Wiejskie podwórko
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejskie podwórko
Micia śliczna moja Zuzia też lubi mi towarzyszyć w pacach ogrodowych szklarnia to moje marzenie i może kiedyś się spełni nowalijki rosną Ci super 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Cieszę się, że dołączyłaś wilczomlecz - mam wielką nadzieję, że będziesz bardzo zadowolona. Ja parę lat temu bardzo sceptycznie do niego podchodziłam, gdyż widziałam tylko sadzonki. Ale jak pewnego razu zobaczyłam go w pełni lata - to teraz nabywam go z każdym rokiem.
Widzę, że praca w ogrodzie wre
Jest pięknie!
Widzę, że praca w ogrodzie wre

Witam Cię Justynko na moim podwórku. Mam nadzieję, że marzenie o szklarni szybko się spełni bo to bardzo fajna i pożyteczna przede wszystkim rzecz. A co do kocich towarzyszek to czasami się zastanawiam skąd w nich taka chęć włóczenia się za człowiekiem to przecież takie niezależne stworzenie. Nasza Micia bardzo często potrafi za nami wybrać się na całkiem spory spacer po lesie.
Beatko wilczomlecz to już mi się podoba ! Masz rację, że jako sadzonka to wygląda mało atrakcyjnie i pewnie dlatego tak samo jak Ty nigdy nie zwróciłam na niego uwagi, ale teraz dzięki Tobie mam balkonowe kwiecie cud malina
A roboty to rzeczywiście nie brakuje, przy tym jeszcze trawa rośnie jak głupia. Dokupiłam niecierpki takie zwykłe, ale kolor mi się spodobał.

Beatko wilczomlecz to już mi się podoba ! Masz rację, że jako sadzonka to wygląda mało atrakcyjnie i pewnie dlatego tak samo jak Ty nigdy nie zwróciłam na niego uwagi, ale teraz dzięki Tobie mam balkonowe kwiecie cud malina

- Beaby
No właśnie: zwykłe / niezwykłe niecierpki ... 

Widocznie twoja Micia jest bardzo do ciebie przywiązana
mój kot też wszędzie chodzi za mną tak samo jak mój piesek Mikuś.
Roboty przy dużej działce niestety co nie miara, ale dla efektów warto.

Roboty przy dużej działce niestety co nie miara, ale dla efektów warto.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten wilczomlecz Diamont Frost rewelacyjnie sprawdza się jako wypełniacz. Możesz nawet pokusić się o przezimowanie go w pomieszczeniu.
- Anitaaa
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
Chyba tak mają Anity ,potwierdzamszostani pisze:Bo Anity tak mają ja też tak wstajęJa nie lubię długo spać nawet jak chodziłam do pracy na 14 godzin i wracałam późno to wstawałam po 6.

- sniezek
- 100p
- Od: 19 lis 2011, o 20:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne niecierpki , ja mam czerwone , ale ciągnie mnie do różu
Fota z altaną obłędna , a ten płot przy altanie to własnej roboty ? Z czego on jest ?
Z identyfikacją kwiatów nie pomogę, ale ładne są

Fota z altaną obłędna , a ten płot przy altanie to własnej roboty ? Z czego on jest ?
Z identyfikacją kwiatów nie pomogę, ale ładne są

Co do pierwszego zdjęcia, listki są wąskie, o ile dobrze widzę. Moja kocimiętka ma trochę inne, ale też na zdjęciu listki słabo widać. Ale po zapachu bardzo łatwo poznać lawendę. Ma charakterystyczny zapach. Kocimiętka inaczej pachnie.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Ta pierwsza roślina wygląda na szałwię omszoną,a to drugie to może przetacznik 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też stawiam na szałwię. A ta druga roślina to dzwonek brzoskwiniolistny.
Cieszę się Dominko , że Ci się nasza altanka podoba my też ją lubimy szczególnie kiedy przyjmujemy w niej naszych przyjaciół i sobie grilujemy
. A płot jest zrobiony przez mojego M. Są to zaplecione leszczynowe gałęzie.
Anitko obwąchałam tę roślinkę dokładnie i kwiatki i listki. Zdecydowanie nie pachnie jak lawenda więc chyba to będzie szałwia bo kocimiętkę wysiałam w tym roku i sadzonki tak jak piszesz mają inne listki.
Dominiko, Anitko, Justynko, Izo - dziękuję Wam dziewczynki za identyfikację i pozdrawiam.

Anitko obwąchałam tę roślinkę dokładnie i kwiatki i listki. Zdecydowanie nie pachnie jak lawenda więc chyba to będzie szałwia bo kocimiętkę wysiałam w tym roku i sadzonki tak jak piszesz mają inne listki.
Dominiko, Anitko, Justynko, Izo - dziękuję Wam dziewczynki za identyfikację i pozdrawiam.
- Beaby
Elu - i jak wilczomlecz? Spełnił swoją funkcję? Bo mnie i tego roku nie zawiódł i dalej jest ozdobą w te jesienne dni.