Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Gosi 12

Post »

Gosiu, świetne wyroby bombkowe! Bardzo mi się podoba ten twór zawijany biało-brudno-różowy ;:167 Chyba obie nie do końca wierzymy we własne zdolności, co nie zmienia faktu, że to tworzenie w skali mikro też daje frajdę :)
Pozdrawiam andrzejkowo,
A
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ogród Gosi 12

Post »

Aga, bardzo mi miło słyszeć takie słowa od osoby tworzącej cuda, ale wiem, że to skromne prace. Ale będzie ich więcej :D
Strasznie mi się podoba to rękodzieło. Zapomniałam się pochwalić. Zrobiłam ciasto. :D Bardzo dobre, chociaż na drugi raz dam tylko jeden kisiel

Elu, dziękuję ;:196
A ja czekam tylko do świąt i zacznę marudzić, że chcę wiosnę. ;:173
Ale mam nadzieję, że najgorszy styczeń szybko zleci.

Maju, Twoje podejście jest najbardziej poprawne. Powinny być wszystkie pory roku i to o własciwej porze. Tylko tak trudno przetrwać zimę. Ty pewnie tego jeszcze nie odczuwasz,. bo masz masę roboty. Ja już dawno zakończyłam prace ogrodowe i dlatego mnie nosi.
Dlatego też zaczęłam robić bombki.

Agunia, fajnie, że moje prace Ci się podobają. Ja nie umiem być precyzyjna. To chyba wynik niecierpliwości. Ale może za jakiś czas dojdę do wprawy? Ślimaków bedzie więcej.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Mnie się bombki podobają :D To owoce berberysu na białej? Ta najładniejsza, choć pozostałym nic nie brakuje :D
Szachownice bardzo mi się podobają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu ale śliczna szachownica,
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Gosiu, a jak się rozmnaża ciemierniki? Przez podział czy z nasion? Jeżeli to drugie - chętnie się wymienię (jeżeli się ich dochowam). Co do podziału, to moje kępki jeszcze bardzo malutkie i nie bardzo jest co dzielić ... chociaż wymiana kusi...
Piękna ta sanguinaria. Nie znałam wcześniej tej roślinki. Mówisz, że kwitnie zimą?
Bombki fajniusie, też najbardziej podoba mi się ta w "ślimaki" ;:138 .
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli te bombki mają być wynikiem "braku zdolności artystycznych"... to ja poproszę o takie "braki" ... bo mnie się strasznie podobają i to wszystkie ;:138 i jaki fajny prezent z nich mógłby być...
I w tym roku postanowiłam nie kupować prezentów tylko zrobić coś własnoręcznie... dlatego przez całe lato zbierałam płatki róż, peonii i innych kwiatków i zrobię woreczki z potpourri - woreczki też uszyję sama (i nie trzeba do tego maszyny do szycia, ani jakiś specjalnych umiejętności, moja babcia nawet sukienki szyła sobie ręcznie ;:215 ), a dla łasuchów będą słoiczki z dżemem brzoskwiniowym z lawendą...
Chyba zima mi już nie straszna ;:224 :;230
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Gosiu, ładne bombki zrobiłaś, też planowałam w tym roku spróbować ale jakiś leń mnie ogarnął.
Wiosenne wspomnienia bardzo fajne, ciekawa też jestem ogródka sąsiadki.
Czy dobrze pamiętam, że masz hortensję Bobo?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, powiem Ci, że ta z berberysem też mi się najbardziej podobają. Na zdjęciu gorzej wyglądają. Zresztą wszystkie.

Jadziu, mnie też. Dostałam je od sąsiadki. Wiele roślin poznałam dzięki niej

Asiu, dostaniesz ciemiernika bez wymiany. Moje się rozsiały. Co prawda będziesz musiała na kwaity trochę poczekać, ale co tam. Ogrodnik podobno jest cierpliwy ;:173
Już dostałam propozycję od jednej z forumek. Dostanę ciemiernika pewnie wiosną, bo zima się teraz zbliża.
Sanguinaria kwitnie bardzo wczesną wiosną. W kwietniu.
Te ślimaki też najbardziej podobają się mojemu synowi.

Ewo, właśnie w tym celu robię te bombki. To będą dodatki do prezentów, a częścią obdaruję moich znajomych.Bardzo dziękuję za tak miłe słowa
Twoje prezenty też fajne. Można było jeszcze pozbierać lawendę i dołożyć do woreczków.Ale dżem brzoskwiniowy z lawendą brzmi super ;:173

Małgosiu, musisz się uzbroić w cierpliwość jeśli chodzi o ogród sąsiadki, bo jednak stwierdziłam, że pokażę go na końcu. Jest zbyt ładny. Po nim moje zdjęcia były by już totalnie nudne.
Mam Bobo, Dostałam w tym roku od Joli April. Niestety za dużo o niej powiedzieć nie mogę. Dopiero w przyszłym roku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiaczku znowu mnie uroczyłaś , ;:180 :wit
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Gosiu, zdjęcia z twojego ogrodu nigdy nie są nudne. Czekam więc cierpliwie.
Znalazłam fotkę twojej Bobo w doniczce, kiedy ją dostałaś. Powiedz mi tylko, jak długo trzymała kwiaty i czy przebarwiły się z białych na różowe?
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam i od pierwszego zdjęcia ciesze się z tego wspominkowego wątku.. :wit
Doszłam już jakiś czas temu do wniosku, że dzięki FO znacznie łatwiej przeczekać zimę, skoro można codziennie "pospacerować" w wiosennych i letnich ogrodach.. Ja trzymam kciuki za amerykańską przepowiednię (z takim wyprzedzeniem trudno nazwać to prognozą :wink: ), i mam nadzieję, że w ramach rekompensaty za wiosnę tegoroczną, przyszłoroczna przywita nas w kalendarzowym terminie.
Póki co- przeczekam u Ciebie w kolorkach wiosennych rabat :D Śliczne masz kępy sasanek- muszę moją jakoś zmotywować, aby bardziej ambitnie "szła" w kwiaty, a nie liście podobne do liści marchwi :?

Bombki wyszły super!! ;:138 Nie umiałabym się zdecydować, która ładniejsza- ciekawe wzory, a i wykonanie pierwsza klasa- perełki urocze, sznureczki z kwiatkami też bardzo mi się podobają.. Każda ma w sobie "coś" Jak robisz- masz szablon styropianowy, który ozdabiasz? Wspaniały pomysł na uwolnienie nadmiaru energii w sezonie "bezogródkowym"

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witaj Małgosiu, u ciebie już wspominki wiosenki! Ja jeszcze jesienna...Wspominki zostawiam na później. W tym roku jakoś miałam mało zdjęć, z powodu marazmu letniego /pamiętasz/ i zostawiam je na później. Teraz za to mam energię do działania, ale co z tego, jak zima idzie ;:306
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ;:196

Małgosiu, zdjęcia ogrodu mojej sąsiadki są niesamowite. Myslę, że warto poczekać :wink:
Niestety nie odpowiem Ci, bo ona bardzo szybko straciła swoje kwiaty. Za długo trzymałam ją w doniczce.
Żyje, bo po przesadzeniu odzyła, ale o kwiatach nie powiem za wiele. :roll:
Czy Ty chcesz ją sobie kupić?

Witaj Moniko :D
Ciesze się że i do mnie zajrzała nasza gaduła. Nie obrażaj się. To w pozytywnym sensie. Rzadko kto pisze tak dużo, a każdy taki wpis to sama radość dla odwiedzanego. Nasze wpisy ograniczają się zazwyczaj do ochów i achów.
Dla mnie forum tez jest taką formą przetrwalnika. Uwielbiam wspominki. Ratują mnie przed zimowym marazmem.
A prognoza amerykańska jest jedną z wielu prognozujących łagodną zimę. Tego się trzymajmy.
Sasance daj czas.
Bombki robię z kul styropianowych. A wzory to takie jakie przychodzą mi do głowy, najczęściej robię z tego co mam akurat w domu, czasem gdzieś coś podpatrzę.

Kasiu, Ty miałaś jeszcze inne zajęcia, oprócz ogródka, równie emocjonujące :D
Teraz jesteś wolniejsza, więc i masz więcej chęci na pracę. W przyszłym roku musisz inaczej zaplanować działania ;:306
Jestem bardzo ciekawa jak rozwiążesz sprawę altanki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sasanki zawsze mnie wzruszają :D Mam własne, ale i tak na zdjęciach budzą we mnie wręcz macierzyńskie uczucia.
Co pokazałaś na 4 zdjęciu? Kitki liatry, liście irysa-co to za cudak?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

No wiesz.. ;:144 A tak starałam się być zwięzła w wypowiedzi. Chyba zmienię nick i zacznę od początku, skoro już jestem tak "znana" na forum :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”