Kawon ( arbuz ) - część 5
Re: Kawon ( arbuz ) - część 5
Agrowłóknina 

- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grubość tej agro może pamiętasz? Na przyszły rok zamierzam kupić taką osłonkę bo mam masę perzu na działce. Brdziej skłaniałam się do tkaniny ściółkującej (dokładnej nazwy nie pamiętam) ale jeśli agrowłoknina wytrzyma 2-3 sezony to jest godna zastanowienia. Teść w uprawie iglaków stosuje czarną folię ale pod nią jest cała masa mrowisk i duża częśc sadzonek przez to wyleciała.
Pozdrawiam Jola
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Ja wyściółkowałem czarną agro o grubości 50g/m2.
To już trzeci sezon ta sama włóknina i wydaje mi się że jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa.
To już trzeci sezon ta sama włóknina i wydaje mi się że jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa.

Pozdrawiam, Jacek
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam pytanie do osób które w zeszłym roku doczekały się owoców i je skonsultowały. Ile czasu mija oczywiście mniejwiejcej od zapylenia kwiatu do gotowości owocu do zbioru?
Nie wiem jakiej jest grubości, ale to najzwyklejsza agrowłóknina... Brat też pod tuje taką dawał... No, ale pod tujami się zniszczyła wyszły chwasty, podarła się..
Wczesne odmiany półtora miesiąca a te późniejsze około dwóch.vanyavala pisze:Mam pytanie do osób które w zeszłym roku doczekały się owoców i je skonsultowały. Ile czasu mija oczywiście mniej więcej od zapylenia kwiatu do gotowości owocu do zbioru?
A co z moim arbuzami, mam je zapylać, czy nie? 

-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
ja bym zapylał
Zdania zaczynamy wielką literą, a kończymy znakiem interpunkcyjnym zwanym kropką.
Moderator- jokaer.
Zdania zaczynamy wielką literą, a kończymy znakiem interpunkcyjnym zwanym kropką.
Moderator- jokaer.
Mam już cztery arbuzy, trzy wielkości dużego agrestu i jeden wielkości orzecha włoskiego, ma być zdjęcie? czy za wcześnie?
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
No pochwal się
Ja już zazdroszczę
Bo u mnie nici z arbuzów w tym roku 

-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Ja jak tak dalej pojdzie będę miał wielkie g.. 'Nic'
Czy ktoś widział może słońce? Przydało by się go trochę no i ta temperatura. Moje juz trzy sztuki kwitną arbuzek jest pol centymetra, czekam aż sie kwiat otworzy by zapylić.
Czy ktoś widział może słońce? Przydało by się go trochę no i ta temperatura. Moje juz trzy sztuki kwitną arbuzek jest pol centymetra, czekam aż sie kwiat otworzy by zapylić.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Noo..
Ładniejsze niż myślałem
Powodzenia, Oby ładnie rosły 

Te wielkości agrestu to jeszcze nic pewnego. Mogą odpaść. Ale jeśli zaczną się powiększać - to coś z nich będzie. Sporo z tych ,,agrestowych" niestety, nie powiększa się, po pewnym czasie czernieją i odpadają.Zelazo26 pisze:Mam już cztery arbuzy, trzy wielkości dużego agrestu i jeden wielkości orzecha włoskiego