Ogród jol_ki 2014
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród jol_ki 2014
Generalnie powojniki o pełnych kwiatach mają kwiaty co najwyżej średniej wielkości. M-me le Coultre to świetna odmiana, jeśli chodzi o czysto biały kolor.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ładna maria Curie,mojej nie zdążyłam zobaczyć,uwiąd ją dopadł 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Przyszłam z rewizytą
Taka powierzchnia ogrodu to nie lada wyzwanie, ale widzę, że wszystko u Ciebie jest przemyślane. I część z warzywnikiem i część z roślinami ozdobnymi
A Pomponella śliczna. Też ją mam u siebie, ale jeszcze czekam na kwitnienie i bardzo jestem ciekawa jak wygląda w rzeczywistości
A jak u Ciebie rośnie Pirouette? Ja mam swoją od kilku lat i nie jestem z niej zadowolona
Jest mała , zachowuje się jak rabatowa. Ledwo przekroczyła 100 cm 

A Pomponella śliczna. Też ją mam u siebie, ale jeszcze czekam na kwitnienie i bardzo jestem ciekawa jak wygląda w rzeczywistości

A jak u Ciebie rośnie Pirouette? Ja mam swoją od kilku lat i nie jestem z niej zadowolona

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ode mnie do Krosna też daleko, bardzo szkoda, właśnie takiej niedrogiej i solidnej firmy szukam.
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Nareszcie przestało padać i mogłam spędzić popołudnie w ogrodzie
Pościnałam przekwitłe róże, wybrałam poplamione liście, prysnęłam na mszyce - pełno ich na kilku krzakach było, zebrałam groszek i truskawki i czuję się spełniona
Tego mi brakowało w ciągu kilku ostatnich dni!
Gabi jak ja się tak naoglądam u naszych różanych forumek, to uwierz mi idę do ogrodu i nie ma co focić
Liliowce i u mnie zaczynają kwitnąć
500m2 mogę Ci odpalić w dzierżawę, nie ma problemu
Jurku Madame Le Coultre wygląda ładnie przez jeden dzień przy obecnej pogodzie
robią się w płatkach dziury i brzegi im brązowieją... Za to Maria Skłodowska - Curie pokazuje w końcu na co ją stać, tylko te kwiatki coś małe w porównaniu do opisu (ma być 12-15cm), sam zobacz
A dlaczego nie będziesz jej miał u siebie?

Aniu - Annes77 , miło Cię widzieć u mnie
Dorotko miło, że zajrzałaś
Pomponella rzeczywiście jest śliczna, choć kwiaty drobne i mocno się - przynajmniej u mnie - zwieszają... z Pirouette jestem średnio zadowolona w tym roku, ma brzydkie, źle wybarwione kwiaty, może po prostu przesadziłam z nawożeniem
rośnie dość słabo, ma w tej chwili około 80cm - nie to co Gabrysiny gigant - ale ja się cieszę, że nie jest zbyt duża, może dorosnąć tak do 1,5m i ani cm więcej
Aniu - AniaDS u mnie w okolicy tez niestety nic nie ma ciekawego, szukam, jak na razie z marnym skutkiem dobrego kowala
Czas na świeże fotki z ogrodu
Pastella - w tym roku męczona plamistością

Pomponella a za nią Eden Rose

liliowiec i anabelka

i jeszcze jeden, kupiony wiosną

kielichowiec wonny zakwitł dwoma kwiatkami, to ten ładniejszy

powojnik Kaiser otwiera nowy kwiatek, ten jakby pełny?

tegoroczny nabytek Constance Mozart

różanka

pnąca nn

i na koniec ogólny widoczek

Gabi jak ja się tak naoglądam u naszych różanych forumek, to uwierz mi idę do ogrodu i nie ma co focić

Liliowce i u mnie zaczynają kwitnąć

500m2 mogę Ci odpalić w dzierżawę, nie ma problemu

Jurku Madame Le Coultre wygląda ładnie przez jeden dzień przy obecnej pogodzie

Aniu - Annes77 , miło Cię widzieć u mnie

Dorotko miło, że zajrzałaś

Aniu - AniaDS u mnie w okolicy tez niestety nic nie ma ciekawego, szukam, jak na razie z marnym skutkiem dobrego kowala

Czas na świeże fotki z ogrodu

Pastella - w tym roku męczona plamistością

Pomponella a za nią Eden Rose

liliowiec i anabelka

i jeszcze jeden, kupiony wiosną

kielichowiec wonny zakwitł dwoma kwiatkami, to ten ładniejszy

powojnik Kaiser otwiera nowy kwiatek, ten jakby pełny?

tegoroczny nabytek Constance Mozart

różanka

pnąca nn

i na koniec ogólny widoczek

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Super widoczek... i różanka... i.. wszystko...
Gdybyś tak Jolu miała ziemię blisko mnie, to zapewniam że wzięłabym w dzierżawę...

Gdybyś tak Jolu miała ziemię blisko mnie, to zapewniam że wzięłabym w dzierżawę...

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, 30 arów to poważne wyzwanie - ja mam 10 i narzekam, że nie nadążam z pracami ogrodowymi
Ale i tak Ci zazdroszczę bo tyyyyyle miejsca pod róże
Etoile Violette zidentyfikowałam od strzału, bo chciałam bardzo mieć ten powojnik - zamawiałam 2 razy i obydwa to pomyłki
Maria Curie na pewno się rozkręci, najpierw musi się ukorzenić porządnie. U mnie wiele róż takiej wielkości jak u Ciebie, są piękne, ale chciałoby się więcej - prawda?

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Twoja Pastella też ma trochę różowego kolorku
Plamistość ją dopadła?
Ona ma chyba ADR, powinna sama sobie z tym poradzić
A cała różanka ogromnie mi się podoba
. Oj chciałabym i ja mieć tyle ' metrażu ' do obsadzenia
, poszalałabym sobie 

-
- 1000p
Gabi dziękuję
Elu u mnie większość róż to nowe nasadzenia, a te które mam dłużej jak np. Pastella były kilkakrotnie przesadzane
zanim znalazłam im "docelowe" miejsca. Pewnie, że chciałoby się mieć już porządne krzaczki - szczególnie jak się naoglądam u Was dziewczyny, to później śnią mi się po nocach różyce
Ostatnio utknęłam w ogrodzie Kasi - Robaczka i za nic wyjść nie mogę
Przy 30 arach mam dużo miejsca do obsadzenia, mam jeszcze sporo rabat do zrobienia
Na razie muszę jednak trochę pozmieniać na rabacie zachodniej, mam tam do posadzenia różanecznik i azalię no i miejsce na kilka róż i powojników
Wasze ogrody stanowią źródło nieustającej inspiracji
Dorotko metraż jest, trzeba jednak dobrze przemyśleć jak go fajnie zagospodarować a ja mam 100 pomysłów na minutę
szczególnie po wizycie na forum w Waszych ogrodach
Na moją listę chciejstw muszę założyć specjalny notesik, na razie spisuję wszystko na karteczkach i sporo już się tego nazbierało
Pastella to bladzioch w tym roku
Twoja ma cudne kolorki
Miłego dnia dziewczyny!!

Elu u mnie większość róż to nowe nasadzenia, a te które mam dłużej jak np. Pastella były kilkakrotnie przesadzane

Przy 30 arach mam dużo miejsca do obsadzenia, mam jeszcze sporo rabat do zrobienia

Dorotko metraż jest, trzeba jednak dobrze przemyśleć jak go fajnie zagospodarować a ja mam 100 pomysłów na minutę

Miłego dnia dziewczyny!!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Powojnik Kaiser wg opisu powinien mieć zawsze kwiaty pełne. Kwitł Ci wcześniej innym typem kwiatów?
MC-S to ładna nowość, ale naprawdę nie mam już gdzie je sadzić. Ostatnio przesadzałem Hanię - i zrobiło sie z jednej - sześć, przy przesadzaniu Syreny - mam dwie dodatkowe, Fujimusume też dał się rozmnożyć ;). Ilość ich przekroczyła masę krytyczną;)
MC-S to ładna nowość, ale naprawdę nie mam już gdzie je sadzić. Ostatnio przesadzałem Hanię - i zrobiło sie z jednej - sześć, przy przesadzaniu Syreny - mam dwie dodatkowe, Fujimusume też dał się rozmnożyć ;). Ilość ich przekroczyła masę krytyczną;)
-
- 1000p
Jurku, poprzednie kwiaty były takie jak poniżej... trudno nazwać je pełnymi

Twoje powojniki rosną jak szalone, to nic dziwnego, że nie masz gdzie sadzić. Ja czekam z MSC i kilkoma innymi na nową pergolę, dopiero po jej zamontowaniu będę je sadzić... a pergola na razie w planach na ten miesiąc, zobaczymy, czy się uda

Twoje powojniki rosną jak szalone, to nic dziwnego, że nie masz gdzie sadzić. Ja czekam z MSC i kilkoma innymi na nową pergolę, dopiero po jej zamontowaniu będę je sadzić... a pergola na razie w planach na ten miesiąc, zobaczymy, czy się uda

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Ale genialna jest M. Curie-Skłodowska, super jest ten zielonkawy róg płatka, dopisuję ;)
Jolu tak patrzę na twoją Annabelle, to przypomniało mi się, że kiedyś komuś szykowałam sadzonkę, czy może Tobie? Pytam, bo moje sadzonki tej odmiany różnie się przyjmują w doniczkach i robię małe podsumowanie w tej kwestii.
Jolu tak patrzę na twoją Annabelle, to przypomniało mi się, że kiedyś komuś szykowałam sadzonkę, czy może Tobie? Pytam, bo moje sadzonki tej odmiany różnie się przyjmują w doniczkach i robię małe podsumowanie w tej kwestii.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
- 1000p
Alutka MSC podoba mi się coraz bardziej
W tym tygodniu zaczniemy do niej tworzyć pergolę
Siła robocza już jest, czekamy tylko na materiał
Ta Anabelka to raczej nie dla mnie, ja mam 6 sztuk i w tym roku też będę dzielić (przynajmniej jedną z nich) dla znajomych

W tym tygodniu zaczniemy do niej tworzyć pergolę

Siła robocza już jest, czekamy tylko na materiał

Ta Anabelka to raczej nie dla mnie, ja mam 6 sztuk i w tym roku też będę dzielić (przynajmniej jedną z nich) dla znajomych

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Halo... halo... czy tu ktoś mieszka ?... czołgistki, no co z Wami ??? ... nic Wam nie kwitnie ?
-
- 1000p
Gabi, właśnie wróciłam z urlopu
Ogród wygląda jak po wojnie i na razie nie ma co pokazywać

Ogród wygląda jak po wojnie i na razie nie ma co pokazywać

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki