Nio pierwsze koszenie za mną,kosiarka zdała egzamin

Trawa podsypana nawozem,podlana,może się ciut poprawi...
Zauważyłam dziś mszyce na Cardinal,ale zaraz popsikałam
Tulipanki jedne przekwitły,a inne jeszcze się trzymają.Najdzielniejsze to te z B pełne Sunlover i Freeman,
Podlałam dziś róże,bo już sucho miały,siewki astrów porozsadzane,swoją drogą ile ich wzeszło,podzieliłam się z moja ciocią
Róże zawiązują pąki,jak tak dalej pójdzie to w maju będą kwiaty
Maju miałam na myśli,że młodziutka

Już się nie mogę doczekać na Twój wąteczek
Jolu obawiam się,że nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie...ja nic nie pamiętam,od niechcenia obcięłam kawałek pędu,te dolne listki oberwałam,zostawiłam dwa górne ,patyczek ma kilka oczek,bez ukorzeniacza,choć wiem powinnam mu pomóc,a ja taka wyrodna matka rożana

P
Elwi o to miła wiadomość .W takim razie spróbuję,moje Angelique rosną na piasczystej rabatce,może dadzą radę,po raz pierwszy tam posadziłam cebulowe.Sadzisz je w koszyczkach i zaprawiasz roztworem przeciwgrzybowym?
Ciekawe gdzie kupiłaś cebule,że nie zakwitły oryginały

Ja się przejechałam na Ice Cream,marzyłam o nich,a tu klapa
Alana super info

Spróbuję je zostawić bez wykopywania

Hosty zawsze u mnie startują szybko....
Justynko ślimorów na razie nie zauważyłam,ale za to na pojedynczych listkach u niektórych róż widać dziurki

Mszycy nie ma i nimułki dziś jakby mniej...jak ja się boję o te wszystkie pąki
Ewciu obie odmiany polecam:) Nie zazdroszczę Ci przymrozku,boje się tego brrr,szkoda byłoby roślinek...
Pepsi chodziło Ci o róże? Tulipany już powoli kończą swą żywotność....
Tulipanka wszystko rośnie i rozwija pąki,wszystko przez ciepłe dni,u nas codziennie około 18 stopni w cieniu i w nocy 11 na plusie....
Aniu Tara witaj u mnie:) Dziękuję za to,że studzisz moje zapędy co do piwonii drzewiastej,ja już bym chciała zobaczyć jej kwiaty,ma być żółta Itoh,oj chyba sobie jeszcze poczekam...Twoja robi niesamowite wrażenie

Mam nadzieję,że za rok choć jednego kwiatu się doczekam:)fajna historia z łopianem,przynajmniej chciałaś dobrze:)
Sabinko koperkowa zdala egzamin na 6 ;) W pierwszym roku 3 kwiaty

Tulipanów na liście mam sporo,zaraz po lecie będę na nie polować,to nic,że krotko kwitną,mają swój urok
Aniu i u mnie lilie się pną w górę,tak bym chciała,żeby w tym roku zakwitły,bo w zeszłym miałam tylko kilka lilii kwitnących,chyba poskrzypka grasowała,a ja nie wiedziałam wtedy o jej istnieniu,a teraz mam ją na celowniku
Kącik ziołowy na balkonie
Dwa powojniki po bokach,a w środku lawenda
Orliki żółte pierwsze...
LO co roku większa...
Edenka najstarsza ma 5 lat i ma jeden bardzo długi pęd...
Tulipan Angelique nadal się trzyma
Na giełdzie kupiłam starą balię drewnianą za kilka złotych i obsadziłam ją gipsówką,milion bells i lobelią niebieską.Efekt mam nadzieję,że zobaczę niebawem:)
A tak z góry
Miłego dnia i wieczorku,pozdrawiam gorąco:)