniejszym,wiekszośc jest nieciekawa,poszła w liście,a nie w kwiaty.
Dorotko,zrobimy tak jak mówisz.U mnie deszczu mało,pokropi tyle co kot napłakał,a ja ciągle przesadzam i leję w dołki ogrom wody,bo sam piasulek.
Ilonko,będę narzekała to może doczekam się,że przyjedziesz do mnie? ;:306 Na hosty nie narzekam,bo są piękne i mimo ogromnej plagi slimaków nie tykaja ich.Gorzej mam z kretami i nornicami.Przesadzałam część lilii to była tylko łodyga i kilka malutkich przybyszowych cebulek,reszta objedzona.Podejrzewam,że wiosną już nic nie będę miała z cebulowych.Kupiłam trochę tulipanów,bo przecież też prawie wszystkie mi pozjadały,ale nie wiem czy do wiosny wytrzymają. ;:223 Ilonko,ta kostrzewa tak się rozrasta,ze mam jej tyle z jednej sadzonki.Trzeba ją rozmnażać,żeby była ładna.
3KOTY begonie lubią półcień,ale to chyba nie jest rok na nie,bo moje też mają ogromne wręcz liście,a kwiatów jak na lekarstwo.
Aniu,dzisiaj dla odmiany będzie daliowo.
Mariola,zimą nadrobimy wszystkie zaniedbane wątki,teraz szkoda czasu.U mnie doniczkowe nawet ładne,gorzej już z petuniami,pewnie trzeba bedzie powiedzieć im już baj,baj.

Obrazek

Obrazek

Resztę dalii potem,lecę do biedronki zobaczyc jakieś tuje na pniu.Dzwoniłą koleżanka,że maja piekne.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Małgosiu piękna dalijka ta biało czerwona hosty tez ładne zresztą masz piękne wielkie kępy :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu,bardzo lubię dalie,ale przez to,ze trzeba je wykopywać jest coraz mniej miejsca na nie,bo to jednak kłopotliwe i trzeba uważac,zeby nie uszkodzic innych roslin.Nie wiem czy zdecyduję się na taką ilość ich w przyszłym sezonie.
Tui na pniu nie kupiłam,nie powaliły mnie na kolana.Będę u Kapiasów w pierwszym tygodniu września to zobaczę co tam mają.
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Wow cudny pokaz a ta z białym środkiem ;:oj ;:215 ;:215 Masz rację Małgosiu duże rosną i przechować trzeba ale ładne nie ma co mówić :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu widzę, że tego lata oprócz begonii chcesz być mianowana królową dalii :lol: dużo, ślicznych masz!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne masz dalie i reszta kwiatuszków też cudnie się prezentuje. U mnie ciągle pada, niechże chociaż przejaśni się i wyjdzie słonko na resztę dnia!

Co ciekawego upolowałaś w Biedronie?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz tych dalii. Mnie została tylko jedna, ale nie będę dokupowała. Nie mam gdzie trzymać
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu czego ty nie masz w swoim ogrodzie, podziwiam Cię za pracowitość bo to przecież dużo pracy przy doniczkowych i daliach ;:108
Szkoda, że nie możesz brać udziału w konkursie, nagroda byłaby Twoja, jestem tego pewna ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu :wit
Dalijki cudności.
Ja teraz stwierdziłam,że mam ich trochę za mało ;:7
Nic, na drugi rok to zmienię ;:108
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Małgosiu, gdybym nie pracowała, to kto wie czy nie wybrałabym się do kilku zaprzyjaźnionych osób, ale dla mnie jak na razie doba jest za krótka, więc może kiedyś, a jeśli chodzi o nornice i krety, to rzeczywiście masz z nimi nieciekawie, a próbowałaś sadzić w koszyczkach albo w donicach z dziurkami? Odpukać w nie malowane ja na szczęście nie mam takiego problemu, piękne kępy dalii ;:63, widzisz ja mam znów problem z ich przechowywaniem, w ubiegłym roku wywiozłam je do mamy i się udało, więc jest nadzieja, że teraz również.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”