Po angielsku... w lesie ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Re: Po angielsku... w lesie ;)

Post »

Potwierdzam - hortensje to pierwsza roślina (no dobra, poza wierzbą ;) ) którą udało mi się ukorzenic. Może nie z 100% sukcesu, ale kilka sadzonek mam :) Tak więc nie poddawaj się i działaj.

A poza tym, to chciałam powiedziec, że uroczo ten twój las wygląda, aż żałuję, że moja działka kończy się wraz z linią lasu i nie mam u siebie ani jednego drzewa....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
bajkowydworek
100p
100p
Od: 1 kwie 2014, o 11:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Muszę spróbować :) Chociaż ja jestem niecierpliwa i wolałabym od razu dużą roślinę...
Ostatnio widziałam połączenie zielonej hortensji limelight i jasnoróżowych róż- CUDO!!! Muszę sobie taką sprawić ;)
A teraz pokażę boczną rabatę, grandiflora zaczęła kwitnąć, na razie jest limonkowa :*
Obrazek

Róże- kolejne moje zaskoczenie :) Podcięłam zgodnie z instrukcją "Królowej Róż" i ku mojemu zdziwieniu rozrosła się dwukrotnie i już ma kolejne pąki które laa moment będą kwitnąć :)

Obrazek

I mój zielnik - nieasamowicie się rozrósł. Kiedyś miałam w planach zrobić go w formie ślimaka, ale to musiałby być bardzo duży ślimak (hahaha). Melisa zasłoniła już rozmaryn i miętę... Kocimiętka też już piękna :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Noooo, proszę :D Coraz lepsze postępy u Ciebie ;:333
bajkowydworek
100p
100p

Post »

Dziękuję ;:196
I jeszcze poproszę o rady co się robi z różami na jesieni, tzn. jak je przyciąć na zimę i okryć?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robisz kopczyk, na to gałęzie jodły i to wszystko. Przycina się wiosną, gdy zakwitną forsycje.
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Masz jeszcze jakieś hortensje czy tylko grandiflore ?
bajkowydworek
100p
100p

Post »

Szostani, mam 3 ogrodowe, 1 drzewiastą i 1 bukietową, ale planuję zakupy ;)
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Zazdroszczę Ci tego lasku. W upały takie jak są obecnie, pewnie miły cień daje.
bajkowydworek
100p
100p

Post »

Oj tak :) Nie zamieniłabym go na żaden inny... ;:224 Bardzo przyjemnie się tam odpoczywa ;)
x-sz-i
---

Post »

Ja też na pewno sobie w tym roku jakieś bukietowe sprawie jestem w nich zakochana na moje zimne tereny idealne.
Warto wybrać się do szkółki bo zazwyczaj jest taniej niż w internecie.
bajkowydworek
100p
100p

Post »

Tak wiem, niestety w mojej okolicy nie ma zbyt wielu szkółek, a już z hortensjami to jest problem. Ostatnio byłam w W-wie to kupiłam grandiflorę, która okazała się limelight :) Ale z tego jestem akurat bardzo zadowolona, bo dałam za dużą sadzonkę tylko 12zł ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wysyłka się opóźnia, bo upał straszny.
Podobają mi się wszystkie Twoje ozdoby i detale w ogrodzie. Dziewczyny mają rację- hortensje dość łatwo ukorzenia się z wiosennych patyczków.
Rok temu udało mi się w NOMI na wyprzedaży jesiennej kupić hortensje po 8zł, wkrótce będą kwitnąć, bo każda z nich ma pączki
x-sz-i
---

Post »

Ja niestety nie mam jeszcze limelight ale mam zamiar kupić bo to bardzo ładna odmiana
Marzenko rzeczywiście cena fajna i można sobie wtedy sprawić kilka sadzonek. Co do sadzonek to nawet teraz można spróbować ukorzenić. Ja mam kilka patyczków i wydaje mi się , że z niektórych coś będzie :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bajkowydworek pisze:Tak wiem, niestety w mojej okolicy nie ma zbyt wielu szkółek, a już z hortensjami to jest problem. Ostatnio byłam w W-wie to kupiłam grandiflorę, która okazała się limelight :) Ale z tego jestem akurat bardzo zadowolona, bo dałam za dużą sadzonkę tylko 12zł ;)
Ta na zdjęciu powyżej to może naprawdę Grandiflora. W każdym razie Limelight byłaby dobrą pomyłką ;:333
bajkowydworek
100p
100p

Post »

Moniu, chyba raczej limelight bo grandi po otworzeniu kwiatków robi się biała, a ta została jasnozielona :)))

Sosenki, nic nie szkodzi :) Czekam z niecierpliwością i nie wiem jak mam Ci dziękować ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”