Witajcie,
dzisiaj u nas prawie cały dzień lało, więc nie mogłam wyjść do ogrodu ? nie licząc krótkiej chwili z aparatem...
Na bukszpanach pojawił mi się biały, śnieżny nalot. Jeszcze tego nie zidentyfikowałam. Tych roślin dopiero się uczę. Jutro, jak nie będzie padało, muszę wykonać oprysk.
Tereniu, Garden of Roses mam zaledwie od kilku dniu. Też mi się podoba

Długo trzyma kwiaty.
April, a jak dojdę do 300, to znowu mam zmieniać?

Załóżmy, że jest 100 rabatowych, 100 różowych, 100 austinek (chyba jeszcze nie) itd
Jolcia, lista to jeszcze nie zamówienie;) Pomarzyć można... No, ale miejsca masz w tym swoim lesie jeszcze mnóstwo, więc możesz szaleć... Tylko uważaj na kręgosłup
Elwirko, jakby ta Gardenka rosła wcześniej u mnie, to też byłaby pewnie takiego wzrostu

Daniki mają 3 lata. Wcześniej w tym miejscu rosły wrzosy z trawami, no ale jak już wiesz ? ja cały czas coś zmieniam
Monika, trawnika jeszcze nie zmniejszałam. Projekt ogrodu zrobiłam zanim powstał dom. Zmieniają się tylko nasadzenia.
Niestety mam coraz większego różanego świra i rozczulają mnie nawet gołe wczesnowiosenne krzaczki różane. Wydają mi się atrakcyjne nawet bez kwiatów i bez żadnych dodatków

Nie wiem zatem, czy jestem odpowiednią osobą, która może Ci doradzić w kwestii doboru towarzystwa dla róż.... U mnie za tło robi mieszany żywopłot iglasty z dodatkiem drzew liściastych. Na rabatach rosną też (już) pojedyncze egzemplarze krzewów liściastych i iglastych. No i byliny... Staram się nie nadużywać gatunków i kolorów; kocimiętka, szałwia, ostróżki, naparstnice, jeżówki, irysy, dzwonki, złocienie, liatry, krwawniki... Oczywiście nie wszystko naraz
Monia, wszystko wyjdzie w praniu, czyli na letnich fotkach. W tej chwili jeszcze tego nie można wychwycić. Sama oceń:
Kondziu, miło mi cię widzieć

Zapraszam
Majuś, też myślę, że Ela się sprawdzi w donicy; ma ładny pokrój i niewielki jak na angielkę wzrost:)
Sprawdź dobrze. Ja myślę, że już dawno to i owo się rozwinęło...
Milenko, witam Cię serdecznie

Cieszę się, że do mnie zaglądasz

Dla Ciebie fotka Kardynała:
Aniu, pewnie, że pamiętam. Od jakiegoś czasu zresztą wzdycham do historycznych. Nie wiem, czy CdM nie zaproszę do siebie jesienią...
Jadziu, z dnia na dzień można obserwować zmiany. Niedługo zacznie się szaleństwo, na które czekałyśmy tyle miesięcy...
Jadziu ? e-babciu, witam nowego gościa

Cieszę się, że mój ogród Ci się spodobał. Zapraszam serdecznie
Po wczorajszych i dzisiejszych deszczach otworzyło się wiele pączków
Young Lycidas
Harlow Carr
Dieter Müller
Rose de Resht. Majowa królowa; zakwita jako pierwsza i jest ogromna...
Mary Rose