Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2

Post »

Joasiu, każdego z nas martwi pogoda za oknem, zwłaszcza po ostatnich ciepłych tygodniach...ale nie ma tego złego...musi być dobrze ;:168
Zakupy internetowe jednak nie dla mnie. Nacięłam się mocno w zeszłym roku i w tym nie będę ryzykować. Szkółki i zakupy na żywo to jest to ;:333
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, przychodzę z rewizytą :wit .
Przeczytałam aktualny.
Ciekawe plany, dużo dobrej roboty za tobą ;:63 . Ciekawa jestem ostatecznej formy tej różanej rabaty.
Będę tu zaglądała ;:108 .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Joasiu ;:196
U mnie -11 mam dużo śniegu i ciągle pada, życzę miłej niedzieli ;:cm
Pozdrawiam Alicja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Joasiu co słychać? Jak z pogodą? U mnie wreszcie napadało trochę świeżego śniegu.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Joanko moja miła .Ja też sie za Tobą stęskniłam .Fajnie jest odwiedzać znowu ulubionych ludzi i oglądać ich piękne ogrody .Na razie nie planuję nowego wątku ,ale tu nigdy nic nie jest pewne do końca :lol: Trzymaj sie kochana ,u mnie teraz 6 stopni .Pogodynek wczoraj powiedział ,że najgorsze już za nami .Trzeba mu wierzyć ;:65 ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Joasiu, zamówienie różane przepotężne - czy M. już wie, co go czeka? :lol: Czy może sama masz zamiar rozprawić się z sadzeniem? Ja w tym roku na pogodę nie narzekam, przecież zima przyszła w zasadzie kilka dni temu. U mnie dziś spore ocieplenie, w tej chwili piękne słoneczko i tylko -3, do tego śniegu niewiele, ale tyle, że mogłam go spokojnie nazbierać na najwrażliwsze rośliny. Do wiosny już tylko 52 dni :heja A może w tym roku przyjdzie trochę szybciej? ;:170 Jeśli chodzi o zakupy internetowe, jestem ostrożna, choć oczywiście daję się skusić, jak chyba każdy z nas :D Tak jak Sylwia polecam z ręką na sercu Florini - jakość roślin i sposób pakowania to po prostu mistrzostwo ;:108 Hortensje, budleje i trochę bylin mam z Futuregardens; na początku byłam odrobinę zawiedziona (hortensje wydawały mi się marne, budleje miały przymrożone listki), ale po pełnym sezonie stwierdzam, że rośliny od nich pięknie się rozrosły, nie chorowały, czyli ogólnie też in plus. Clematisy miałam ze sklepów clematisy.pl i Multifiori - tu także same pozytywy. W tym sezonie na pewno też dam się skusić (o różach nie wspominam nawet, bo te kupuję tylko przez internet i tutaj na razie mam tylko sprawdzoną dobrze Ci znaną Ewcię :D ).
Ściskam ciepło i przesyłam dużo słoneczka ;:3 ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Joasiu :wit
Trzymaj się cieplutko ;:3
U mnie pada śnieg ,ściskam Cię mocno ;:168

Skorzystam z Twojego wątku i przywitam się Ewą Rozalką witaj :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Joasiu czyżby Cię zasypało, bo u nas śniegu mało nasypało .Wiosna już pędzi, bo dzisiaj słyszałam piękne śpiewy ptaków a skrzeczenia wron nie słychać ,więc będzie dobrze ;:196 ;:3 życzę na jutrzejszy dzionek ;:196 . .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Joasiu Kochana walczę od wczoraj z wątkami przede wszystkim swoimi, a w międzyczasie zaprzyjaźnionymi. I nareszcie jestem u Ciebie ;:196 . Bardzo mi miło, że mogłam Cię poznać osobiście ;:4 dziękuję, że przyjechałaś na spotkanie i mam nadzieję że kiedyś zawitamy w okolice Nysy i wtedy na spokojnie porozmawiamy i może nawet pokażecie mi swoje ogrody. Ja zapraszam do Krakowa albo B. bo też chciałabym pochwalić się moim ogrodem, który na pewno inaczej wygląda niż na zdjęciach. Serdecznie Cię pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witajcie Kochani. Dziękuję za odwiedziny. Chociaż nie pisałam u siebie na wątku to Wasze ogrody starałam się odwiedzać w miarę wolnego czasu.

Dziś rozmyślając o drugiej części działki która będzie w jednej części warzywnicza a druga pomyślałam ,że może ogród w stylu angielskim. a pojęcie "ogród angielski" to synonim ogrodu idealnego - pełnego bylin, róż a także pnących oraz powojników, wiciokrzewu, bluszczy, wisterii. Z kwiatów bardzo dobrze będzie wyglądać również lawenda, irysy, floksy, ostróżki, naparstnice, piwonie, nagietki, dzwonki, rezedy, natomiast z krzewów warto zasadzić jaśminowce, budleje Dawida, ostrokrzewy, berberysy. Bardzo stylowo będą wyglądać też cisy, zarówno w formie krzewów. w Będzie dominować swoboda i natura. Wykorzystam elementy ogrodu wiejskiego i naturalistycznego. Będzie to miejsce które ma zapewniać zaciszne miejsce wypoczynku. Rabaty kwiatowe będą mieć nieregularny kształt, a ścieżki ? wić się między poszczególnymi rabatami ogrodu. Byłby to przykład polskiego ogrodu wiejskiego, gdzie przy zapachu jaśminowców, kalin, lip, lilii, róż, rezedy, maciejki, heliotropów, lilaków można popijać poranną czy popołudniową herbatkę lub kawę. I bardzo mi się ten pomysł podoba. W Anglii kultywują wiejskie ogrody angielskie ? a ja chciałabym odbudować naszą tradycję na wzór angielski.Planując rabatki brakowało mi takiej części ogrodu, a przecież w żadnym ogrodzie nie powinno braknąć rabatki z babcinymi kwiatami.
Poranne spacery po zroszonej trawie z kubkiem kawy w ręku? kiedyś nie wyobrażałam sobie, że mogłabym w piżamie wyjść o poranku poza próg? a dzisiaj proszę, no może nie dzisiaj, bo temperatura nie sprzyja, ale tak metaforycznie ?dzisiaj?. A przejść się bosą nogą po trawie? cóż bardziej zmysłowego? ;:224

Madziu mi też się wydaje , że pogoda m wpływ na nasz nastrój. ;:108

Aguś to Twoje pozytywne nastawienie mi ciężko w taki sposób podchodzić do pewnych spraw ;:168 .

Alu oczywiście ,że zdrowie jest najważniejsze i to jest największy skarb ale i pogoda potrafi negatywnie wpływać na nasze samopoczucie.Pozdrawiam. ;:168

Sylwuniu to gorąca herbatka z malinami.Jeszcze przeglądam oferty sklepów internetowych.Zamówiłam kilka roślinek u naszej forumowej Marty.Roślinki były zawsze ładne i zdrowe co najważniejsze pięknie rosną. ;:108 .Może założymy wątek jedynaczek ;:306

Grażynko czasem tak bywa ,że mamy raz lepsze raz gorsze dni a taka pogoda nas ogrodników meczy ;:306

Aniu kochana dziękuję ;:168

Mariolu już zaczęłam odliczanie do wiosny ;:65

Kasiu tak się cieszę ,że odwiedziłaś mój wątek ;:168 Ja staram się unikać zakupów przez internet, a jak, już muszę to właśnie szukam sprawdzonych źródeł.Niestety nie mam w swojej okolicy szkółki zaopatrzonej w różnorodne odmiany i to mnie zmusza na zakupy przez internet.Zazdroszczę zakupów na "żywo".

Justynko zapraszam i dziękuję za odwiedziny. ;:168

Ewuniu ;:168 ;:168 musiałam Ciebie wyściskać .Zapraszam jak tylko będziesz miała wolna chwilkę.Ewuniu alez my czekamy na Twoje różane rabatki i fotki z Twojego ogrodu. ;:65

Milenko eM im mniej wie o różanych zakupach tym lepiej :;230 Jeszcze poszukuję dobrego sklepu z Hortensjami.

Jadziu-Jakuchu mnie wyjątkowo ciepło dzisiaj było a po śniegu nie ma śladu.Dla ciebie również dużo słonka i pięknej pogody ;:168

Marysiu Bardzo się cieszę, że udało się spotkać, nawet na tak krótką chwilkę. Może następnym razem uda się wygospodarować więcej czasu :)i mam nadzieję ,że nie będzie ostatnie. zapraszam do odwiedzenia naszych stron. ;:168

To dzisiejszy zakup na poprawę nastroju.Narcyz.Jeszcze nie kwitnący ale i tak cieszy

Obrazek

Gucio tez zainteresowany nową roślinką jemu tez brakuje ciepełka.

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gucio przesympatyczny ;:215 ,przedsmak wiosny już stoi na Twoim oknie ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu tak pogoda wpływa negatywnie na samopoczucie i to bardzo ..... ;:196
A Gucio śliczny :D
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Joasiu,plany na sezon super ,bo nie ma jak wiejskie rabaty pełne pachnących kwiatów,to jest to co uwielbiam i pachnąca kawa wśród tych kolorów i zapachów,życzę spełnienia tych marzeń ;:196
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

:D Gucio czymś mocno zaineresowany sądząc po uszach :)
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Spóźniona ;:131 ale jestem :D
Gucio ciekawski. Skąd ja to znam ;:224
ODPOWIEDZ