Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

;:oj Therese Bugnet ;:167 ale pączusie ;:138
Ale szybko urosła :D Z Agnes robiłam inaczej, odcięłam kawałek gałązki jak
zobaczyłam, że wypuściła małe korzonki. Posadziłam i dałam porządny kopczyk na zimę.
Teraz widzę, że bardzo ochoczo sobie rośnie. :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pepsi strzępiaste są ciekawe,mało ich mam ;:224 Rh w tym roku dobrze się miewają,może podlej substralem?

Moni Angelique mam pierwszy raz od jesieni,pewnie się wyrodzą,ale myślałam,żeby je wykopać i na jesieni znów posadzić,może wtedy znów zakwitną? Zrobię eksperyment ;:333

Obrazek

-- Wt 29 kwi 2014 08:14 --
majka411 pisze:;:oj Therese Bugnet ;:167 ale pączusie ;:138
Ale szybko urosła :D Z Agnes robiłam inaczej, odcięłam kawałek gałązki jak
zobaczyłam, że wypuściła małe korzonki. Posadziłam i dałam porządny kopczyk na zimę.
Teraz widzę, że bardzo ochoczo sobie rośnie. :D
Maju chętnie ujrzałabym Twoją mini Agnes ;:167
Tereska się rozbujała,zbudowała piękny,duży krzew ;:333
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Hehe... ona nie taka mini ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale teraz pędzisz z wątkiem. Dzięki za namiary na magnolię ale niestety u mnie nie było ;:174
Zaciekawiło mnie ukorzenianie róż z patyczka. Wcześniej nie myślałam o tym (nie miałam róż ;:306 )
ale teraz się zastanawiam że może coś by się udało. Namiętnie ukorzeniam hortensje i wszystko co się da, więc może spróbować z różą.
W jakiś specjalny sposób obcinałaś patyczki, pod kątem, ileś cm od pąka...czy ważna grubość patyczka? Ile pąków powinien mieć patyczek..do ukorzeniacza? No patrz ile pytań :;230 :;230

No i tulipan Angelique mnie zauroczył. Muszę sobie koniecznie na jesieni sprawić takie cudo.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, ja mam tulipany Angelique już trzeci rok - kwitną (odpukać) i nie wyradzają się. Dodam, że ja nie wykopuję tulipanów - jak teren jest w miarę suchy i nie ma ryzyka gnicia cebulek, to wystarczy tulipany wykopać raz na 2-3 lata, głównie żeby oddzielić cebulki przybyszowe. Jedyne tulipany, które wykopuję to te, które mi nie pasują i przenoszę je w inne miejsce ;:108
Angelique uwielbiam ;:167 więc ubiegłej jesieni dokupiłam 20 sztuk. Wyobraź sobie jak się czułam jak wyrosły i rozkwitły jako półpełne, majtkowe nn :twisted:
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

A ja mam Angelique już 6 sezon, co prawda cebulki bywają różnej wielkości, ale nie wyradzają się, powtarzają swoje cechy i możesz je zostawić w jednym miejscu na dwa sezony. A duet z Super Parrot deklasuje ;) Ale hosty jakie duże.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Przepiękne te duże pączki różane ;:oj moje dopiero "widoczne" :;230
Cały ogrodek pięknie rosnie, nawet hosty takie zdrowiutkie i bez ślimaków.... ;:224
Nie wiem, czy nie będę musiała zrezygnować z host i innych ich ulubionych...... przez te gadziny :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie wpadło w oczy połączenie z Super Parrot. Oba tulipany warte grzechu :D Ten biały już zapadł mi w pamięć, śliczna odmiana.
Rano był przymrozek. Lekki, ale szron na trawie zostawił :evil: Ciekawe, jak to zniosły moje hosty :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U Ciebie Aniu tulipany już zapączkowane?? Niesamowite...Moje daleko, oj daleko w tyle.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, piękne kompozycje z tulipanów. Nie do wiary, że hosty już takie duże. Pączki na róży też robią wrażenie o tej porze :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witam bardzo serdecznie i dzięki za kciuki, to dla mnie bardzo ważne ;:196

Nigdy nie przypuszczałam,że kiedykolwiek będę grzebać w ziemi.W kwietniu 2008 roku kupiliśmy działkę od rodziny.Była zaniedbana,po prostu straszyła wyglądem.
miałyśmy podobne początki, do dziś śmieję jak mojej zresztą ukochanej jedynej siostrze zapakowałam dwie torby "łopianu" bo dla mnie to były sadzonki chryzantem hahahaha. Dodam, że moja siostra też wówczas była taka kumata jak ja ;:14

Aneczko tulipanki Mata Hari są przepiękne, jesienią jak dobrze pójdzie muszę nieco dosadzić cebulowych, sporo wyginęło.

Piwonia drzewiasta u mnie też nie była od razu taka piękna, marudziła, trzeba na nią poczekać co najmniej 3 sezony, już w trzecim pokazuje swoje pazurki. Mam 3 krzaki dwie kupione jednocześnie różowa - ta wielka i ciemniejsza - ta ostrożna jest w wydawaniu "potomstwa" ale kwitnienie obłędne, zapach, trzeci to od naszej Glori Dei/Ewy już w pierwszym roku wydała kwiat w drugim ma już trzy, w trzecim będzie siedem itd. wzoruję się na tej różowej ona tak miała.
Żółta i biała niestety u mnie nie przetrwała, nie zrażam warto na nie poczekać.

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu kilka dni mnie nie było a wszędzie wiosna strzeliła tak bujnie ze napatrzeć się nie mogę. Nareszcie doczekałam się twojej piwonii koperkowej, piękna jest. O tulipanach nawet nie wspomnę ;:167 Kilka odmian nam się zgadza, mam nadzieję że wynajdę jakieś miejsca na jesienne nasadzenia, bo cebulowców nigdy za wiele ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Tulipanowe śliczne wszystkie :D
Lilijki pna do góry,,trochę się o nie boję, bo przymrozki spore nadają,a moje jeszcze większe :(
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Nio pierwsze koszenie za mną,kosiarka zdała egzamin ;:333 Trawa podsypana nawozem,podlana,może się ciut poprawi...
Zauważyłam dziś mszyce na Cardinal,ale zaraz popsikałam ;:124
Tulipanki jedne przekwitły,a inne jeszcze się trzymają.Najdzielniejsze to te z B pełne Sunlover i Freeman,
Podlałam dziś róże,bo już sucho miały,siewki astrów porozsadzane,swoją drogą ile ich wzeszło,podzieliłam się z moja ciocią ;:224
Róże zawiązują pąki,jak tak dalej pójdzie to w maju będą kwiaty ;:oj

Maju miałam na myśli,że młodziutka ;:108 Już się nie mogę doczekać na Twój wąteczek ;:65

Jolu obawiam się,że nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie...ja nic nie pamiętam,od niechcenia obcięłam kawałek pędu,te dolne listki oberwałam,zostawiłam dwa górne ,patyczek ma kilka oczek,bez ukorzeniacza,choć wiem powinnam mu pomóc,a ja taka wyrodna matka rożana ;:306 P

Elwi o to miła wiadomość .W takim razie spróbuję,moje Angelique rosną na piasczystej rabatce,może dadzą radę,po raz pierwszy tam posadziłam cebulowe.Sadzisz je w koszyczkach i zaprawiasz roztworem przeciwgrzybowym?
Ciekawe gdzie kupiłaś cebule,że nie zakwitły oryginały ;:224 Ja się przejechałam na Ice Cream,marzyłam o nich,a tu klapa ;:202

Alana super info ;:108 Spróbuję je zostawić bez wykopywania ;:333 Hosty zawsze u mnie startują szybko....

Justynko ślimorów na razie nie zauważyłam,ale za to na pojedynczych listkach u niektórych róż widać dziurki ;:223 Mszycy nie ma i nimułki dziś jakby mniej...jak ja się boję o te wszystkie pąki ;:173

Ewciu obie odmiany polecam:) Nie zazdroszczę Ci przymrozku,boje się tego brrr,szkoda byłoby roślinek...

Pepsi chodziło Ci o róże? Tulipany już powoli kończą swą żywotność....

Tulipanka wszystko rośnie i rozwija pąki,wszystko przez ciepłe dni,u nas codziennie około 18 stopni w cieniu i w nocy 11 na plusie....

Aniu Tara witaj u mnie:) Dziękuję za to,że studzisz moje zapędy co do piwonii drzewiastej,ja już bym chciała zobaczyć jej kwiaty,ma być żółta Itoh,oj chyba sobie jeszcze poczekam...Twoja robi niesamowite wrażenie :uszy Mam nadzieję,że za rok choć jednego kwiatu się doczekam:)fajna historia z łopianem,przynajmniej chciałaś dobrze:)

Sabinko koperkowa zdala egzamin na 6 ;) W pierwszym roku 3 kwiaty ;:167 Tulipanów na liście mam sporo,zaraz po lecie będę na nie polować,to nic,że krotko kwitną,mają swój urok ;:333

Aniu i u mnie lilie się pną w górę,tak bym chciała,żeby w tym roku zakwitły,bo w zeszłym miałam tylko kilka lilii kwitnących,chyba poskrzypka grasowała,a ja nie wiedziałam wtedy o jej istnieniu,a teraz mam ją na celowniku ;:134

Kącik ziołowy na balkonie

Obrazek

Obrazek

Dwa powojniki po bokach,a w środku lawenda

Obrazek

Orliki żółte pierwsze...

Obrazek

LO co roku większa...

Obrazek

Edenka najstarsza ma 5 lat i ma jeden bardzo długi pęd...

Obrazek

Tulipan Angelique nadal się trzyma ;:333

Obrazek

Obrazek

Na giełdzie kupiłam starą balię drewnianą za kilka złotych i obsadziłam ją gipsówką,milion bells i lobelią niebieską.Efekt mam nadzieję,że zobaczę niebawem:)

Obrazek

A tak z góry

Obrazek

Miłego dnia i wieczorku,pozdrawiam gorąco:)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, oczywiście że chodziło mi o róże :D Przejęzyczenie wynika z faktu, że zapatrzona jestem w Twoje tulipany. Myślę o róży, piszę..tulipany. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”