Ja mam z wymiany Persimmonową Sakiewkę żółtą ale nie jest ona ani żółta ani sakiewka Na krzaku mam właściwie tylko jedno gono - owoce giganty - czerwone .
Też ładne . Mogło być gorzej, mi w ubiegłym roku z czegoś co miało być Italian Giant wyrosły czerwone piłeczki pingpongowe... Z persimonową sakiewką w tym roku miałam szczęście, bo mam ją od dwóch różnych osób i na razie nie widzę różnic (jeszcze są zielone).
Ogłowiłem tak wcześnie Beatko z dwóch powodów.Jak zaczęły się upały powyżej czwartego grona praktycznie przestała wiązać owoce.A samo ogłowienie już na dzień dzisiejszy widać owoce na najwyższych piętrach dorosną prawie do wielkości owoców na pierwszym i drugim gronie.A jest ich naprawdę sporo.Ogłowiłem tak wszystkie w tunelu,dzięki temu i wentylacja górą jest zdecydowanie lepsza.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Ja zostawiłam, niech jeszcze rosną. Jakimś trafem w tym roku w folii dość sporo mam pomidorków nie wyższych niż 1.50 m więc o wentylację nie musze się martwić.
Pozytywnym zaskoczeniem dla mnie jest Persimmon czerwony z AWN ( dostanę burę, że to nie ten kolor do tej nazwy ), piękne wyrównane grona befsztyków jak spod sztancy, jeszcze nie spróbowałam więc smaku nie opiszę, mam nadzieję że dorówna wyglądowi.
Beata Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Tak jak wcześniej pisałam, z Akcji Wymiany nasion - Persimonowa Sakiewka wyrosła mi taka (mam dwa krzaki) W przyszłym roku muszę znów spróbować zamówić . Nikomu , poza mną , nic takiego sie nie przytrafiło ?
No to może masz właśnie "Pesrimona Czerwonego ",bo ja dawłam na parę lat temu na akcję włąsnie nasiona opisane Persimmon zółty i persimmon czerwony. U mnie włąsnie ta krzyżówka się tak rozczepiła
Ciekawa jestem jego smaku, bo wygląd ma całkiem całkiem. Plennością też sakiewce dorównuje, więc może trafi się następny pewniak ( rany, muszę kupić drugi foliak bo mi się pewniaki w jednym nie zmieszczą )
Beata Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Ja posadziłam 4 krzaki Persimonowej Sakiewki w gruncie, z czego dwa prawdopodobnie rozszczepiły się jak widać na zdjęciu.
Na dwóch pierwszych krzakach są duże, żółte pomidory typu beefsteak. Dwa następne to typowa Persimonowa sakiewka.
chudziak pisze:Tak jak wcześniej pisałam, z Akcji Wymiany nasion - Persimonowa Sakiewka wyrosła mi taka (mam dwa krzaki) W przyszłym roku muszę znów spróbować zamówić . Nikomu , poza mną , nic takiego sie nie przytrafiło ?
Jam coś podobnego, miał być Persimon a jest coś sakiewkowego, bladoczerwonego. Duże ale lekkie, sporo pustego w środku.