Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Agnieszka widokami z Twojego ogrodu możesz mnie raczyć do północy ..... czekam ;:180 :wink:
Pozdrawiam, Iwona.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To dobrze ,że trochę już przeszło do jutra nie będzie śladu po boleściach ...zobaczysz ;:168
A nie mówiłam, że się ociepli ;:215 U mnie popołudniu było +5 :lol: Do Was dojedzie najpóźniej pojutrze ,ale zanim te tony śniegu sie wytopią ...tu już nie ma ;:333
Według optymistów :wink: tegoroczny luty ma pobić rekordy temperatury oczywiście powyżej zera ;:138 Oby!Ja chcę do ogrodu ;:65
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A u mnie było plus 9 ;:oj Nie chcę Cię Aguniu denerwować, ale u mnie znowu zrobiło się wiosennie. Śnieg znika w ekspresowym tempie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Danusiu, mów do mnie jeszcze! Przespałam dziś wszelkie prognozy, ale to co piszesz, jest niezwykle optymistyczne! Boże, jak ja już marzę o ciepełku i zobaczeniu nadwątlonej zieleni trawnika.... tęsknię za ogrodem ogromnie!
Boleści minęły, teraz tylko się wzmocnić i będzie git :)
Pozdrawiam!
Aniu, plus dziewięć? To mi się w głowie nie mieści.... od wielu tygodni są u nas potężne mrozy i mnóstwo śniegu... niech się też to z rozsądną prędkością rozpuszcza... Wiosna więc idzie od południa - o dzięki niebiosom!
Iwono, z przyjemnością! A zatem zapraszam (muszę Cię koniecznie odwiedzić, mam zaległości :oops: ):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Rety, białe floksy! O mały włos wzięłabym je za hortensje!
Ogrodowe obrazki prześliczne, a zwłaszcza ten ostatni - nic tylko powiesić nad łóżkiem i zaklinać co rano, żeby już prędzej było tak zielono! :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Ach ...cudnie to wygląda i coś czuję ,ze zaczerpnę pomysł ;:224
Czy masz rozchodniki kwitnące na biało ...nie mogę takich dorwać .Muszę w tym roku częściej zaglądać na giełdę kwiatową.Uwielbiam je ,ale bardzo żałuje ,że u mnie nie da się robić plam kolorystycznych ...za dużo chcę a miejsca ;:218 coraz mniej :(

Będzie ciepło :heja Już wkrótce ;:333 Damy radę ;:196
x-ag-a
---

Post »

Danusiu, bardzo Cię proszę :) W szpalerze są hortensje Limelight oraz budleje Beautiful Border, u stóp bodziszki magnificum.
Brakuje mi białych rozchodników, ale u mnie są do dostania bez problemu... w tym roku zamierzam kupić, ponieważ darzę te kwiaty wyjątkową sympatią. Zmieścisz wszystko u siebie, spokojnie!
Uskrzydliłyście mnie tymi wiadomościami o wiośnie i odwilży :)
Linetko, ano są białe floksy - u mnie te rośliny rosną od południa, w pełnym słońcu i czują się świetnie. Są bardzo wysokie i zdrowe - nigdy nie złapały mączniaka. Dzięki za miłe słowa!
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

aguniada pisze: Obrazek
urokliwa fotka - cudnie ;:173
miejscem na ławeczce oczywiście się podzielę :uszy
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Dobry wieczór Kobieto z Kotem (niejednym :wink: )
Przeszłam błyskawiczny kurs szybkiego czytania w wątku 22 :D
Wszyscy o tawułkach, to i ja - piękne! Trzy kolory do cienistego zakątka, dziękuję za nazwy i tyle pożytecznych informacji ;:196
Teraz tylko wygrać w totka, albo sprzedać swoje 3 koty wielokrotnie (i tak wrócą :wink: )
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

This is it :wink: Ubóstwiam te widoczki. A teraz Aguniu poproszę oczko i wszystko co w oczku i wokół niego, to mój plan na ten rok - oczko. Więc nosa wścibiam w każde ;:131 , pozdrawiam :wit
Pozdrawiam, Iwona.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę się rozglądała ,bo uwielbiam rozchodniki mam kilka gatunków i świetnie się prezentują na rabacie ;:333
Budleje i hortensje też dosadzę ...mam ochotę na wielki busz ;:167
x-ag-a
---

Post »

Dobry wieczór, droga Esmeraldo! Wątek 22-gi krótki, to i czytanie poszło szybko - zresztą, mam wrażenie, że o tej porze roku istotniejszy dla naszej psyche jest obraz, a nie treść ;-)
Mówiąc już bardziej serio, tawułki bardzo warto moim zdaniem mieć. Po przekwitnięciu kwiatostany pozostają dość długo dekoracyjne; w ogóle pięknie uatrakcyjniają bardziej cieniste zakątki.
Pozdrawiam, a dla Ciebie egocentryk Greebo:

Obrazek

Iwonko, ja też lubię to nasze zarośnięte w sezonie oczko wodne... M. nie raz chciał zasypywać, ale teraz to już niemożliwe! :)

Danusiu, wielki, kontrolowany busz to jest to! W razie czego, rozchodniki kupisz u mnie :) Czuję, że szykuje nam się istny tour po ogrodniczych :)

Iwono, moje oczko trudno się fotografuje, poza tym jest dla nas ciągłym źródłem jakichś frustracji... Kilka słów na jego temat: ma około 10m3 (PanM mnie poprawi, jakby co) wody, więc jest spore i dość głębokie... dno wyłożone folią, na nią ułożyliśmy cienkie plastry kamienia... wyłożone po bokach również kamieniem... jak widzisz, jest też spora kaskada, przerobiona rok temu - ciągle nam przecieka bokami, więc znowu szykuje się przeróbka... w oczku posadziliśmy dużo roślin, które bardzo się rozrosły, oraz pływa w nim kilkadziesiąt ryb, które co roku się rozmnażają (nie zabieramy ich na zimę). Teraz to już zbiornik naturalny i poza czyszczeniem z mułu i liści na wiosnę odkurzaczem do oczek wodnych, nie wymaga wielkich zabiegów... ryby w zasadzie też same się żywią - jest tam w wodzie wytworzony istny ekosystem. Teren wokół oczka też obsadzony... liliami, trawami (miskanty, trzcinnik, rozplenica), wierzbami, kaliną japońską Mariesii, dereniami Spaethii, parzydłem leśnym, hostami, tawułami, jałowcami, kosodrzewiną etc. Nie wiem, co mogę doradzić... pytaj :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, Ciebie oczywiście, nie trzeba o nic dopytywać, wszystko napisałaś ;:173 .Szuwary masz urocze i naturalnie zatopione w Twoim bajkowym ogrodzie. Aga, a rapucha na kamieniu zaklęta siedzi? Jak zacznę wykopy i zbłądzę będę pytać, którędy dalej ;:196 ;:196 Dziękuję Ci za informację, a po Twoich wątkach połażę to pewnie trochę fotek oczka jeszcze znajdę, dzięki ;:180
Pozdrawiam, Iwona.
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Agnes, to nie Greebo, to hrabia von Greebeau ;:224
A teraz idę szukać wątku 01, czeka mnie bardzo obrazowy wieczór ;:108
Spokojnego, miłego i mruczącego....
Awatar użytkownika